MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Une fille comme ça

…poarta camasile iubitului ei si nu raspunde prea des la telefon. Se amuza cand poarta tocuri si isi prinde parul neglijent. De cele mai multe ori nu e atenta, dar asta nu inseamna ca nu stie ce se intampla in jurul ei. Stilul ei s-ar descrie ca fiind unul minimalist-romantic. Poarta intotdeauna ceva handmade si prea rar se oboseste cu culori tari. Semnatura sa? Mereu o geanta ciudata, aruncata pe umar cu o nepasare care frizeaza acceptiunea celorlalti. Pune mare pret pe copilarie, de aceea uneori poarta hainele surorii ei mai mici. Se scalda in nuante de beige, gris sau rozalb ca si cand de pe fereastra sa s-ar vedea doar peisajul acelei primaveri perfecte… Are o ciudata memorie olfactiva si unii ar spune despre ea ca e lenesa. La 50 de ani nu are nici macar un rid…

Miraculosul personaj a fost creat in 1956 de Gaby Aghion, o frantuzoaica cu origini egiptene. Numele care inspira candoare si feminitate (C.) a fost imprumutat de la o prietena, intrucat numele sau semana cu cel al unei ghicitoare de noroc. Inceputul casei Chloé nu putea sa fie mai potrivit: prima defilare in fata publicului avid de altceva decat haute-couture a avut loc la Café de Flore intr-un cadru atat de familiar incat pentru ea s-a inventat expresia “pret-a-porter”. Desi in timp a trecut prin mainile lui Lagerfeld, Martine Sitbon, Stella McCartney, Phoebe Philo si (mai nou) ale suedezului Paulo Melim Andersson, Chloé are propria sa personalitate. Oscileaza intre clasicii francezi [atat din punct de vedere al istoriei modei, cat si din cel muzical], pionierii din Lumea Noua si personaje din culturi mai mult sau mai putin exotice. O fire romantica prin propria-i natura, viseaza la baieti cu easarfe, dar nu e sigura ca ar putea vreodata sa se casatoreasca. Socheaza cateodata cu imprimeuri, taieturi sau alte elemente care aparent nu au nicio legatura cu ea, dar de fapt asta o amuza cel mai tare: faptul ca imprumuta cate putin din viata altcuiva in fiecare zi. Si-a creat un renume din hainele ultra-feminine, chiar si atunci cand arata de parca ar fi descins din atelierul unui croitor exclusiv barbatesc. In cazul in care poarta ceas, acesta va fi sigur oprit in timp, cu cateva zeci de ani in urma. Are o situatie care ar putea fi cu usurinta numita bunastare, dar o arata doar prin ceva detalii subtile, pentru ca -slava Cerurilor!- nu o sa ajunga niciodata o victima a overbranding-ului. Din cand in cand, isi picura pe piele miresme de Numéro 5, Ivoire sau L’Air du Temps si se amuza copios cand cei din jur ii spun ca miroase ca bunica. Se proiecteaza de cele mai multe ori in trecut, dar ramane o mentalitate actuala, desi tehnologia nu e puntul ei forte. Nu fumeaza si totusi gaseste ceva de-a dreptul fascinant in stricaciunea tutunului.

Cei interesati pot sa citeasca azi o carte despre ea si fragmente din viata-i aproape tumultoasa. Nu se va stii cu exactitate de unde vine fata asta si, mai ales, unde pleaca. Ii plac misterele, de aceea nu veti gasi albumul dedicat ei cu prea mare usurinta.

Chloe by Hélène Schoumann

Chloe by Hélène Schoumann Chloe by Hélène Schoumann

Chloe by Hélène Schoumann Chloe by Hélène Schoumann

[Aparut la editura Assouline (France). Pret: 16 Euro]

Ioana – maVErt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: