MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Raioanele de la Ateneu

M-am contrazis ieri cu Claudiu pe tema numelui magazinului Laurei Vargalui. Eu, care am fost chiar zilele trecute la Bucuresti, puteam sa jur ca cel pe care l-am vazut este Raionul 6 (situat exact in dreptul Atheneului, pe acceasi parte cu Hotelul Hilton).

El, care tocmai citise pe fashionandbeauty articolul despre Undercover, imi spunea ca e este vorba despre Raionul 4 (“concept-store-ul din spatele Ateneului Roman”).

credit foto: fashionandbeauty, fotograf: Alexandru Buruntia

Este clar ca cele doua vitrine nu seamana, si nu poate fi vorba de acelasi magazin (desi trebuie sa recunosc ca mi-am pus si problema asta). Apoi, probabil ca Raionul 4 ar avea mai multe sanse sa fie magazinul Laurei Vargalui, dat fiind faptul ca acolo se gasesc nume precum Martin Margiela, Comme des Garcons (care sunt preferatele ei), dar si tot felul de label-uri mai underground, insa foarte cool, despre care cu siguranta nu stie prea multa lume. Pe de alta parte, mi s-a parut ciudat sa nu o vad pe Laura Vargalui in nicio fotografie de la lansarea Undercover.

Evident, Claudiu si cu mine nu am reusit sa ajungem la un consens (nu vreti sa stiti cum e cand ne certam…), dar se pare ca fiecare avea farama lui de dreptate.

Acum, insa, nedumerirea mea e si mai mare. Pana la urma care dintre cele doua e, totusi, magazinul Laurei Vargalui?? Si… de ce exista in preajma Ateneului doua magazine cu (aproape) acelasi nume? Iata si un interviu cu Laura Vargalui, in care pomeneste despre concept store-ul ei, fara a da niciun nume, insa… aici

*** Update (lamurire): Ok,  ne-am cam inselat in legatura cu magazinele, din lipsa de informatii. Acum ca s-a clarificat situatia, am inteles ca: Raionul 4 se adreseaza unor cumparatori mai young, cu un buget nu atat de mare, pe cand Raionul 6 aduce brand-uri precum Dries Van Noten, la preturile lor de drept (adica nu tocmai accesibile).

Se pare ca, la inceput, Laura Vargalui a avut o implicare in toata povestea Raioanelor, insa treburile nu au mers prea bine. Recent, a avut loc inaugurarea Cochet Image Store, unde Laura este co-proprietar.

Ioana – mauvert

Advertisements

7 responses to “Raioanele de la Ateneu

 1. alina dobrescu 2 July, 2008 at 6:56 pm

  Nici unul dintre cele doua magazine nu e magazinul Laurei Vargalui. Raionul 4 si Raionul 6 apartin aceleiasi persoane, evident. Unul practica preturi mai mici, celalalt vizeaza alt segment. Laura Vargalui trebuia sa faca buying-ul pentru magazin, insa intre timp s-a certat cu proprietara. Referitor la concept store-ul care se va deschide, nu il detine personal. Este buyer.

 2. mauvert 3 July, 2008 at 7:34 am

  M-am gandit si eu la varianta ca cele doua magazine ar putea sa faca parte dintr-un lant si ca unul ar putea sa fie, de exemplu, dedicat femeilor si celalalt barbatilor. Insa acum m-am lamurit, multumita tie 🙂

  Cat despre Laura Vargalui, nu ma mira faptul ca s-a certat cu proprietara, avand in vedere caracterul ei… probabil o cearta a fost si motivul pentru care a plecat de la ELLE anul trecut.

 3. alina dobrescu 3 July, 2008 at 9:11 am

  Asta nu mai stiu:)

 4. roxana radu 8 July, 2008 at 2:36 pm

  sa va lamuresc: amandoua apartin aceleasi persona – isabla x si nu laura vargalui, desi aceats era implicata initial. mai multe nu stiu. sunt brand-uri diferite pe stiluri diferite. raionul 6 este pentru cei tineri si nelisnistiti spre exemplu. nu am ajuns inca la raionul 6 ( sunt foarte apropare unul de celalalt – la cativa metri) insa abia astept.

 5. Victor 28 July, 2008 at 7:39 pm

  De unde stii tu ce caracter are Laura Vargalui?Ai cunoscut-o…..probabil ca nu pt ca altefel nu ai spune asa ceva.
  Legat de raionul 4-6 era copropietara pana cand a fost inlaturata de o zarzavagioaica si un autointitulat artist contemporan….fara prea multe studii in domeniu.
  Legat de noul Concept Store (COCHET-fostul Embryo) laura e copropietara cu 50% …nu buyer, ea fiind cea care a avut si ideea raiaoanlor…

 6. anonima 20 August, 2008 at 8:41 pm

  @Victor

  unde e localizat noul concept store al laurei (cochet)?

 7. mirel 11 September, 2008 at 3:28 pm

  ion otetelesanu 3a-3b fostul embryo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: