MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Chilotii Calvin Klein bifeaza 25 de ani de succes

Confectionanti din bumbac, purtati si copiati pe tot globul, chilotii Calvin Klein au implinit 25 de cand au aparut pentru prima data, iar schimbarile determinate de trecerea timpului sunt insesizabile. Un succes fenomenal care nu da semne de imbatranire.

Chilotii Calvin Klein bifeaza 25 de ani de succes www.mauvert.com  Chilotii Calvin Klein bifeaza 25 de ani de succes www.mauvert.com  Chilotii Calvin Klein bifeaza 25 de ani de succes www.mauvert.com

Mai albi decat albul, mai “perfecti” decat orice altceva, bine mulati in fata si in spate, chilotii Calvin Klein au ramas la fel chiar si dupa 25 ani. Acest articol indispensabil a aparut in a doua jumatate a secolului XX si s-a dezvoltat concomitent cu alte branduri mondiale cum ar fi Coca-Cola sau TGV-ul. La fel ca si Coco Chanel, Calvin Klein considera ca “less is more“, in materie de lenjerie pentru barbati. In anii de dupa aparitia primilor chiloti, indispensabilii barbatilor au ramas undeva in epoca de piatra (boxeri fara forma, infricosetoare taieturi Y, imprimeuri plictisitoare). Femeile, se pare, sunt cele care au obtinut monopolul elegantei si al bunului gust in departamentul de lenjerie, condamnand barbatii sa poarte articole strict practice. Ce altceva isi puteau dori barbatii, mai mult decat bumbac 100%, forme naucitoare si culori neutre ?

Calvin Klein a interpretat lenjeria intr-un stil metaforic minimalist, nefacand rabat de la calitate. Tot el a fost primul designer care a injectat imaginea barbatilor cu sexualitate, transformand campaniile publicitare intr-un fenomen social controversat si celebrand in acelasi timp frumusetea si tineretea barbatului american.

cu_u2708_sm.jpg  cu_u2707_sm.jpg  cu_u2704_sm.jpg  cu_u2706_sm.jpg

In cadre alb-negru – multe realizate de Bruce Weber – tanarul Mark Wahlberg, sculptat asemeni unui zeu grec, afiseaza un zambet naucitor care ii incordeaza pieptul si ii dezvaluie perfect formele bine lucrate. Asta a fost reteta cu care Calvin Klein a dobandit in timp un succes urias.

Chilotii Calvin Klein bifeaza 25 de ani de succes www.mauvert.com  Chilotii Calvin Klein bifeaza 25 de ani de succes www.mauvert.com  Chilotii Calvin Klein bifeaza 25 de ani de succes www.mauvert.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: