MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Tendinte 2008… j’en ai marre.

Calendaristic, nici nu a inceput inca sezonul toamna/iarna ’08-’09 si deja m-am saturat pana peste cap de tendinte… Dantela si initialele personalizate ale Miucciei, platformele de lemn dubios de asemanatoare ale Stellei cu ale lui Marc pentru LV (sau invers…as you like it), cizmele ETRO interminabile, lanturile atat de Chanel de la Givenchy, si, oh! Balmoral-ul D&G!! Colectia Balenciaga – Chanel (inca un omagiu adus lui Coco; Nicolas Ghesquiere a reinterpretat pana si 2.55-ul), colectia Cavalli surprinzator de non-kitsch, in sfarsiiiiiiiiiiiiiit – ultima colectie a lui Paulo Melim Anderssen pentru Chloe [draga mea Chloe! personajul meu preferat din toate timpurile, careia timp de trei sezoane i-a creat un look cadaveric, cu accente punk…total nepotrivit!] si colectia YSL – cyborg care ii provoaca migrene lui Clau… se pare ca asta patesti dupa ce rasfoiesti 5 kilograme de Vogue si ELLE.

Ma satur de toate cele enumerate mai sus gandindu-ma cat o sa le vad pana in martie in toate revistele, reclamele, pictorialele, blog-urile posibile de aici si de aiurea… a, si ca si cum nu ar fi de ajuns, toate reeditarile si reimaginarile lor din lumea reala: pe strazi si in magazinele mass-market.

Trebuie sa ma intelegeti: sunt alergica la intrebarea “ce se poarta?”. Rasuflati linistiti/linistite… tot tsarinele, stilul military, masculin-feminin, tricotajele uriase, Yves Klein Bleu, tartan si, mai ales, hainele menite sa ne apere de frig! Impresionant, nu? E aproape ca si cum am pastra in garderoba hainele din anii trecuti fara sa ne ingrijoram ca nu mai avem saci in care sa le indesam pentru a le face loc celor noi, in conformitate cu tendintele sezonului. Secretul e in nomenclatura; daca in 2007 se purta ecosez, in 2008 cu siguranta se va purta tartan. Si-asa mai departe… ati prins ideea…

Je ne sais pas si vous etes comme moi les copains, mais j’ai eu un coup de foudre en lisant ces paroles: “hainele mele sunt pentru oameni care cunosc tendintele, dar isi permit sa le ignore.” (Olah Gyarfas)

PS: recomand cu caldura pictorialul “Viata La Tara“, realizat de Andreea Macri pentru numarul din septembrie al revistei The One.

www.mauvert.com

Ioana – mauVErt

foto: style.com

Advertisements

One response to “Tendinte 2008… j’en ai marre.

  1. Clau 31 August, 2008 at 10:41 am

    Asta a fost precum “lectura de duminica dimineata”… M-a destins! Pana la momentul YSL, unde ma asteptam sa atasezi si o poza pe masura… ma prabuseam direct :-O
    Iar ca sa inteleaga toata lumea: ultima colectie ma calca pe nervi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: