MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Now is the winter of our discontent!

“Ma chambre a la forme d’une cage

Le soleil passe son bras par la fenêtre

Les chaussures à ma porte comme les p’tis soldats

Qui veulent me prendre…”

Adevărul e că, de câteva zile chiar mi-am aliniat toate perechile de sandale în mijlocul camerei, ca pe nişte soldăţei, în speranţa că voi izgoni iarna asta care se comportă ca musafirii aceia nepoliticoşi care pur şi simplu UITĂ SĂ MAI PLECE. (Le-aş şi purta, dar ceva îmi spune că m-aş opri direct la spital, cu degerături).

doisneau_-_maurice_baquet_in_chamonix_61321

Sunt o comodă, recunosc cu mâna pe inimă. Îmi place iarna, dar privită din casă (unde, need I say, e cald şi bine), în preajma Sărbătorilor, când zăpada chiar e de efect ca şi decor… Dar acum, ah, duc în fiecare dimineaţă o luptă cu toate cizmele şi puloverele pe care m-am săturat să le port, fiecare cu dresurile 100(+) den şi cele n maiouri, cămăşi, bluze, sacouri, paltoane, fulare suprapuse… Assez! M-am săturat să mă trezesc dimineaţa şi să văd că iar a nins. Că iar nu m-aş simţi bine cu unul dintre parfumurile de primăvară. Că mai am de aşteptat mult şi bine până pot să port o rochie ca pe o rochie, şi nu ca pe o parte dintr-un ansamblu complex de apărare împotriva gerului. Şi nu în ultimul rând, feţele deprimate ale oamenilor… În curând ne vom apuca de băut, ca suedezii, ca să mai uităm de frig.

Am fost zilele trecute la Bucureşti, unde aproape că eram priviţi ca nişte ciudaţi -prietenii mei şi cu mine-, pentru că încă mai purtam hainele groase cu care plecaserăm dintr-un Braşov în care ningea, în timp ce în capitală soarele punea până şi oraşul într-o lumină adorabilă de primăvară.

E ciudat, ştiu, căci bucureştenii cheltuie bani serioşi pe weekend-uri şi vacanţe “la munte”, însă prefer oricând umerii sărutaţi de soare obrajilor rumeni.

Advertisements

One response to “Now is the winter of our discontent!

  1. carola 22 March, 2009 at 8:56 pm

    Se pare ca zicala aia veche, cu e bine unde nu suntem noi, inca functioneaza 🙂 Intr-un oras in care nu ninge cu anii, as fi preferat o iarna in stil clasic unei interminabile serii de zile ploioase si reci, cand nu stii unde cum sa-ti prinzi umbrela luata de vant. O sa vina si primvara aia, e dupa colt, vine imediat 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: