MAUVERT

fashion & lifestyle blog

VICTIMA de sezon

It`s spring time! Şi odată cu 1 martie a început şi un nou sezon în modă. Mereu m-am întrebat cum se face trecerea de la un sezon la altul. Îmi închipui că în 28/29 februarie, toate hainele pentru sezonul rece au părăsit deja dulapul şi locul lor a fost ocupat de noile articole, pregătite de purtare. Oare cât de greu e dimineaţa (1 martie) când te trezeşti şi trebuie să încropeşti o ţinută? Toate hainele îţi plac şi nu te poţi decide ce să alegi… să fie un sacou D&G cu mâneci rotunde sau vei pleca la birou în deux-pièces-ul safari semnat Gucci? Mai bine îţi duci copilul la grădiniţă îmbrăcată într-o ţinută Ferragamo.

dolcegabbana31 gucci salvatore-ferragamo_-1

Dar ce se face o „victimă” care se respectă dacă o prinde „cumpăna” dintre sezoane în club sau la un cocktail cu mai mulţi cunoscuţi? Răspunsul e foarte simplu… o victimă nu pleacă niciodată la razboi „fără arme”, aşa că în geanta ei 48 hours (Hermes, maro, din piele de capră, atemporală) sigur va avea o ţinută nouă în care îşi va face apariţia la miezul nopţii… că doar nu va risca se fie considerată o demodată doar pentru că a purtat câteva ore haine din sezonul trecut.

Pentru unii moda e foarte complicată, iar ei încearcă mereu să trăiască în acelaşi ritm cu ea. Alţii însă, trăiesc smart! Rascolesc dulapuri, reinventează, re-creează, desenează, adaugă un pliu, renunţă la culoare, cumpără inteligent. Iar asta nu se întâmplă din cauza crizei, ci datorită faptului că ei driblează moda, nu sunt sclavii acesteia. Uneori înaintează exccesiv, alteori aleg să se cantoneze în trecut (`20, `40, `60, `80). Iar atunci, moda se dă bătută şi adoptă ideile lor.

E interesant tot ritmul acesta: valurile de tendinţe care vin şi pleacă, oamenii obsedaţi sau pur şi simplu jemanfişişti, cei care îşi vând ideile construind imperii, până şi cei care poartă în fiecare zi un banal tricou negru, din bumbac… Totul pare o joacă interesantă, dar care uneori devine excesiv de scumpă.

Claudiu – mauVErt

Advertisements

2 responses to “VICTIMA de sezon

  1. mauvert 11 March, 2009 at 1:03 pm

    vai vai vai… pe noi ne-a prins nepregătiţi rău de tot cumpăna dintre sezoane :))
    înzăpeziţi prin Brădet… Romina cu vesta de elan à la Louis Vuitton last season… Buty cu eşarfa Gucci-style şi vesta country D&G-like… e grav :))

  2. Choo 11 March, 2009 at 4:08 pm

    Si eu vreau…:(
    xo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: