MAUVERT

fashion & lifestyle blog

GAIA Vintage Couture si cum am cunoscut-o pe Roxana Voloseniuc

…sau despre cum AM REFUZAT să îngroşăm rândurile prezentării lui Botezatu la Braşov.

De când am fost la concertul Leonard Cohen şi am primit fluturaşul cu weekend-ul fusion (Nouvelle Vague, KOOP), mi-am promis că trebuie să revin la Bucureşti in preajma lui 23 noiembrie. Între timp, Clau s-a mutat deja acolo şi pune lumea modei la cale, cu Roxana Radu.

P.S. S-a înfiinţat Romanian Fashion Bloggers, aka Asociaţia Bloggerilor de Modă din România, despre care vorbea Clau în post-ul anterior

Revenind, am dat curs invitaţiei la târgul Gaia Vintage Couture, care se îmbina ideal cu spectacolele despre care vorbeam mai devreme. Ironia sorţii: când noi eram amândoi la Bucureşti, Alex Conu era prin Predeal, Roxana Radu la Braşov şi se pare că şi Ovidiu Buta la fel (a făcut styling-ul prezentării Diesel de la Corona Fashion week).

Sâmbata, in prima zi de târg (Gaia Vintage Couture), am reuşit performanţa să întârziem atât de mult, incât târgul se inchidea chiar cand am ajuns noi. Oh well… Mai ramanea after party-ul cu Nouvelle Vague, pe care aveam sa-i asteptam putin prea mult într-o aglomeraţie îngrozitoare (De! Sâmbătă seara, club din Bucureşti) Aşa că la un moment dat ne-am sustras elegant din mulţime, în speranţa că vom avea mai mult noroc în seara următoare…

Duminică, aşadar, am plecat spre Gaia la o oră decentă. Încă de la intrare am fost întâmpinaţi de modelele de la ELAN, îmbrăcate în haine, evident, vintage. Apoi standurile Bunch of Stuff, Vintage Boutique (de unde i-am cumpărat, în sfârşit, surorii mele, cameea mult dorită!), V4Vintage Shop (mulţumim încă o dată Oana şi Laura pentru amabilitate!) şi Evintage, cu stendere încărcate cu decenii întregi de istorie…

Apoi, designerii cu selecţii de piese vintage-inspired: Zasha, Lena Criveanu, Rozalb de Mura (ah, rochiile cu decupaje pe spate), George Neagu, pălării DogWork by Kristina Dragomir şi accesorii semnate Mihaela Zvîncă. Decorul a fost realizat de Agatha Blanck şi a fost un adevărat succes. Fotografiile din diverse perioade, mobilierul clasic, ceasul atârnat de tavan, împreună cu lampadarul aşezat pe jos şi paravanul frumos pictat “cabine d’essayage”, au fost lucrurile potrivite, la locul potrivit.

hpim6930

Muzica aleasă cu atenţie ne-a făcut pe fiecare să scăpăm câte un pas nevinovat de Charleston, între probat două voalete şi o tocă. Kristina Dragomir şi-a întins pe masă pălăriile, care mai de care mai altfel decat ideea de pălărie tradiţională, iar fetele de la Zasha au adus rochiile de poveste pe care le-au prezentat la Iaşi. George Neagu a îmbrăcat pe rând manechinele în Mariana Antoinette, cu rochii inovatoare croite din textile combinate cu cea mai pura muşama (da, da, cea pe care o pun bunicile pe masă), cu gulere uriaşe sub formă de perne (aici, poziţia gulerului a fost schimbată şi ţine loc de cocotă).

Gaia Vintage Couture www.mauvert.com

… iar Lena a trezit suspine… Piesele din colecţia de anul trecut de la Iaşi, cele cu aplicaţii de material plisat (ca nişte evantaie) si pictate cu albastru, sunt preferatele mele…

Gaia Vintage Couture www.mauvert.com Gaia Vintage Couture www.mauvert.com

Gaia Vintage Couture www.mauvert.com

Apoi ne-am oprit la standul cu parfumuri. Nu pentru că am fi mari cunoscători (deşi ne-am dori să fim şi noi un fel de Octavian Coifan), ci pentru că mereu am fost atraşi de puterea unui parfum. Aşadar, doamnele de la Beautik ne-au făcut o prezentare a parfumurilor de nişă (adică cele despre care 90% dintre noi nu au auzit vreodată pentru că sunt ori unicate, ori se produc în serii mici, şi pentru că nu îşi fac o publicitate atât de agresivă precum cele pe care le cunoaştem).

Gaia Vintage Couture www.mauvert.com Gaia Vintage Couture www.mauvert.com

Robert Piguet a fost contemporan cu Gabrielle Chanel si Paul Poiret, cu care a şi colaborat timp de câţiva ani. Apoi şi-a deschis propria casă de modă cu parfumurile aferente. La Gaia, am avut ocazia să le mirosim pe toate: Bandit, Visa, Fracas, Baghari, Cravache. Memoria olfactivă se încăpăţânează să îmi joace feste, aşa că nu mai pot spune cu siguranţă dacă preferatul meu a fost Bandit sau Baghari. Un lucru e sigur: am fost impresionaţi de faptul că, deşi create în prima jumătate a secolului XX, aceste parfumuri nu miroseau deloc asemănător cu No 5 (Chanel), L’Air du Temps (Nina Ricci), Ivoire (Balmain) sau Youth Dew (Estee Lauder), parfumuri care de altfel sunt considerate unele din cele mai reuşite din toate timpurile (dar pe seama cărora noi glumim spunând că sunt imposibil de purtat). Dimpotrivă, mirosul era total diferit, foarte actual şi purtabil. Clau a devenit pe loc fan Cravache, un parfum considerat  “an invigorating elixir which is sure to stimulate senses and make pulses race.”

Acestea fiind spuse, a urmat concertul Koop care mi s-a părut cam ciudat la Sala Palatului, dat fiind faptul că pe scaun nu prea

ai cum să dansezi. Sincer, după ce s-a vorbit atât de un Koop Live Act (After Party), mă aşteptam ca toată lumea de la concert să vină la Gaia şi să se înghesuie la uşă, mai ceva ca în filme. Însă am fost frapaţi să observăm cât de puţini s-au arătat şi cât de intimă a fost atmosfera celor cîtorva piese live, la o distanţă atât de mică de noi, încât aproape că puteam inspira alcoolul din aerul expirat de suedezii fericiţi că au mai încheiat un turneu.

Gaia Vintage Couture www.mauvert.com

Probabil că cineva de sus s-a gândit mult la noi când a organizat ziua respectivă, căci nici nu cred că exista un cadru mai oportun în care să o cunoaştem pe Roxana Voloşeniuc. Eram distraşi de acordurile de samba cu care ne-a încântat Electric Brother toată seara când, la un moment dat, a intrat. Nu-mi venea să cred ochilor. M-am uitat la Clau ca să îmi confirme, dar era în aceeaşi stare de uimire ca şi mine, aşa că nu am mai pierdut vremea cu discuţii inutile. Am început să mă gândesc la o replică inteligentă pentru a intra în vorbă cu ea… dar nicio şansă. După o îndelungă observare pe timpul serii, când şi-a luat hainele să plece, mi-am luat inima în dinţi şi mi-am spus “it’s now or never”. Au urmat o strângere de mână fermă şi o bâlbâială cum niciodată nu mi s-a mai întâmplat. Recunosc, nu ştiam ce să îi spun persoanei pe care o admir şi o respect atât de tare… Cuvintele păreau deja o noţiune departe de mine. Aş fi luat-o în braţe ca pe o prietenă pe care nu am mai văzut-o de ani de zile, însă nu mi-am permis un asemenea acces de afecţiune. Am îndrugat ceva cum că citesc ELLE de foarte multă vreme şi e preferata mea. Şi fără linguşeli, revista asta chiar e motivul pentru care am dezvoltat o asemenea pasiune pentru modă. Roxana a fost foarte sociabilă şi amabilă, ne-a mărturisit chiar că ne ştia blog-ul de ceva vreme şi ne-a invitat să îi scriem oricând vrem să mai discutăm.

…cine ar fi crezut? Şi acum am emoţii, când mă gândesc.

Ioana – MAUVERT

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: