MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Bon anniversaire, Rozalb de Mura!

A trecut un an de la inaugurare! Muuulte haine cu atitudine care i-au incintat pe unii si contrariat pe altii, cîteva tirguri internationale, trei solutii de design interior al magazinului, un Lipscani si mai haotic, evenimente, lansari, petreceri; munca, nu gluma.

In inevitabilul spirit de sarbatoare, declaram simbata 8 decembrie ziua portilor deschise la Rozalb de Mura STORE. Va asteptam pina la miezul noptii cu drag (11:00-24:00), un ceai aburind, ursuleti adorabil de monstruosi, chef de conversatie, tot tacimul. Aaa, si cu 10% reducere la toate piesele Rozalb de Mura.
Bonus: deturnam frigul cu o colectie pufoasa de mansoane, fulare si manusi supradimensionate din blana!

Te invitam sa admiri si sa probezi piese din fabuloasa colectie Rozalb de Mura – “A cracked smile and a silent shout” + o selectie speciala de la guest-labeluri avangardiste romanesti la Rozalb de Mura STORE.

Pentru colectia de toamna iarna 07-08 “A cracked smile and a silent shout” de la Rozalb de Mura, designerul Olah Gyarfas a ales sa se impregneze de muzica stranie si intunecata a celor de la The Knife. Intr-un prezent suprarealist sau poate dintr-un viitor primitiv si nesigur, personajul Rozalb de Mura analizeaza cu o curiozitate rece de om de stiinta o lume de basm contemporan, populata de suflete insingurate, stafii si dive stranii.

Naturalmente, artificialul cu posibilitatile lui nesfirsite se impun in aceasta colectie avangardista, electroglamour si presarata cu detalii tehnice minutioase. Materiale high-tech cu fibre stralucitoare sau de o paloare rece, metalica, melanjuri extravagante de albastru electric, verde fosforescent si argintiu in croieli supraponderale se inclina intr-o reverenta ironic-ostentativa catre anii 80. Plus o adiere dintr-un viitor robotizat si vag-amenintator.

Pentru a mai domoli din exuberanta future-electro, Rozalb de Mura vine cu o serie paralela ce s-ar putea inscrie in zona generoasa a clasicului, de la materialele pretioase – stofe de lina, casmir, la culorile severe – negru, alb, bej, gri. Sobrietatea rafinata a pieselor este insa deturnata de cite un twist neasteptat – o platca detasabila, decupaje teribil de incitante pe spatele unor rochii drepte si simple, falduri false la un mantou cuminte si gratios ŕ la Audrey Hepburn. Pentru un look subtil de aristocrata sexy, contemporana si cu simtul umorului.

Rozalb de Mura STORE

Spatiu ludic promovind experimentele, Rozalb de Mura STORE isi schimba infatisarea odata cu colectiile pe care le gazduieste. De data aceasta, muzica stranie a celor de la The Knife a inspirat alegerea unui look glacial si excentric, un mix ironic de viitor butaforic si glamour electro-pop.
Pe linga noua colectie toamna iarna 07/08, Rozalb de Mura STORE anunta prezenta in exclusivitate a unor guest-labeluri avangardiste romanesti: Carmen Secareanu, Greyland School si Kuki Constantinescu.

Carmen Secareanu – In dulcele stil minimal

Intr-o era a decorativului, in care omenirea tinde instinctiv sa-si incarce si complice existenta, simplitatea a devenit o veritabila virtute. Acesta este mesajul pe care Carmen Secareanu pare sa-l reitereze cu colectia toamna-iarna 07/08.
Linii minimale si taieturi lejere, cu accente fluide si in acelasi timp austere care au devenit deja semnatura inconfundabila Carmen Secareanu marcheaza tinuta unei femei sofisticate si in pas cu agitatia oricarei metropole a lumii.
Moliciunea materialelor naturale, lana, matase, borangic este mixata contemporan cu aparenta rigiditate a bumbacului peliculizat si neoprenului, intr-o coloristica sobra ce exalta aceeasi simplitate atit de greu de atins.

Greyland School – When art and fashion collide

(womenswear/unisex)

Venind de pe tarimul conceptual generos al artei contemporane, Ioana Nemes ignora cu nonsalanta opinia generala potrivit careia pregatirea academica in moda este recomandabila, daca nu indispensabila, pentru a avea ceva de spus in acest domeniu. Greyland School, labelul proaspat creat, este o marturie incitanta a iuresului global al secolului XXI, in care granitele dintre arta, tehnologie, moda sau design sunt mai mult decit flou si creativitatea nu cunoaste margini.
Spre deosebire de prototipul designerului-artist, maestru si artizan, vedeta si personaj central al propriilor creatii, Ioana Nemes se inscrie mai degraba in profilul designerului-constructor, intemeindu-si pragmatic, pe termen lung si in detaliu structura complexa a unui label promitator. Greyland School este impartit in cinci departamente: Laborator, Auditorium, Cancellaria, Gymnasium si Luxuria, fiecare unitate cu propria functionalitate si coduri stricte.
Linia Laborator este un spatiu ludic al experimentelor, in care idei disparate prind forma, eliberate de strictetea si ordinea unei colectii. Actualmente, Laborator exploateaza luxuriantul filon electro-pop, aerul stralucitor, aproape de scena al pieselor fiind imblinzit de detaliile sport si croielile bufante.

Kuki Constantinescu – Stapina inelelor

(bijuterii)

Designerul de bijuterii de autor Kuki Constantinescu a incercat pentru prima oara marea bijuteriilor cu degetul la renumitul Beckmans College of Design din Stockholm, una din cele mai inovative scoli de design din Europa. Dupa inca doi ani de ucenicie la faimosul silversmith suedez Wolfgang Gessl, tinarul designer a fost gata sa-si lanseze creatiile sub propriul nume.
Geometrie in spatiu ar fi poate termenul cel mai potrivit pentru a descrie miniaturile arhitecturale din argint ce sfideaza rotunjimea clasica a inelului. Indiferenta la valurile sclipitoare ale trendurilor efemere, Kuki Constantinescu construieste colectii mature de bijuterii inspirate solid din concepte arhitecturale, asezonate luminos cu „strafulgerari”, „revelatii” si amintiri din copilarie.
In momentul de fata, pe linga suprafetele angulare si taioase ale inelelor din cea mai recenta colectie, Kuki Constantinescu lucreaza la doua proiecte speciale: un trofeu pentru ICR Stockholm, acordat anual unui scriitor sau artist suedez inovator, si citeva piese pentru o expozitie de design din Marea Britanie.

Rozalb de Mura STORE
Str. Selari nr. 9 – 11 (Zona Lipscani), Curtea Sticlarilor, etaj 1, sector 3, Bucuresti
http://www.rozalbdemura.ro
Marti – Sambata: 11:00 – 21:00
Duminica – Luni : Inchis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: