MAUVERT

fashion & lifestyle blog

In spatele Romanian Fashion Week (I)

Cu riscul de a parea putin prea entuziasmata, here we go:

Am primit o invitatie verbala de la Dana Iuga inca de anul trecut, de cand ne-am cunoscut, dar ca sa fim siguri ca nu vor aparea probleme, i-am solicitat si Irinei Schrotter invitatii la Romanian Fashion Week. Si le-am primit (!!!). Apoi au urmat decursurile firesti: ore intregi petrecute in fata dulapului, incercand sa ne gasim tinutele potrivite pentru un eveniment de asemenea anvergura, apoi alte ore bune de stat pe net si dat telefoane in cautarea unui loc de cazare in Iassy (fr.), o calatorie interminabila cu trenul si, inainte sa ne dam seama… intalnirea cu realitatatea.

Toate persoanele despre care citisem atat si pe care le urmarisem cu sufletul la gura in orice aparitie din media; presa, modelele si designerii nostri preferati erau acolo. Toti. O mare de oameni (ce sa vezi, normali!) prinsi in febra pregatirilor pentru cele doua seri de festival. Dupa ce am trecut peste socul scenei in care Lena Criveanu s-a impiedicat de mine si si-a cerut politicos scuze, am inceput sa ne acomodam cu peisajul. Am lasat in pace Sala Sporturilor si agitatia aferenta ca sa exploram centrul Iasiului (Iasilor?) si am dat peste un Palat al Culturii inchis pentru renovare, in fata acestuia o groapa care cred ca masura 2 km patrati (se construieste un nou parc) si un Iulius Mall cu magazin de straie bisricesti (?!?). Dupa ce am primit invitatiile de la Oana Marcu (din staff-ul Irinei Schrotter), ne-am intalnit cu Roxana Radu si Alex Conu, care ne-au facut cunoastinta cu cele despre care urma sa aflam ulterior ca erau designerii Ludmila Corlateanu si Maria Ciubotaru.

Dar toate acestea au fost nimic pe langa cea mai mare surpriza a serii… dupa ore bune de pregatire, cand sa iesim din hotel – PLOAIE ! M-am amuzat amintindu-mi de poza aceasta facuta de The Sartorialist in Milano, la o prezentare Marni. Asa imi imaginez ca aratam si noi :))

Am trecut cu brio peste moment, gratie umbrelei mele (care desi e fragila, nu ma lasa niciodata la greu) si am ajuns la cortul alb, unde Dana ne astepta deja cu bratarile albastre pe care scria frumos “Backstage”.

La “locul faptei”, agitatie mai mare ca oricand: designeri care alergau dintr-o parte in alta, fotomodele deja machiate si coafate pentru diferite prezentari, un centru de presa de unde se updata mereu fashionandbeauty.ro (Ovidiu Buta),

zgomotul din cabinele Braun Silk-Epil si… noi, pe post de observatori (care mai mult ca sigur, incurcam lumea, dar fara nici cea mai mica intentie rea).

Fotografii Alex Conu (stanga, tricou negru cu galben) si Gabriel Hennesey (centru, alb)

to be continued…

ioana – mauVErt

Advertisements

2 responses to “In spatele Romanian Fashion Week (I)

  1. roxanaradu 12 May, 2008 at 5:15 pm

    foarte frumos foarte frumos draga mea, astept cu nerabdare restul

  2. Ludmila Corlateanu 23 May, 2008 at 5:49 pm

    salut!
    aveti un blog inetresant!
    i-mi pare rau ca n-am putut sta la discutii cand ne-am intalnit. dar stiti si voi deja ca la Iasi taoat lumea e in fuga.. ;))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: