MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Cadouri pentru barbati cuminti

hermesterred_27hermes.jpg

 

Terre D’Hermès

Jean-Claude Ellena, principalul „nas” pentru Van Cleef & Arpels si Bulgari, dupa ce a mirosit pentru prima data Hermès, l-a caracterizat drept un “miros vertical”.
Explicatia: Parfumul este preparat din mai putin de 30 elemente — fiecare de origine minerala sau vegetala — spre deosebire de o colonie obisnuita care foloseste 100 elemente. Rezultatul este o aroma curata, cu iz de citrice si pamant care isi merita cu respect, litera “H”. Parfumul este imbuteliat intr-o sticla eleganta creata de Philippe Mouquet.

Pret: $90 (3.3 fl. oz/100 ml)
Anul aparitiei: 2006
Elemente de baza: Grapefruit, piper si cremene

 

dior-homme_h.jpg

 

Dior Homme 0092

Cu totii stim ca Hedi Slimane se foloseste de multe influente ale stilului underground si rock`n`roll, lucru care nu ne-a surprins cand am descoperit aceasta pereche de ochelari in stilul lui Elvis, printre creatiile lui pentru sezonul rece. Influenta este manuita cu restrictii impecabile, pe care poate ai vrea sa le eviti, alegand sa porti aceasta pereche de ochelari cu favoriti sau orice haina care straluceste.

Pret: $300
Anul aparitiei: 2007
Rama: Baga si crom

 Cadouri pentru barbati cuminti www.mauvert.com Cadouri pentru barbati cuminti www.mauvert.com Cadouri pentru barbati cuminti www.mauvert.com

Dior Black Time A05 Chiffre Rouge Chronograph

In general, cand e vorba da achizitionarea unui ceas, sfatul meu este sa te indrepti catre un producator specializat in orologerie, preferabil unul cu traditie de cel putin un secol.;)

Exista insa ceva care nu este produs de o astfel de companie, insa care aproape ajunge la aceste standarde. Este vorba despre Ciffre Rouge, o creatie a lui Hedi Slimane pentru Dior Homme. La prima vedere, pare modelul standard – asta pana sa te apropii. Are o montura dintata, care descrie trei sferturi de rotatie. Fiecare buton de pe cronograf are o forma si o finisare diferita. Chiar si carcasa este interesant si atipic proportionata. Black Time A05 Chiffre Rouge (numele complet) este fabricat din otel inoxidabil, placat cu fibra de carbon si are spatele carcasei din sticla rosie.

Pret: $3950

 

gucci_h.jpg

 

Gucci Midnight Penny

In functie de viziunea ta, pantofii Gucci pot fi considerati drept clasici sau un anacronism. Acesti pantofi, realizati din doua nuante de piele, sunt oarecum „old-fashioned”, datorita contrastului subtil dintre maroul predominant si albastrul inchis al detaliilor, ceea ce ii face sa nu fie considerati exagerati. Iar in cazul in care ei nu-ti pot spuna ca sunt Gucci, numele brand-ului este gravat nu foarte subtil, pe caputa.

Pret: $545
Anul aparitiei: Fall 2007
Material: Piele

michael-bastian_v.jpg

Michael Bastian

Confectionat din lana englezeasca, cunoscuta sub denumirea de “cavalry twill”, acest palton confirma faptul ca Bastian poate crea si haine de influenta militara, la fel de bine cum face après-ski. Si cu atat mai mult, Bastian, respecta toate detaliile designului clasic Tyrolean, de la tipar, la butoni, inclusiv bumbacul extra-fin care captuseste interiorul.

Pret: $2,485
Material: Lana
Butoni din plumb

 

burberry_v.jpg

Burberry Prorsum

In cazul in care nu este evident, trebuie precizat ca designerul Christopher Bailey a fost influentat de stilul militar, pentru creatiile sale din sezonul f/w 2007-2008. (Mai mult de atat, designerul pretinde ca a fost inspirat de elementele „romantice” ale vesmantului militar). Romantica sau nu, aceasta jacheta nu este rusinata de inspiratia sa martiala, de reverul larg, de spatiul nonsalant dintre butoni sau de nuanta sa de „uniforma albastra”. Poarta acest palton si asteapta-te sa primesti ocazional, salutul militar, fie el ironic sau altfel.

Pret: $2,495
Material: Lana batusita
Butoni metalici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: