MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Bugatti + HERMES = LOVE

Cu ocazia celei de-a 78-a ediţii a Salonului Auto de la Geneva, Bugatti şi Hermes au prezentat rodul parteneriatului lor: Bugatti Veyron Fbg par Hermes, un model ce combină performanţele tehnice şi experienţa celor de la Bugatti cu viziunea Hermes şi cu viziunea meşterilor săi. Descris drept intruchiparea perfecta a “accesoriului de moda”, Hermes-ul se va dovedi irezistibil pentru cei ce considera ca “banalul” model Veyron nu este de ajuns, nu este de ajuns de diferit sau nu striga destul de tare originalitate.

Proiectul reinvie legatura speciala pe care constructorul din Molsheim o are de aproape un secol, cu cei de la Hermes. Totul a inceput pe vremea cand parintele marcii, Ettore Bugatti, isi comanda la Paris, la atelierele de pe Rue Faubourg Saint-Honore conduse de Emile Hermes, seile pentru echitatie. Apoi, prin anii 1920 pielea livrata de Hermes a inceput sa fie folosita la interioarele automobilelor Bugatti.

În colaborare cu Hermes, designerul Gabriele Pezzini a reuşit să contopească viziunea despre stil a celor de la Hermes cu legendarul model Bugatti Veyron 16.4, dând o amploare şi mai mare personalităţii acestei maşini. Noul model este o operă de artă ce combină caracteristici excepţionale, o alianţă între tehnologia avansată a unei maşini sport, cu un motor capabil să dezvolte o forţă de 1001 cai putere, şi un simţ estetic care, în acelaşi timp, reflectă performanţele înalte ale acestei maşini. Toate acestea au scopul, mai presus de toate, să inspire pe cei care deţin o asemenea maşină. 

Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com 

Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com 

Dacă în cazul unui Bugatti Veyron “de serie” partea corespunzătoare habitaclului are o culoare diferită de a părţii corespunzătoare principial motorului, în cazul lui Bugatti Veyron Fbg par Hermes caroseria este neagră complet, cu excepţia capotei din faţă şi a eleronului din spate, care sunt vopsite într-o culoare beige similară cu cea a tapiţeriei interioare. De asemenea, partea frontală este personalizată şi prin cele două fante suplimentare care flanchează grila în formă de potcoavă. Câteva dintre elementele delicioase pentru amatorii de modă haute-couture: mânerul portierei, realizat în stilul unei genţi de voiaj de lux; un portofel din piele in torpedou, special conceput de Hermes; o geantă de voiaj “Toile H” în spaţiul destinat bagajelor.

Suprafeţele care, în mod normal, erau finisate în decor de aluminiu sau fibră de carbon sunt acum integral îmbrăcate în piele de taur. Toate acestea sunt conforme cu stilul exclusivist şi fundamental al celor de la Hermes şi cu tradiţionalismul specific Bugatti. Toate detaliile de interior au fost lucrate manual de către maeştrii atelierelor de creaţie ale Hermes.

Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com 

Acest model a împins, încă odată, limitele fizice ale unei maşini pentru a oferi senzaţii cu totul noi atât şoferilor cât şi pasagerilor. Dar noul model Veyron a adoptat o viziune cu totul şi cu totul diferită de celelalte maşini sport, făcând asftel posibilă satisfacerea cerinţelor celor mai exigenţi clienţi. Maşina va fi disponibilă la sfârşitul lui 2008, pentru un preţ care va porni din jurul sumei de 1,55 milioane euro (fără taxe). 

Bugatti + HERMES = LOVE www.mauvert.com

Claudiu – mauVErt

Advertisements

One response to “Bugatti + HERMES = LOVE

  1. r.r 17 April, 2008 at 6:41 pm

    gata stiu ce vreau de ziua mea ,,,, wow

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: