MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Barbati pe tocuri

Recent, citeam despre glezna la vedere la bărbaţi sau despre decolteul la bărbaţi, pe blog-ul Roxanei Radu.Însă de ceva vreme mă tot lovesc de altceva:

Barbati pe tocuri www.mauvert.com

foto: Scott Schuman


Barbati pe tocuri www.mauvert.com

foto: Garance Dore

 

Ceea ce puţini ştiu e că la începuturi, bărbaţii erau cei care purtau tocuri. Măcelarii din Egiptul Antic sunt primii atestaţi. Apoi au urmat curtezanele, arisocratele şi împărătesele din China care au adoptat moda tocurilor. Apoi, surpriză! Louis al XIV-lea a început să poarte pantofi cu tocuri roşii, ca semn al statutului social. De altfel, nimeni nu mai avea voie să poarte les tallons rouges sau tocuri mai înalte ca ale regelui. Acum ne-am lămurit cu tocurile Louis. Ar mai fi tocurile cizmelor de călărie purtate de cowboy sau cele de la pantofii special pentru dansurile latino. Însă acestea au un scop exclusiv practic şi o înălţime neglijabilă. Dar ce se întâmplă când limitele masculin-feminin difuzează una în cealaltă?

Barbati pe tocuri www.mauvert.com

foto: Cancan

Maurice Munteanu, ex fashion editor ELLE, despre care vorbeam în unul din articolele trecute, a apărut recent într-o emisiune TV purtând tocuri. După cum îl ştiu eu, sunt sigură că a făcut asta doar pentru a stârni controverse. Mai mult, a declarat că pentru octombrie, cele mai ok sunt ţinutele all-black, cum era şi el îmbrăcat în emisiunea respectivă şi cum a conceput tot pictorialul lui din ELLE octombrie.

Update: Imaginea de la Cancan este de la lansarea magazinului Laurei Vargalui si al lui Jaqueline Tudor, Cochet Image Store. In emisiune Tv despre care vorbeam a fost difuzat un material de la aceeasi lansare, de acolo confuzia. 

Ceea ce m-a surprins, plimbându-mă prin Paris, a fost să îmi iasă în cale un personaj înalt de 1,90-2 m, îmbrăcat all black, cu o poşetă pe antebraţ, cu accesoriul Louis Vuitton din colecţia toamnă-iarnă ’08-’09 (nu ştiu dacă e chiar o pălărie…) şi cu pantofi cu toc. Şi eu, şi sora mea am fost atât de uimite încât nu mai găseam aparatele foto ca să surprindem momentul. M-am întors acasă cu speranţa că poate îl voi găsi pe respectivul pe unul din blog-urile de streetsyle, pentru că era totuşi ultima sâmbătă din Săptămâna Modei (probabil una din cele mai aglomerate zile din timpul anului). Nu l-am găsit, deşi am întors internetul cu susul în jos.

al doilea din dreapta spre stânga…you get the picture

…the LV headgear

am şi cântecul potrivit: “Woman like a man”.

Ioana – MAUVERT

Advertisements

12 responses to “Barbati pe tocuri

 1. R.R 3 November, 2008 at 6:31 pm

  ha ha ha … maurice poarta tocuri sa atraga atentia .. clar … am info secret despre trecutul lui … da nu zic nik …

 2. catalin 3 November, 2008 at 9:00 pm

  al doilea e un prieten de-al meu. fotograf din marea britanie

 3. maurice munteanu 8 November, 2008 at 8:44 am

  Ha ha ha… maurice poarta tocuri de multa vreme. Si nu ca sa atraga atentia. In primul rand, nu am aparut la nici o emisiune tv cu tocuri. Poza este de la lansarea magazinului prietenei mele Laura, respectiv Cochet Image Store. Prima poza este de la o petrecere privata, chiar nu stiu cum ai intrat in posesia ei. Info secret despre trecutul meu? Nu este nimic secret. Te referi la faptul ca am fost Miss Travesty Romania? Eu nu mi-am pierdut inca simtul umorului. Si sper sa raman asa. Altfel as innebuni. Atata vreme cat lucrurile astea sunt facute cu umor si nu afecteaza cu nimic evolutia unui individ, nu vad care este problema. Cel putin eu mi le asum si le recunosc. Ciao!

 4. Pingback: Ridicam bariera? | DaDaMoDa

 5. R.R 8 November, 2008 at 12:00 pm

  hai Maurice, glumeam si noi putin, vaz ca nu te-ai suparat ceea ce e foarte bine. Ne lumea barfeste ca la ea acasa in Romania, asta e tara noastra mareata. Cum am zis n-o sa zic ce am auzit io ca nu imi sta in fire, si nu, nu era legat de Miss Travesty. Si da, cum sa nu comentam tocurile la barbati!!!! Bravoo tie oricum si tot respectu pentru tupeu. Si inca o data da, purtam ceea ce purtam pentru a atrage atentia, sau cum se zice la alte popoare – make a statetment.

 6. maurice munteanu 8 November, 2008 at 12:23 pm

  Nu ma supar asa usor:) Tot ce vroiam sa spun este ca, personal, nu am tinut cont niciodata de chestiile astea. Cred ca fiecare e liber sa faca ce vrea, atata vreme cat nu ii lezeaza pe cei din jur. Sunt pro condimentarea cu orice fel de accesorii a unei tinute, atata vreme cat mai exista (si) simtul umorului prin preajma. Nu cred ca este cazul sa ne luam foarte in serios.

 7. mauvert 8 November, 2008 at 2:04 pm

  ok, Maurice… mauVErt te susţine. Până la urmă e vorba de curaj şi atitudine, iar tu le ai din plin.;)

 8. maurice munteanu 9 November, 2008 at 9:36 am

  Merci:)

 9. R.R 9 November, 2008 at 12:46 pm

  style is attitude sau stil inseamna atitudine … atat va zic! Am zis! cred ca am zis si eu pe undeva pe la mine pe blog .. .

 10. innervoid 5 January, 2010 at 3:15 pm

  mais le style, c’est l’homme, de la preadecedati citire…que fait-on pourtant si le style renvoie à la femme? da’ de fapt ce atita tura vura, ne’nvirtim in cercuri anyhow, caci daca tot povestiti voi aici cum ca barbatii au fost primii “toc-atori”, atunci s’a dat cu si cu fiat lux in populatie . ecce homine.

 11. mihaela 14 January, 2011 at 10:05 am

  Daca noi, femeile, purtam pantaloni, asta inseamna ca suntem de blamat? Atata vreme cat eu am voie sa ma imbrac cu fusta, pantaloni, salopeta, costum barbatesc si pantofi cu siret sau cu toc sau sa ma rad in cap, de ce aratam cu degetul un barbat ca poarta tocuri? Daca noi nu avem restrictii vestimentare e normal ca acest lucru sa fie valabil pentru ambele sexe. Sigur, toate astea depind de multe lucruri: educatie, statut social, fizic, varsta etc. Sotul meu e destul de strict vestimentar, nu face imprudente vestimentare, dar asta este stilul lui si exact despre asta este vorba. Despre stilul fiecaruia. Daca vad pe Magheru un tip caucazian, cu servieta si haine de masai dar pantofi cu siret, sigur, e nefiresc. Daca nu ma afecteaza, nu ma supar. Dar daca acelasi tip are un costum impecabil, la fel si pantofii si servieta dar are parul verde sau culoarea hainelor este violet, pentru mine nu e o problema. Cred ca era de barfit daca dl Maurice Munteanu venea descult, de exemplu….dar asa…e incaltat, are pedichiura ingrijita, care-i problema? E pe tocuri? Daca noi ne simtim frumoase pe tocuri de ce sa nu se bucaure si barbatii de aceleasi privilegii? Repet: Noi purtam pantaloni…

 12. Pingback: Brad(lina) Pitt | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: