MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com

In toata lumea Savile Row este celebra pentru croitoria masculina, iar acest lucru poate fi sinonim si cu numele companiei Gieves & Hawkes. 

Gieves & Hawkes, furnizor al chintesentei stilului englez, imbraca indivizi dominati de reguli si traditii, dar si pe cei care isi doresc sa-si afiseze personalitatea intr-o viziune captivanta si contemporana. Increzatori in ceea ce imbraca, ei apreciaza luxul si sunt interesati de propriul stil si au simtul elegantei si al rafinamentului. Gieves & Hawkes servesc acesti barbati – o combinatie de clasic si modern – de la un capat la celalalt al dulapului lor, de la costume formale pentru ocazii speciale, pana la piese vestimentare casual.

Compania a fost creata prin contopirea a doua nume celebre: Gieves (fondata in 1785) si Hawkes (fondata in 1771). De atunci putem urmari o parada a faimosilor clienti, a caror nume pot alcatui o carte. Magnificele intalniri de la British State Ceremonial au fost infrumusetate si imbogatite de dibacia maestrilor croitori. Asa incepe povestea tailoring-ului englez, scrisa cu acul si ata…

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com

La sfarsitul secolului XIX, Gieves & Hawkes au devenit lideri ai croitoriei navale. Inaintea razboiului dintre anii 1914-1918, ei au fost cei care au creat si patentat vesta gonflabila de salvare. Aceasta nascocire ingenioasa a salvat viata a nenumarati membrii ai armatei sau civili.

Calitatea si perfectiunea creatiilor Gieves & Hawkes au fost recunoscute de Regina Angliei, Ducele de Edinburgh si Printul de Wales. Gieves & Hawkes au fost cei care au creat costumele Flotei engleze din timpul Razboiului Crimeei. Tot ei au creat Lada Gieves pentru mare, aprobata de Ministrul Marinei Engleze la jumatatea secolului XIX. Aceasta lada solida si incapatoare se potrivea necesitatilor unui ofiter sau cadet naval, deoarece continea haine, vas si oglinda pentru barbierit, accesoriu pentru fixat telescopul, pumnal si un suport pentru lumanari. O lada originala poate fi admirata si pe Savile Row, la numarul 1, ca o amintire a acelor vremuri.

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com  Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com

La inceput se ocupau exclusiv de uniformele Armatei si ale Marinei Engleze, dar ulterior compania s-a specializat in crearea costumelor militare si de ceremonie pentru numeroase state din intreaga lume, printre care si China sau Japonia. In 1732 a fost construit sediul din Savile Row, iar dupa castigarea reputatiei internationale locatia a devenit un privilegiu pentru aceasta stada, cunoscuta drept centru al croitoriei de lux.

In 1926 a fost introdusa prima colectie limitata de haine pret-a-porter in magazinul de pe Savile Row, pentru a suplimenta creatiile la comanda. De mai bine de 200 de ani Gieves & Hawkes creeaza cele mai reusite costume, toate lucrate manual, sur mesure, brand-ul fiind un veritabil exponent al tailoringului englez.

Costumul pe comanda ce poarta semnatura Gieves & Hawkes este considerat o investitie sacra. Realizarea unui costum dureaza aproximativ sase saptamani, iar pretul variaza intre 695 £ si 1600 £, in functie de tesatura aleasa de client. Consultantii companiei iau masurile clientului, ajuta la alegerea materialelor si noteaza detaliile si stilul dorit de client. In urmatoarele saptamani materialul este taiat manual dupa un tipar unic care sa se potriveasca exact cu conformatia clientului, urmand ca in final sa fie realizate cusaturile si micile detalii care fac creatia unicat. Rezultatul este unul pe masura.

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com

Sacoul modern a aparut in jurul anilor 1850, ca o alternativa confortabila a vesmintelor formale ale Aristocratiei engleze. Designul a fost adaptat pe parcurs diferitelor utilizari: pentru echitatie, pentru diferite sporturi sau pentru ocazii speciale. Astazi, un sacou bine creat ramane inca o piesa confortabila. Mesterii iscusiti de la Gieves & Hawkes asigura eleganta indiferent de stil. Stilul difera in functie de randurile de nasturi si de numarul lor, dimensiunile si varfurile reverelor.

Initial sacourile reprezentau o piesa vestimentara pentru interior, iar buzunarele erau create fara clapete. Datorita evolutiei si adaptarii sacoului pentru purtarea lui in exterior, buzunarele au capatat clapete care sa le protejeze de ploaie. Buzunarele erau create oblic, pentru a putea lucra comod cu ele. Astazi clientul decide forma buzunarelor, orizontale sau oblice, cu sau fara clapeta, si chiar pe cele interioare pentru portofel si stilou. 

Pantalonii cu pliuri frontale au fost populari multi ani, dar au intrat pe deplin in moda abia in 1920. Ei s-au nascut din cautarea confortului. Astazi preferintele sunt variate, iar stilul slim a redus numarul penselor din fata. Cu toate astea, o pereche de pantaloni ideali trebuie sa se potriveasca perfect conformatiei celui care ii poarta.

Tesatura este de asemenea un element deosebit de important pentru un costum. Aceeasi taietura arata diferit pe un material negru sau gri, pe unul uni ori in dungi. Tivurile pot transforma chiar si cel mai sobru costum, cu o pata de culoare si o senzatie de lux. La comandarea unui costum Gieves & Hawkes, clientul poate alege dintr-o mare varietate de culori si modele pentru tesaturi si captuseli.

Tema alb-negru a hainelor pentru seara dateaza din 1790 cand Beau Brumell a aparut imbracat intr-un costum negru si cu o cravata alba. Lui Brumell i-au trebuit cinci ore ca sa se imbrace si sa-si lustruiasca cizmele cu sampanie. Acestea au fost considerentele pentru care Beau Brumell a primit titulatura de dandy.

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com

Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux www.mauvert.com

Advertisements

3 responses to “Gieves & Hawkes, maestrii croitoriei de lux

  1. Octavian Coifan 7 January, 2008 at 5:53 pm

    Intr-o perioada, o parte din linia “comerciala” era lucrata in Romania si am avut ocazia sa lucrez cu materialele lor si tiparele … mai speciale. Desigur, nu e tailoring, dar se vede diferenta.

  2. DJ 16 June, 2008 at 2:04 pm

    blablablablablablaAAAAAA!!!!!!!

  3. Pingback: Alegerea COSTUMULUI perfect | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: