MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Noaptea Devoratorilor de Publicitate (La Nuit Des Publivores)

[Vineri, 30 noiembrie 2007]

…Un eveniment pe care l-am asteptat cu destul de multa nerabdare, mai ales dupa ce am vazut cum a iesit editia din Paris. In plus, ideea de 8 ore de proiectii suna a provocare…

Dar evident ca dupa o zi agitata a trebuit sa ne luptam cu noi insine sa ramanem treji in fata unei nopti de publicitate, cu mici pauze 🙂 Lasand la o parte organizarea, care nu mi s-a parut ca a atins cele mai inalte cote, reclamele in sine au fost bune (mai ales pentru ca majoritatea erau franceze 😀 ). Cantitatea de informatie, intr-adevar, a fost enorma. Adaugati momentele de neatentie sau pur si simplu perioadele de cateva minute de somn si daca ma intreaba cineva acum, sunt in stare sa reproduc 5, maximum 10 din reclame, si asta pentru ca mi-au placut mult. Insa cea care m-a impresionat cel mai tare a fost cea de la NikeWomen (2006), cu Sofia Boutella. Stiam ad-urile din presa si campaniile din magazine cu ea, m-am topit dupa imaginile din cataloagele din ultimele sezoane de la Nike vazand cat dinamism poate sa emane aceasta femeie…insa doar in acum am vazut si reclama, lunga de doar un minut, dar indeajuns cat “sa ma dea pe spate”.

Povestea Sofiei suna cam ca acelea pe care le auzim doar in filme. Nascuta in Algeria, se muta la 10 ani impreuna cu familia la Paris, unde urmeaza  scoala GRS (gymnastique rythmitique et sportive). Desi tatal ei o pregatise pentru balet si dansuri clasice, Sofia isi formeaza un stil propriu, axat mai mult pe hip-hop si break-dance. Apare in cateva filme si reclame, dar nu devine cu adevarat faimoasa decat dupa ce Jamie King o alege pentru campania Nike. Devine un succes mondial in cel mai scurt timp posibil si, pe langa contractul cu Nike, este aleasa de Madonna pentru trupa sa de dansatori de elita pentru turneul Confessions On A Dancefloor si chiar apare in clipurile “Hung Up” si “Sorry”.

A devenit un model pentru milioane de femei (pun ramasag ca si barbati!) si propria legenda pariziana: se spune ca Sofia obisnuia sa danseze in fata unui pet shop. Acum nu numai ca acesta s-a transformat intr-un magazin cu artcole sportive, dar se spune ca lumea inca se mai distreaza dansand in fata vitrinelor acestuia…

[ un clip care surprinde doar cateva din ipostazele Sofiei… mindblowing, anyways…]

Revenind la Nuit Des Publivoires… ii sfatuiesc pe cei din Zalau si Cluj (orasele ramase din turneul national al Noptii Devoratorilor De Publicitate) sa doarma bine inainte de a degusta atata publicitate :). Iar pentru cei cu adevarat interesati, la Cluj va avea loc pe 14 decembrie lansarea cartii “DEVORATOR, PENTRU CA ASTA VREAU!”, semnata Jean-Marie Boursicot, fondatorul primului cinematograf exclusiv publicitar.

Ioana Voicu – mauVErt

Advertisements

2 responses to “Noaptea Devoratorilor de Publicitate (La Nuit Des Publivores)

  1. Claudiu 3 December, 2007 at 3:52 pm

    Foarte taree Sofia! Barbatii au motive serioase sa o placa la felul in care se misca si arata. Pe mine m-a cucerit.

  2. Sick0ne 13 December, 2007 at 2:12 pm

    Intr-adevar dupa cum spunea si…uhhh…Ionana 🙂 organizarea a lasat foarte mult de dorit, sonorizarea a fost dezastroasa, cei de la Cassa Loco s-au dat putin in spectacol iar Dan Chisu s-a lasat asteptat in zadar (desi nu exclud varianta prin care el de fapt nici nu trebuia sa apara de la bun inceput)…Insa una peste alta reclamele au meritat, si daca stau bine sa ma gandesc, ele erau de fapt esenta evenimentului, asa ca cel mai probabil la anu ma voi inarma din nou cu rabdare si tutun (cafea) pentru inca o noapte de ospat publicitar!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: