MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Magic Carpet Ride

Cunoscut drept cel mai bun designer roman (dupa numarul de aparitii in presa de scandal si defilari de moda in Indonezia, Turcia, Bali, Loutraki sau chiar pe culoarul unui avion care ducea nicaieri altundeva decat la Paris), Catalin Botezatu a apelat la strategiile de marketing la care au apelat si marii designeri de peste hotare. Mai precis, si-a extins domeniul de activitate ocupandu-se si de decoratiuni interioare pe langa crearea fabuloaselor rochii.

bote-tapis-volant.jpg

Asadar, pe langa colaborarea destul de ambigua cu Exotique (nu am reusit sa aflu daca este doar “imaginea” brand-ului sau si colaboreaza in calitate de designer), Catalin Botezatu a trecut la lucruri mai serioase si anume la design de covoare.

Daca Vivienne Westwood si Calvin Klein pot, de ce nu si eu?” si-a spus, probabil, CB. Asa ca a prezentat la Luxury Show in 2007 o editie limitata de covoare de lux, din piele naturala. Urmarea fireasca? Colaborarea cu o firma din exact acelasi segment, Lion Carpet din Turcia, pe ale carei covoare a fost suficient doar sa isi puna semnatura ca sa le faca mai atragatoare si pe piata din Romania.

Magic Carpet Ride www.mauvert.com

…de fapt, nu stiu cat au fost de atragatoare, caci nu la mult timp dupa ce am descoperit magazinul de prezentare din Galeriile Corona (Brasov), acesta s-a si inchis. Am avut inspiratia insa, sa intru cu Clau intr-o zi ca sa cerem mai multe informatii. Am fost intampinati de managerul magazinului (singurul angajat, de fapt), un individ de nationalitate turca, care incerca sa isi convinga clientii de calitatea produselor. O calitatea atat de ridicata, incat pretul unui covor ajungea pana la 10.000 euro (!!!).

Magic Carpet Ride www.mauvert.com Magic Carpet Ride www.mauvert.com

Magic Carpet Ride www.mauvert.com Magic Carpet Ride www.mauvert.com

Dupa socul vederii listei de preturi, am vrut sa auzim si justificarea acesteia. Covoarele sunt facute manual, in tehnica patchwork, din piele de taur (nu vita sau vitel, caci nu are aceeasi fermitate si poate capata un miros deranjant in timp). Exista si o editie limitata de covoare din piele de zebra (si alte animale ucise ca sa fie calcate in picioare). Particularitatea acestei editii: pielea este taiata exact in forma in care a fost luata de pe animal, ca un sablon…

Magic Carpet Ride www.mauvert.com

Stiam de mult lectia despre Bote si creatiile lui “de calitate”, “de lux” si alte atribute indraznete, iar acum mi-a fost reconfirmata.

Ioana – mauVErt

Advertisements

9 responses to “Magic Carpet Ride

 1. clau 29 March, 2008 at 12:35 pm

  I`m very proud of you! 😀

 2. roxanaradu 31 March, 2008 at 4:29 pm

  im very pround of you too!

 3. Laura 7 April, 2008 at 7:56 pm

  oricum nu imi placea de Botezatu ca si om…iar nici creatiile lui nu mi-au inspirat ceva special…adr sa ucizi animale ca sa iti afci reputatie si bani…acum chiar ca mi se pare un om nedemn de toate cele pe care le are

 4. Dada 12 May, 2008 at 11:45 am

  si, cu toate astea, are un statut in moda autohtona! si stii de ce? Ca presa il pupa in funddddd si l-a proclamat UNICUL si INEGALABILUL designer roman!
  Eu zic ca a venit vremea sa se mai mute prin tarile calde si sa lase loc tinerilor designeri, care oricum au mai multa carte si talent decat el! Ciao Bote!

 5. dan 10 July, 2008 at 11:43 am

  rog un tel/pret pt covor piele zebra

 6. mauvert 10 July, 2008 at 3:49 pm

  magazinul din brasov s-a desfiintat… dar poti incerca sa cauti detalii pe internet: http://www.lioncarpet.net

 7. dorinspoaller 18 July, 2008 at 9:26 pm

  1500$ pe covorul ala. Dar se gasesc si la un pret mai “piperat”

 8. dana 27 March, 2010 at 9:52 pm

  foooarte frumoasee covoarele astea din piele de taur…..am cumparat si eu unul,dar din turcia si cred k e aceeasi firma pt k designerul era tot bote.
  in turcia sunt muuult mai ieftine decat aici,in romania.
  asaaa k duceti-va in turcia si cumparati,iesiti mult mai binee!

 9. lore 27 March, 2010 at 9:58 pm

  ce sa zik………bote te ador,ai tot ce-i trebuie unui barbat adevarat……esti foooarte taree si sper sa fii castigator la ,,dansez pt tine,,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: