MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Gala AVANPREMIERE 2008 (II)

Carmen Secareanu – minimalism romantic

Conform asteptarilor noastre, colectia lui Carmen Secareanu a fost cea mai misterioasa dintre toate cele prezentate pe scena TNB. Luminile s-au stins aproape de tot si pe o muzica ce suna a cantec de leagan soptit de vant prin geamuri sparte, au aparut primele tinute. La fel de previzibil (dar nu in sensul cliseului, ci mai mult ca o semnatura), a fost faptul ca tot ce urma sa vedem va fi exclusiv in alb si negru.

Ceea ce mi-a placut inca de prima data cand am vazut o colectie Carmen Secareanu a fost ca este una dintre acele minti care stie sa epateze prin forme si taieturi aparte, fara sa apeleze la artificii precum a arata prea multa piele sau a folosi prea multa culoare. Rochiile simple, taiate cu cea mai mare precizie intr-o singura bucata de material, au fost accesorizate cu cele mai surprinzatoare posete si pantofi, cu siguranta cu o tenta ironica vis-a-vis de consumerismul zilelor noastre. Acestea nu au fost realizate din traditionala piele, ci chiar din aceeasi gama de materiale din care au fost realizate si hainele, cu intariturile de rigoare pe alocuri.

Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com 

Am avut neplacerea sa aud vorbindu-se undeva langa mine, in public, despre hainele care arata ca si cand ar fi fost create pentru vaduve si ca sunt total neatragatoare cu “papucii aia ca de stat prin casa”… dar ideea colectiei era una mult mai subtila si evident ca nu putea fi inteleasa de oricine. In primul rand, creatiile Carmen Secareanu sunt o declaratie, un protest elegant la adresa kitsch-ului care ne agreseaza retina zilnic. Mi s-a parut chiar comic sa fac o comparatie intre colectia BM Jeans si cea CS, la cateva minute dupa.

Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com

In ceea ce priveste styling-ul, trebuie mentionat faptul ca gecile imense din fas au fost temperate cu hotpants si casti imprumutate din costumatia inotatorilor, ca pantalonilor deja foarte lungi li s-au adaugat bluze cu maneci si mai lungi, rochiile la fel de lungi au fost acoperite cu redignote midi, totul intr-un stil cat se poate de curat si, de ce nu… romantic.

Zasha

Zasha isi continua activitatea in stilul specific. Colectia prezentata a fost una consistenta, un melanj de elemente feminine si accente futuriste. La Zasha, griul a fost culoarea vedeta, care a variat de la tonuri deschise pana la cele inchise, presarate cu accente aprinse de galben, oranj, cicalm sau albastru. Rochiile simple si foarte scurte, camasile si sarafanul, aminteau de anii de liceu ai generatiei optzeciste. Pantalonii scurti, reinterpretati in stilul Zasha, au devenit articole pentru seara, iar incaltamintea Sepala, realizata de Mihaela Glavan s-a potrivit perfect cu povestea creata de cei doi designeri.

Zasha este un brand care trebuie sa se dezvolte, deoarece promoveaza un stil accesibil, purtabil si foarte stylish. Hainele tineresti, taieturile drepte si materialele naturale reprezinta marca stilului Zasha.

Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com

Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com

Avanpremiere 2008 www.mauvert.com Avanpremiere 2008 www.mauvert.com

Andreea Vicol – cruise collection 2008

Dupa stilul etnic abordat de Eniko, “valurile din tulle” ale Ancai Ciataras, kitsch-ul urban promovat de BM Jeans, minimalismul romantic a la Carmen si griul vedeta – Zasha, Andreea Vicol a incheiat seara aducand in fata publicului obiecte vestimentare pline de feminitate, create din materiale delicate, in culori pale, toate pe muzica cantaretei Amy Winehouse, un amestec irezistibil de soul, jazz, hip-hop si R&B.

Manechinele au defilat asemeni unor muze aduse de briza, pana la jumatatea podiumului, lasandu-se apoi purtate de scena rotativa in insulele exotice, luxuriante si pline de vise, din care erau inspirate. Andreea Vicol ne-a spus o poveste varatica foarte stylish, scrisa pe materiale naturale, diafane si fluide, intr-o paleta de tonuri blande (alb, ivoire, ecru, gri, nisip, argintiu), cu accente solist de ciclam si violet. Am remarcat un minunat joc al contrastelor si armoniilor in ceea ce priveste volumele si drapajele, ludicul si senzualul, toate acestea, realizate din voaluri, matase, batist, organza, duchese, devoreuri si dantela. Creativitatea si studiul s-au impletit in detalii impesionante, la nivelul taieturilor si al croiului. Am remarcat plusul de volum din zona umerilor si a soldurilor, suprimat de o talie marcata cu precizie. Suprapunerile, croiala geometrica si influenta origami erau moderate de tonurile nude si texturile fine. Vara a fost anticipata si prin intermediul imprimeurilor florale, romantice si jucause.

_mg_3035-thumb-400-0-10.jpg _mg_3097-thumb-400-0-10.jpg _mg_3117-thumb-400-0-10.jpg

_mg_3139-thumb-400-0-10.jpg collection_14462.jpg collection_14474.jpg

collection_14482.jpg _mg_3186-thumb-400-0-10.jpg

Avanpremiere 2008 www.mauvert.com

Mi-a atras atentia in mod placut aceasta colectie si am remarcat similitudini de stil cu alte creatii Maria Lucia Hohan sau Irina Marinescu. Publicul a primit cu entuziasm colectia Andreei, iar barbatii speriati de “vaduvele lui Carmen“, au aplaudat multumiti la sfarsitul colectiei.

ioa & clau – mauVErt
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: