MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Gusturile nu se discuta

Lumea modei nu e doar frumuseţe, nu sunt doar rochii de prinţese, pantofi de cristal şi haine superbe la preţuri astronomice, care să te facă să visezi. Din când în când, îşi mai arată şi colţii (sub o formă voalată, desigur), făcând declaraţii sub înalta egidă a esteticii urâtului. Sunt designeri ca Alexander McQueen, Martin Margiela, Hussein Chalayan, Rei Kawakubo sau Yohji Yamamoto, care nu creează întotdeauna lucruri frumoase (potrivit canoanelor cu care am fost obişnuiţi până acum), dar care prind extrem de bine la public, tocmai pentru că viaţa nu e constituită doar din lucruri frumoase. Acesta este cazul fericit, însă…

Pentru că din când în când, dau peste creaţii urâte, bădărane, de prost-gust, care nu au nicio scuză. Lucruri pe care, sincer, dacă le-aş vedea pe o tarabă din piaţă, nu aş da nici doi bani pe ele. Am ales de pe style.com câteva “minunăţii”, fiecare cu preţurile de la 300-400 de Euro în sus, sunt sigură:

Gusturile nu se discuta www.mauvert.com Gusturile nu se discuta www.mauvert.com

Gusturile nu se dicuta www.mauvert.com gusturile nu se discuta www.mauvert.com

Problema mea cu saboţii e că, spre deosebire de sandale, par incompleţi. Au un aer de vulgaritate de care, oricât de bine lucraţi ar fi şi oricâta piele de piton ar avea în compoziţie, tot nu au cum să scape. Când văd saboti, mă gândesc la un stil à la Peggy Bundy, care stă prin casă cocoţată pe ei, fumează în timp ce găteşte şi mai scapă, inevitabil, câte un pic de scrum în cartofii prăjiţi. Imaginea asta îmi ajunge pentru a nu-mi dori prea curând o pereche de astfel de încălţări.

Gusturile nu se dicuta www.mauvert.com

Campania e ok. Acelaşi stil Prada cu care ne-am obişnuit: culorile, lumina, până şi pielea perfect sidefată a modelelor. În general încerc să mă feresc pe cât posibil de tipul acesta de ochelari, cu lentila întreagă (îi prefer pe cei cu două lentile, separate frumos în zona nasului), cu ramele (mă refer la cele două părţi laterale care vin după ureche) subţiri, niciodată late, aşa ca în imagine. Cât despre logo, mărimea lui corespunde cu mărimea ego-ului, îndrăznesc să spun. Nu-mi plac ochelarii de mai sus pentru că, la fel, au ceva grosolan. Şi nu pot să nu mă gândesc acum la milioanele de domnişoare şi domniţe care poartă genul ăsta de lunettes, cu cercei mari şi/sau cu şapcă, fără să-şi dea seama că faţa le e încadrată în cel mai inestetic mod cu putinţă.

Ştiu, ştiu, gusturile nu se discută.

De ce?

MAUVERT

foto: style.com, prada.com

Advertisements

4 responses to “Gusturile nu se discuta

 1. alina 6 April, 2009 at 5:26 pm

  ah, dar mie imi plac sandalele alea miu miu, boo hoo. ce e de facut? 🙂

 2. mauvert 6 April, 2009 at 7:38 pm

  îţi plac şi îţi asumi faptul că îţi plac, pentru că gusturile nu se discută, nu-i aşa?

 3. Nicole 30 April, 2009 at 3:54 pm

  nu se discuta, dar se cultiva 🙂

 4. mihalachi alina 11 May, 2009 at 6:22 am

  cat costa?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: