MAUVERT

fashion & lifestyle blog

TALCIOCUL DE STIL – Vintage & antique la BRAŞOV

În sfârşit se întâmplă şi la Braşov…

Art Hotel găzduieşte

„TALCIOCUL DE STIL” – Vintage & antique

Prima ediţie se întâmplă de Florii, pe 11 şi 12 aprilie în Hărman (4 km spre est de municipiul Braşov), strada Mihai Viteazu, la numărul 441. Poarta e deschisă de la 10 la 18. În rest… bate şi ţi se va deschide, cere şi ţi se va da, caută şi vei găsi!

Talciocul de stil www.mauvert.com

Rochia din brocart albastru royal, din cea mai recentă colecţie MARCELLA, le povestea suratelor sale din armoire-ul de pe hol despre călătoriile ei spectaculoase prin lume. „Acum am găsit locul perfect în care să mă aşez. Azi mi se pune etichetă şi mâine voi fi expusă la TALCIOCUL DE STIL din Hărman. M-am hotărât să mă căsătoresc cu un scaun Louis Philippe şi ne vom cumpăra locul nostru special în colecţia vintage – antique a unui pasionat. Acolo o să îmbătrânim frumos şi decent.

Un candelabru din sticlă de Murano din apropiere, a auzit povestea şi a cerut amănunte. Pusese ochii pe o pălărie cu voaletă de prin 1900 cu care vroia să se aşeze la casa lui. Rochia albastră le-a explicat: „Târgul ăsta e unul special, e pentru noi, lucrurile deosebite, care putem spune oricui, la orice oră, o poveste. O să se întâmple la fiecare sfârşit de săptămână. Ne găsim loc acolo, cu toţii. Până şi borcanul cu dulceaţă de vişine care e cam acrişor în ultima perioadă!

Apoi le-a strigat lucrurilor strânse într-o plăsuţă după curăţenia de primăvară şi aruncate la uşă: „Au o campanie frumoasă şi pentru voi: chicD10 – reciclează cu stil! Vă vor reinventa şi veţi fi puse la loc de cinste. În plus vor aduna şi obiecte vedetă, de la… vedete. Mi-au povestit geanta de poştaş Moschino de la Zarali, brand managerul chicD10, o rochie de-ale Mihaelei Gros, papioanele de la mauVErt şi una din lenjeriile de bebeluşi MARCELLA. E drept, lucrurile chicD10 (doar ele) vor costa 10 euro, dar vor ajunge în cele mai sofisticate dressing-uri.

Parte din încasările de la TALCIOCUL DE STIL se vor duce spre campanii umanitare, ecologice, sau care încurajează arta şi performanţa. Uite, de exemplu ,acum, primul proiect sprijinit şi iniţiat de oamenii care se ocupă de târg, este realizarea unei tabere de creaţie pentru elevii de la Liceul de Artă „Mattis Teutsch”, din Braşov (pentru că ei, chiar dacă nu vă vine să credeţi, n-au avut niciodată parte de aşa ceva). O gentuţă cu dantelă Prada a strâmbat fiţos din nas. Era singură de atâta amar de vreme pentru că era o încrezută “branduită,” care nu ştia ce-i aia stil. În ziua târgului s-a trezit că mai rămăsese doar ea şi umeraşele. Toată lumea plecase şi nu se mai întorsese în armoire-ul prăfuit din hol. Acolo, la TALCIOCUL DE STIL, a aflat ea că s-au cunoscut şi apoi s-au căsătorit, pâinea de casă cu oul încondeiat din Bucovina, rochiţa în care Elena de la Dj Project a filmat primul videoclip cu un ceainic ursuz din porţelan de Capodimonte, tabloul de secol XIII cu o bluziţă H&M, godinul cu lenjeria de pat din cânepă, o bucată proaspătă de telemea cu un polonic de argint, ochelarii Dior cu sandalele MiuMiu… Aşa că geanta cea fiţoasă s-a hotărât, în sfârşit, să răspundă unui e-mail de la un cuier Bidermaier, vedetă incontestabilă, pe care toată lumea îl admira şi-l curta. El i-a dat întâlnire la următorul TALCIOC DE STIL. Să vedem, poate chiar se vor plăcea …

Organizatori: Marcela Cosnean,  MAUVERT,  Zarali (chicD10)

Pentru mai multe detalii despre THE COUNTRY HOTEL:

 

Advertisements

One response to “TALCIOCUL DE STIL – Vintage & antique la BRAŞOV

  1. ;) 9 April, 2009 at 7:36 pm

    Incredibil! Will be there. Abia astept!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: