MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Powder Cadillac & Desert Twillight

De la Erika si baronul Rozalb 

Powder Cadillac 1B-2140 & Desert Twillight 6A – 3410,

colecţia iarna 09│10 Rozalb de Mura – de la London Fashion Week direct la Bucureşti

Peroni Nastro Azzurro a adus la Bucureşti, pentru un special preview de o zi, Powder Cadillac 1B-2140 & Desert Twillight 6A – 3410, colecţia Rozalb de Mura toamnă – iarnă09│10, care a stârnit admiraţia publicului, a jurnaliştilor şi criticilor de modă prezenţi la OnIOff (London Fashion Week), desfăşurat în perioada 22 – 24 februarie 2009 la Science Museum din Londra.

Cea de-a doua prezenţă consecutivă a label-ului avangardist Rozalb de Mura la prestigiosul eveniment On|Off din cadrul London Fashion Week a fost un adevărat succes. Noile creaţii Rozalb de Mura nu au impresionat-o doar pe Roisin Murphy, care şi-a rezervat deja o ţinută, dar şi pe criticii de modă sau personalitati precum spectaculosul DJ Jodie Harsh, actriţa Jamie Winstone, Josef Valentino de la Pollocks London sau Heidi Range de la Sugababes.

“Colecţia Rozalb de Mura pare inspirată de un vânător de recompense al viitorului”, s-a scris pe dazeddigital.com, versiunea electronică a prestigioasei reviste britanice Dazed&Confused, care a si publicat un material amplu despre Rozalb de Mura in editia din martie. “Transilvania este locul de unde vine Olah Gyarfas, unul dintre cei mai incitanti tineri designeri europeni. Gyarfas este designerul Rozalb de Mura, label-ul românesc care suscită un interes din ce in ce mai puternic în ultimele sezoane”, se menţionează în articol. “In acest sezon, călătoriile l-au purtat pe Rozalb de Mura la Londra, la On|Off Presents. Ocazia a fost marcată de un gri cenuşiu şi detalii minimaliste. Schimbările subtile care intervin în formă, reprezintă o joacă cu noţiunea de gen. Umeri largi, a la Frankenstein, scot în evidenţă elemente ultra masculine în timp ce volanele conferă o tuşă de feminitate. Per ansamblu, Gyarfas prezintă o lume monocromatică atât de uimitoare prin simplitate şi atenţie la detaliu, încât alegerea unei singure culori nu reprezintă un deloc un impediment”, se menţionează în articolul postat pe thefashionisto.com. “Cred că Rozalb va continua cu succes în urmatoarele sezoane”, scrie influentul stilist Way Perry pe wonderlandmagazine.com.

6a00d8341c76e453ef0111689d667f970c 6a00d8341c76e453ef0111689d7774970c1 6a00d8341c76e453ef01127912079928a4 

Prezent la eveniment, criticul de modă Ovidiu Buta a declarat: Ca orice demonstraţie de forţă, scurtă şi la obiect, colecţia Rozalb de Mura toamna – iarna 09│10, reprezintă un univers fascinant, transpus în haine care au reuşit să aducă la Londra, preţ de câteva minute, lumea fantastică a baronului Rozalb de Mura. Cred că există branduri care sunt făcute să trăiască în anumite oraşe. Imi place Rozalb de Mura la Bucureşti însă sunt fascinat de cât de uşor se integrează în peisajul londonez.

Colecţia Rozalb de Mura toamna-iarna 09/10 este construită în jurul “culorilor viitorului” prezise într-un studiu de cercetare imaginar de către faimosul psiholog german Max Luscher – o interpretare radicala si ironică a isteriei trendurilor care dictează piaţa din ziua de azi. În “Desert Twilight 6A-3410 & Powder Cadillac 1B-2140”, piesele au urmat cu precizie clasicul traseu: croit, cusut, călcat, numerotat, plus o scufundare neaşteptată în baia de vopsea. Colecţia de băieţi, în vopseaua gri verzui, cea de fete, contrar aşteptărilor hibernale, în cea rozaliu-pudră.

Pentru defilarea On|Off Presents, în cadrul căreia au mai urcat pe podium încă alţi trei creatori europeni de avangardă, Rozalb de Mura a optat pentru o selectie de ţinute masculine. Acestea au fost îmbrăcate de unele dintre cele mai hip modele britanice ca Daniel Hicks (Vivienne Westwood campaign, Vogue home Japan), Ash Stymest (cover Vogue Homme Japan, Dazed & Confused) sau Jethro Cave (fiul cunoscutului muzician Nick Cave; Balenciaga, Dazed & Confused).

Am regăsit Londra la fel de incredibilă, cu toată energia pozitivă şi competitivă pe care o emană. La evenimentele de calibrul acesta, simţi cât de puternic e sistemul modei, industria deloc inefabilă a frumosului. Am avut norocul unei echipe de stilişti şi profesionişti care s-au îndrăgostit de hainele Rozalb de Mura şi care au făcut eforturi intense pentru prezentarea de câteva minute. Mulţumesc în special Peroni Nastro Azzurro dar şi Raţiu Family Foundation şi Institutului Cultural Român din Londra pentru sprijinul acordat cu această ocazie“, declară Olah Gyarfas, designer Rozalb de Mura

De la intrarea sa pe piaţa din România, Peroni Nastro Azzurro susţine proiecte valoroase din zona de fashion& beauty autohtonă, iniţiind asocieri îndrăzneţe şi interesante. Astfel, colaborarea dintre Peroni Nastro Azzurro şi Rozalb de Mura este o alegere naturală şi a debutat în 2008, odată cu prima participare a labelului la evenimentul On|Off din cadrul London Fashion Week, cu colecţia primăvară/ vară 2009 “The Drums Of War Will Thunder Once Again”. Parteneriatul a continuat cu prezentarea colecţiei la Bucureşti, printr-un special preview destinat jurnaliştilor şiprofesioniştilor şi susţinerea celei de-a doua prezenţe consecutive a brandului la London Fashion Week, în februarie 2009.

 mauVErt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: