MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Romania, o lume de descoperit

Acesta a fost sloganul campaniei initiate de statul roman pentru promovarea valorilor romanesti in Italia. Unul din seria spectacolelor a fost prezentat sambata, 4 octombrie 2008, in Piazza di Popolo (Roma) si a fost transmis in direct de TVR.

In Piazza di Popolo a fost construit un podium pe care au evoluat colectii ale unor designeri romani si italieni, alternand cu muzica buna oferita de Damian Draghici si Irene Grandi. M-am bucurat sa vad ca autoritatile au inceput sa se preocupe – chiar daca intr-o faza minimala – si de moda romaneasca, promovand-o intr-un spatiu destul de virgin pentru noi. Cred ca astfel de actiuni ar trebui sa fie initiate mai des si poate, la un nivel mai inalt.

pectacolul a debutat cu prezentarea doamnei Doina Levintza, care a adus pe podium rochii fabuloase si make-up-uri elaborate intr-o atmosfera teatrala. Eleganta absoluta a fost cuvantul de ordine; materialele pretioase in nuante puternice de negru si rosu, precum si taieturile ample sau accesoriile over-sized, s-au imbinat perfect cu talentul desavarsit al creatoarei, care a reusit sa impresioneze cu adevarat publicul italian. Unele manechine aratau foarte gothic-chic, in timp ce altele erau transformate in adevarate femme fatale. Mi-a atras atentia o rochie din jerseu, cu spatele gol si un decolteu generos.

Romania, o lume de descoperit www.mauvert.com

A fost a doua prezentare a doamnei Levintza pe care am vazut-o, prima fiind cea de la Sibiu de anul trecut (si exceptand aparitiile Andreei Marin Banica, in creatii semnate Doina Levintza). Sunt sigur ca Doina Levintza ar putea prezenta cu succes la Saptamana Modei de la Paris. La finele prezentarii, Damian Draghici a fost cel care a incantat publicul cu muzica de calitate, ethnic-jazz, dupa care a urmat prezentarea colectiei Simptome Nomade, a lui Lucian Broscatean. Viziunea lui Lucian este una urbana, cu influente undeground. Aceasta este si colectia de debut a designerului, cea pe care a prezentat-o pe podiumul de la Iasi, in colaborare cu Dana Iuga (pantofi). Stilul sau este avangardist si se adreseaza persoanelor tinere, open-minded, care incearca mereu sa comunice prin intermediul vestimentatiei. Cred ca prezentarea din Italia reprezinta un pas inainte pentru Lucian si probabil, noi oportunitati.

Dupa cele doua colectii romanesti a urmat replica italienilor, prezentarea Maison Grattinoni in care first-face a fost Monica Columbeanu. Desi colectia se dorea a fi oarecum couture, eu am ramas total dezamagit. Cele sapte tinute erau realizate din materiale foarte scumpe, insa detaliile, taieturile, partea creativa in general mi s-a parut foarte slab schitata. Cu siguranta ca prezentarea doamnei Levintza a dat clasa.

Finalul spectacolului i-a adus in scena pe Irene Grandi si Damian Draghici, care si-au promis o colaborare intr-un concert la Bucuresti.

Claudiu – mauVErt

Advertisements

One response to “Romania, o lume de descoperit

  1. mauvert 19 October, 2008 at 5:29 pm

    Doamna Doina… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: