MAUVERT

fashion & lifestyle blog

De la Galliera la Palais de Tokyo

Undeva in apropierea Pietei Trocadero se afla Galliera, musee de la Mode de la Ville de Paris. Eu una abia asteptam sa prind o ocazie sa il vizitez, mai ales dupa ce citisem ca o buna parte din costumele prezentate in albumul “Fashion A History of the Costume” (Taschen) se afla acolo. Si nu numai. Hainele purtate de Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s, colectii de accesorii, fotografii si reclame de acum si de atunci asteptau sa fie vazute de ochiul meu avid de informatie. Stiam ca muzeul e inchis martea, asa ca am facut o vizita duminica.

De indata ce am ajuns acolo, lucrurile incepeau sa arate promitator: in intampinare, in curtea muzeului, un panou mare care prezenta expozitia “Suzy at 20”. Jurnalista britanica de la International Herald Tribune a cumulat, anul acesta, 20 de ani de cariera…si de coafura impecabila.

Mi-a placut prezentarea expozitiei:

Colleagues of Suzy Menkes at the International Herald Tribune like to tell a story about one of the fashion editor’s old laptops. After the unit died, the letter keys had been almost entirely worn away. It’s not hard to understand: in 2007 alone, Suzy wrote 232 stories, totalling 123 271 words, from 277 catwalk shows, as well as scores of fashion events, museum exhibitions and individual interviews – pieces that reflect the sweep of her fashion knowledge, the depth of her experience and the worthright opinion of a working journalist.

In curtea in forma de semicerc, alte 10 afise cu designeri sau fotomodele despre care Suzy a scris (Miuccia Prada, Twiggy, Kate Moss).

De fapt, acestea reprezentau decorul petrecerii care avusese loc cu cateva seri inainte, si la care fusesera doar invitati A-list: Vivienne Westwood, Karl Lagerfeld, Dries van Noten, Yohji Yamamoto, Anna Wintour & Co..

So far, so good… Pana cand am intrat in muzeu, gata sa ne cumparam bilete. Ni s-a parut destul de dubios faptul ca se faceau reamenajari, dar am intrebat, totusi, daca se viziteaza muzeul. Cineva ne-a raspuns cu nonsalanta ca singura expozitie este cea dedicata lui Suzy Menkes si ca muzeul va fi inchis pana in noiembrie, cand se va inaugura noua expozitie deicata crinolinelor.

In schimb, ne-a recomandat sa mergem la Palais de Tokyo, “a very cool place”, care se afla undeva in apropiere…

Auzisem de Palais de Tokyo si imi imaginam ca e un alt muzeu dedicat modei, dar cu un sprit mai modern.

…Sa spunem ca nu era nici de departe ceea ce imi imaginam:

Am plecat de acolo cu senzatia ca e un loc unde se spala creiere (vezi imaginea de mai sus, unde in fata televizoareleor la care se repeta again and again aceeasi imagine lipsita de sens, stateau neclintiti mame cu copii in brate ).

Ioana – MAUVERT

Advertisements

4 responses to “De la Galliera la Palais de Tokyo

 1. catalin 12 October, 2008 at 11:38 pm

  draga ioana,
  am tot citit blogul tau in ultimele luni si incep sa cred ca ai ramas cu sechele dupa o vara arida in subiecte decente.
  iar acest ultim post imi confirma, inca odsta, ca esti deficitara la capitolul cultura vizuala.
  incerc sa ma gadesc ce carti sa iti recomand ca baza de plecare pentru recuperare, dar imi este greau sa gasesc ceva si inteligent si light sau monden. mai caut.

 2. radu roxana 13 October, 2008 at 9:39 am

  im so jealous i dont get to see that too ….

 3. mauvert 13 October, 2008 at 4:41 pm

  Catalin,

  sa spunem doar ca… “monden” sau “urban – cool” nu sunt tocmai chestiile mele preferate.

  Din (ne?)fericire, exista o mare probabilitate ca nici in urmatoarele luni de citit mauVErt sa nu aveti sansa de a citi aici despre altceva decat ceea ce ne pasioneaza PE NOI, Ioana si Claudiu.

  Legat de carti, sugestiile sunt intotdeauna binevenite. Insa astept ceva mai concret, nu doar replici taioase aruncate in dulcele spirit al anonimatului (un nume nu imi spune mare lucru).

  ioana.

 4. Pingback: Cele mai stilate apariţii la PARIS Fashion Week [#1] | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: