MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Personal Heros

Citesc ELLE din aprilie 2005, de când Mircea Cărtărescu i-a recomandat-o surorii mele. De atunci, o cumpăr în fiecare lună. Nu cu religiozitatea unei victime a modei, ci mai degrabă cu afecţiune faţă de redactori, alături de care “am crescut” şi pe care îi admir. Persoane cărora le spun pe nume ca şi cum le-aş cunoaşte de o viaţă.

Roxana (Voloşeniuc) – cea care m-a cucerit cu o frază, nimic mai mult. E probabil, una din lectiile de stil cele mai importante pe care le-am primit până acum. Şi deşi e aparent banală, e o frază pe care nu cred că voi putea să o uit vreodată, tocmai pentru că desemnează atât de bine o categorie de oameni (majoritatea, fie vorba-ntre noi…)

De fapt, ochelarii de soare pot fi purtaţi oricând şi oriunde, dar please… nu în vârful capului, pe post de bentiţă, că nu-i elegant deloc. Dar deloc!

Personal Heros www.mauvert.com

Apoi, tot ea e cea care a spus ca are o prietenă care la întrebarea “unde locuieşti?”, răspundea “unde am bilete la operă”. Si că, pentru a ne asemăna din punctul de vedere al diversităţii culturale cu orice capitală europeană, “avem nevoie de imigranţi”. Totul într-o manieră adorabilă, cum cred că este şi ea ca persoană, de altfel. A propos de asta, Ovidiu Buta spunea la un moment dat că Roxana Voloşeniuc se numără printre puţinele persoane de pe lista celor care trebuie neaparat văzute la orice eveniment, pentru că are ce arăta.

A făcut parte din lotul naţional de şah, apoi a devenit fotomodel. Cu studiile făcute in străinătate, e una dintre persoanele fondatoare ELLE România. E nespus de frumoasă, mai ales nemachiată şi recent chiar a participat la “experimentul” lui Gabriel Hennessy, “Natural Born Beauties”. La 33 de ani, febleţea ei rămâne Ann Demeulemeester. Şi călătoritul în jurul lumii, principalul motiv pentru care nu o vedem nici o data la tv şi pentru care multă lume habar nu are de existenţa ei.

Personal Heros www.mauvert.com

Maurice (Munteanu) – de fapt, îl cheamă Marius. E un fenomen… e ca o zi ploioasă privită pe geam dintr-o cameră aproape spitalicească din Bucureşti. E întruchiparea filmelor alb-negru franţuzeşti. De fapt, nu cred că am mai întâlnit pe cineva care să cunoască atât de bine străzile Parisului. E un maniac al fumatului, al exagerărilor, al poveştilor pe care numai el şi prietenii lui ciudaţi le înţeleg… Eu mă chinui de ceva vreme şi s-ar putea să îl fi ghicit, în parte. Poartă tocuri şi îi place să glumesc spunând că e “sfătos” (cine altcineva putea să mai spună că “slăbitul îngraşă?”). În ELLE, ştiam deja care sunt articolele scrise de el, dinainte să fi citit semnătura. Are un stil inconfundabil, la fel ca şi în materie de styling. Acum s-a mutat la The ONE.

E un mister, dar unul pe care, într-o manieră stranie, îmi place să îl descifrez. Nu o să uit nici o dată iarna trecută la Bucureşti, când drumurile noastre s-au întâlnit. De atunci, de fiecare dată când ascult Islands Blues, nu pot să nu mă gândesc la el.

Lioara (Bradu) – oh, what a woman! Rubrica ei de beauty era printre primele pe care le citeam, mereu. E ceva în felul ei de a scrie care mă face să ma simt ca şi cum am fi prietene de o viaţă. Ea a fost cea care m-a determinat să mă tund bob, acum doi ani (“alege-ţi un guru talentat, ca Massimiliano!”). Cea care mereu vorbea despre băieţelul ei cu atât de multă dragoste, încât aproape că îţi doreai un copil care să alerge prin casă şi să fac pozne. Ea a fost prima care a plecat la The ONE. Acum, la 30 de ani, mai aşteaptă un copil. Şi e la fel de frumoasă!

Laura Vărgălui – ah, ea era cea “îndragostită iremediabil de Paris”. Dintre toate operaţiunile “Dulapul”, cea didicată Laurei mi-a plăcut cel mai mult. Purta pantofii Dior din blană de leopard, din colecţia mea preferata (Dior) din toate timpurile: fall-winter 2004-2005. O pereche de pantaloni negri Comme des Garcons, deasupra gleznei, un tricou roz, o curea subţire aurie şi o tocă din catifea mov. Poziţia braţelor, expresia feţei: perfecte.

Cred că ea a fost prima care a plecat de la ELLE, din motive necunoscute mie. Ţin minte că am suferit teribil. Nu neaparat pentru rubricile ei, cât pentru gândul că echipa mea de Fantastici s-ar putea destrăma. Cum spuneam şi într-un post mai vechi, poate că a fost atitudinea ei cea care a condus-o în afara biroului de pe str. Buzeşti 50-52. Nu e o persoană facilă, tocmai pentru că are un mod aproape enervant de a le spune lucrurilor pe nume. Mulţi o iau drept enervantă (şi recunosc că uneori şi mie îmi e greu să urmăresc o emisiune cu ea da capo al fine, pentru simplul fapt că are o manieră taaare afectată de a vorbi). Dar ăsta e farmecul ei. E non-conformistă şi iată unde a ajuns cu imaginea Corinei…

Personal Heros www.mauvert.com

Apoi, ar mai fi Domnica (Mărgescu) – întotdeauna m-au fascinat numele ei: mai întâi Smigelschi, apoi Mărgescu. Domnica e, poate, cea mai cu picioarele pe pământ dintre toţi cei de pe lista mea. Ea e cea care ar fi în stare să decline la nesfârşit nuanţele de gri şi încă să mai existe o combinaţie pe care să nu o fi încercat. Citisem undeva, nu mai ştiu unde, că îi place să schieze. Adevărul e că nici eu nu mi-o imaginez alergând toată ziua după prezentări. E relaxată, ştie exact ce să le ofere cititoarelor în materie de sfaturi. E o femeie care ştie ce vor femeile. Fără alte artificii. Ca şi Alber Elbaz…

 

If you ever read this… hats off!

Ioana – mauVErt

Advertisements

7 responses to “Personal Heros

 1. Claudiu 30 October, 2008 at 7:17 pm

  Maurice… dupa cate am vazut… e tot la The ONE. Spun asta pentru ca in ultimul nr al revistei (cel cu Alina Puscau pe coperta), Maurice avea un pictorial si un articol fabulos despre Fashion Week-urile de peste hotare.

 2. mauvert 31 October, 2008 at 8:53 pm

  pai stiu… am si scris ca s-a mutat la the one 🙂

 3. Cimpeanu Silvia 8 November, 2008 at 10:07 am

  Foarte frumos postul, da si eu admir echipa Elle, dar inafara de persoanele mentionate mai sus, mai sunt persoane extraodinare acolo precum: Adina Rosetti(mereu zambitoare si inteligenta), Alina Biasan(glumeata si foarte desteapta), Crina Alexe(simpatica) , Mihaela Spineanu(poate idealul de cum ar trebui sa fie o femeie), Marian Palie(un om cu idei marete si originale).
  Intradevar este o echipa geniala de oameni care fac cea mai buna revista de moda, pacat ca a plecat Maurice, iar Domnica a fost si este in continuare stilistul meu preferat, iar stilul ei casual cu care se prezinta la evenimente mondene imi place la nebunie, app si mie mi-a palcut intodeauna cum suna numele ei.

 4. behindblueeyez 8 November, 2008 at 5:20 pm

  Citesc ELLE de 7 ani – nu tocmai regulat dar cumpar cel putin 5 numere pe an.
  Lioara (Bradu) mi-a placut foarte mult, are un stil de a scrie fantastic, cred ca ea m-a convins ca dupa primul numar sa cumpar in continuare si al doilea si al treilea samd.
  Din pacata in ultima vreme mi se pare ca a scazut calitativ continutul revistei si au devenit mult prea fani Mihaela Radulescu pentru gustul meu…

 5. diana 13 November, 2008 at 2:21 am

  eu o iubesc pe Domnica din tot sufletelul meu mic 🙂 e MY personal hero

 6. Nina 9 December, 2008 at 12:48 pm

  Am dat de acest post din pura intamplare ,si citindu-l pana la capat ,m-a apucat nostalgia …Revista ELLE pt. mine inseamna anii superbi de facultate, pe care normal nu am stiut sa-i apreciez atunci, primul job cu toate probleme ce credeam ca numai eu le am si prezentul ,desi tocmai din acest motiv o cumpar ,de dragul vremurilor cand o citeam fara rasuflare de la editorialul Roxanei ,pana la pagina cu adrese.Le-am vazut pe cateva dintre fete la o intalnire a clubului de carte ELLE ,dar parca ii stiu de o vesnicie si am avut un mare regret cand au inceput sa plece unul cate unul.Lioara a fost si va ramane cea mai draga sufletului meu,iar Roxana mi se pare intruchiparea bunului gust si a modestiei.Nu o mai citesc ca pe vrenuri ,nu pentru ca a scazut calitativ dar pentru ca are nevoie de ceva nou.E ca si atunci cand mananci aceeasi prajitura delicoasa si gustoasa in fiecare zi fara a nu-i schimba reteta.
  Oricum ,long story short, toata admiratia si tot respectul pentru acesti oameni minunati si pasiunea lor extraordinara pentru ceea ce fac .

 7. Roxana 2 February, 2010 at 1:17 am

  Cand a plecat Laura Vargalui am simtit. Fara sa citesc despre asta, fara sa stiu, pur si simplu am vazut editorialul de moda si am stiut ca ceva nu e in regula. Si dupa am vazut ca nu ne ea era trecuta ca fashion editor. Afectata, aroganta, cu atitudine, insa este cea mai buna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: