MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Criza financiara s-a instalat la Saptamana Modei de la Milano

Începând de sâmbătă, 17 ianuarie 2009, designerii îşi vor prezenta colectiile masculine pentru sezonul toamna-iarna 2009/2010. Săptămana Modei Masculine va fi constituită din 40 de prezentări ale celor mai buni designeri internaţionali şi va debuta cu show-rile de la Milano.

dsc_4794

National Chamber of Fashion (NCF) a declarat că brandurile de lux nu au fost ferite de criza finanaciară, iar în Italia este aşteptat ca cifra de afaceri pentru industria modei să scadă cu cel puţin 5% în acest an. (adica de la 66,5 mil euro, la 63.2 mil euro). Preşedintele NCF, Mario Boselli a declarat într-unul din ziarele italiene că “depozitele magazinelor sunt pline. Trebuie doar să stimulezi oamenii să-ţi cumpere marfa, utilizându-te de tot felul de chestii creative.”

Pentru Săptămâna Modei s-au făcut eforturi financiare enorme pentru a se putea depăşi situaţia economică. Iniţial Milano avea dedicate cinci zile, însă după un conflict cu “calendarul” francezilor, italienii îşi vor prezenta colecţiile pe durata a patru zile. Datorită acestei restricţii de timp, unsprezece dintre designerii prezenţi au decis să nu-şi mai prezinte colecţiile pe podium ci să realizeze prezentări filmate. Valentino a optat pentru o prezentare comercială, în timp ce Marni şi Fendi îşi vor prezenta creaţiile în stilul tradiţional. Boselli a mai declarat că “francezii nu au facut niciun lucru rău. Astfel vor fi maximum opt prezentări într-o zi.”

Pregătirile nu au fost lipsite de întâmplări neprevăzute. În cursul acestei săptămâni, Valentino a anunţat retragerea designerului liniei masculine, Ferruccio Pozzoni. De asemenea, Tommaso Aquilano şi Roberto Rimondi, designeri ai liniei feminine Gianfranco Ferre, au creat în acest an articole vestimentare pentru linia masculină a casei.

Boselli este destul de încezător în ceea ce priveşte viitorul modei şi spune că această industrie nu va fi la fel de afectată precum celelalte. A ajuns la această concluzie, după ce în perioada 15 decembrie-15 ianuarie, în Italia s-au înregistrat creşteri semnificative la vânzările de articole vestimentare.

În ciuda contextului sobru, strălucirea evenimentului va fi dată de celebrităţile prezente. Ziarele au început deja să facă fel de fel de speculaţii, şi au împrăştiat zvonuri despre David şi Victoria Beckham , care se pare că vor fi prezenţi la prezentarea lui Giorgio Armani. Fotbalistul englez se află în Italia pentru o perioadă de trei luni în care va evolua la AC Milan.

sursa: Reuters

adaptare: Claudiu – mauVErt

Advertisements

One response to “Criza financiara s-a instalat la Saptamana Modei de la Milano

  1. Choo 18 January, 2009 at 9:08 am

    O da…au ce sa scrie revistele glossy,acum:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: