MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Black Beauty

black beauty www.mauvert.com

Când o femeie trece pe stradă, celelalte femei sunt primele care o studiază din cap până în picioare. Când ne-am născut, cred că am fost înzestrate cu un fel de program ultra high-tech care e menit să  descifreze fiecare detaliu: hainele, pantofii, felul în care e coafată, dacă şi-a făcut manichiura la salon sau nu, machiajul, brandurile pe care le poartă, cheia (de la ce fel maşină??) care îi atârnă de la breloc etc. Abia apoi vin bărbaţii, care o privesc cu alţi ochi. Deşi de cele mai multe ori găsim în celelalte femei posibile adversare, ne şi plac, chiar dacă nu o vom recunoaşte în majoritatea cazurilor.

black beauty www.mauvert.com

Mă uitam azi la Mihaela Rădulescu şi mi-am dat seama că de fiecare  dată când o văd, îi admir sprâncele perfecte, mâinile care gesticulează într-un fel anume şi corpul zvelt, care, proptit pe tocurile Louboutin, e de atât de ferm încât ar fi de neclintit şi în faţa uraganului.

Fiecare dintre noi are nu neaparat un model sau un idol, ci câte o femeie căreia pur şi simplu a avut curajul să-i recunoască frumuseţea înnăscută. Cea care stă la loc de cinste în topul preferinţelor mele e Liya Kebede, pe  care am văzut-o în sute de fotografii şi prezentări alături de alte super-modele mult mai celebre decât ea, dar care, à mon avis, le întrece pe toate.

black beauty www.mauvert.com

Am remarcat-o acum câţiva ani, când nu citeam presa de modă, dar mă uitam zilnic pe FashionTv, unde o vedeam în majoritatea prezentărilor de la Săptămânile Modei. Nu ştiam nici măcar cum o cheamă, dar ţineam televizorul toată ziua pe FTV ca să o mai văd o dată.

black beauty www.mauvert.com black beauty www.mauvert.com

După căutări intense pe google, am reuşit să aflu o mică parte din povestea ei. S-a născut în Etiopia şi a fost descoperită de un agent pe vremea când era încă în liceu. Apoi s-a mutat la Paris, unde şi-a început cariera de model. A devenit un succes imediat, având în vedere că a aparut pe coperta VOGUE Paris cu titlul “Tout sur Liya, notre heroine mode”. După o vreme s-a mutat la New York, actuala ei rezidenţă, unde locuieşte împreună cu soţul şi cei doi copii (lucru care nu o împiedică să fie încă unul dintre cele mai bine-cotate modele ale generaţiei noastre).

black beauty www.mauvert.com

black beauty www.mauvert.com black beauty www.mauvert.com

Mai mult decât atât, Liya e solidară. După participarea la numerose acte de caritate, s-a hotărât să pună bazele Fundaţiei Liya Kebede, prin care îi sprijină pe mamele şi copiii din Africa. Când VOGUE Italia a decretat The Black Issue, un număr al revistei dedicat în întregime modelelor şi modei de inspiraţie afro-americană, ea a fost pe una din cele patru variante de copertă, alături de Naomi Campbell.

vogue-the-black-issue

Pentru toate cele de mai sus, dar şi pentru pentru pomeţii proeminenţi şi privirea pătrunzătoare, Liya şi-a asigurat un loc destul de greu de câştigat; fotografiile ei stau lipite pe uşa camerei mele, alături de Helmut Newton şi reclama Dior Homme.

Ioana Voicu

Advertisements

2 responses to “Black Beauty

  1. R.R 6 April, 2009 at 11:51 am

    Il puneti pe RFB plz

  2. Pingback: Safari | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: