MAUVERT

fashion & lifestyle blog

NICHI Cristina Nichita face business fashion

Nu am avut niciodata vreo pasiune pentru brandul creat de Cristina Nichita, poate datorita faptului ca este dedicat exclusiv femeilor si pentru ca imaginea propusa viza oarecum femei trecute de treizeci de ani. Insa trebuie sa recunosc ca am urmarit cu atentie colectiile prezentate de ea in utimii ani. In Brasov a existat un magazin NICHI Cristina Nichita, de care ma impiedicam adesea si de multe ori am intrat sa cercetez materiale, taieturi, croiuri etc. Desi colectiile ei nu erau deloc rele, in magazin nu gaseam niciodata articole interesante; erau doar niste fuste si sacouri clasice, croite foarte simplu, eventual din brocart. Iar in vitrina, tinutele erau accesorizate cu esarfe si etole multicolore. Evolutia brandului NICHI a fost una destul de lenta; mult timp Cristina Nichita s-a bazat pe linia costumului clasic, care de cele mai multe ori arata batranicios. E adevarat ca ea se adreseaza femeilor de afaceri, puternice, independente, insa orice femeie trebuie sa-si ascunda varsta si adopte o imagine mult mai tanara.

Odata cu participarea la RFW 2008, am avut ocazia sa vad o colectie NICHI Cristina Nichita, de data aceasta live. Si ma bucur, pentru ca am vazut cea mai buna colectie, prima semnata de George Hojbota pentru brandul iesean. Desi eleganta si rafinamentul raman atribute constante pentru colectiile NICHI, Hojbota aduce in fata publicului creatii cu personalitate, menite sa reflecte stilul femei moderne. Hojbota nu a schimbat nicidecum orientarea business fashion, ci a reinterpretat elementele clasice intr-un stil propriu, inovator.

 

Colectia s-a derulat pe acorduri extraordinare de vioara, iar manechinele au defilat cu multa atitudine si stil. Look-ul propus de Constantin Ilie si Alexandru Abagiu era o reinterpretare Veronica Lake (buze rosii, breton rulat). Designerul a realizat sacouri, fuste si trenciuri, pe care le-a croit cu precizie din materiale in tonuri calde, pamantii; pe alocuri, rochii elegante, foarte cuminti, in concordanta cu imaginea femeii de afaceri. Pantalonii bufanti, cei de tip Capri, precum si pensele cusute pe toata lungimea, au fost elemente de noutate menite sa sustina influenta masculina. Femeia NICHI a captat un look androgin, subliniat si de trenciurile in combinatie alb-negru sau negru-maro, dar si de camasile albe cu guler inalt. Detaliile origami si suprapunerile intalnite pe rochii sau top-uri, sunt elemente nelipsite din multe din colectiile romanesti sau internationale.

 

Am fost placut impresionat de munca lui George Hojbota pentru acest brand romanesc, care are cativa ani in spate si care trebuia sa aduca in fata publicului, noutatea. Se vede o evolutie clara in look-ul conceput de NICHI Cristina Nichita. Iar evolutia brandurilor romanesti nu face decat se ne bucure si sa ne sporeasca speranta recunoasterii internationale.

 

foto: fashion&beauty.ro / ioana chilu

Advertisements

4 responses to “NICHI Cristina Nichita face business fashion

 1. mauvert 27 May, 2008 at 9:17 pm

  …unde am avut noi magazin NICHI? 😕 …ca nu-mi amintesc pe unde sa fi fost. sunt hainele din Univ…si cam atat.

 2. Claudiu 28 May, 2008 at 7:15 am

  foarte rau k nu-ti amintesti! Era pe str. Republicii, mai jos de Nike, unde exista si un magazin de incaltaminte Durabil.

 3. mauvert 28 May, 2008 at 8:44 am

  ah, acolo? da, ai dreptate… dar bietul magazin era asa de neatragator incat nu i-am dat nici o data importanta. Acum parca l-au desfiintat (Durabilul) si e Veronesse in loc.

 4. rochii de ocazie 10 July, 2010 at 6:53 pm

  Foarte interesant articolul, si intr-adevar, o mare schimbare pentru NICHI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: