MAUVERT

fashion & lifestyle blog

targ, talcioc, troc

…vintage, second hand, hand made, antique… Sunt cuvintele cele mai vehiculate în ultima vreme în lumea fashion (din .Ro, cel puţin).

Numărul târgurilor de haine, accesorii şi decoraţiuni (dar mai ales accesorii) a luat o asemenea amploare în ultima vreme încât, dacă nu eşti din Bucureşti, nu mai ai cum să le ţii evidenţa (pentru că 99% se întâmplă exclusiv în capitală şi într-un ritm destul de alert – chiar concomitent). “My Grandma’s Backyard”, “Fashion-East Fair”, “Talciocul de Joi”, “Green Fair”, “Târg cu Tâlc”, “Breslo/Fabrica de Handmade”, “Extins”, “Autor”, “Gaia Vintage Couture”, “V for Vintage” sunt doar cele pe care mi le-am amintit acum (probabil că mai există şi altele). În timp ce unele au apărut şi au dispărut subit (Talciocul de Joi, Fashion East Fair), altele există sub alt nume de fiecare dată (Extins > Autor), iar altele au devenit deja tradiţie (vezi My Grandma’s Backyard, care tocmai a aniversat cea de-a opta ediţie şi a cărui fondatoare,  Gabriela Maria Vlad, à propos, e cea care a lansat “trendul” târgurilor de profil).

Noi salutăm iniţiativele de gen, pentru că nu fac rău nimănui. Au contraire, toată lumea are de câştigat: artiştii sau expozanţii au ocazia să iasă din magazinele lor (de cele mai multe ori virtuale), publicul atras de asemenea evenimente este unul format din oameni interesanţi, deschişi, inventivi (deci, prilej de socializare), se promovează vânzarea ca eveniment în locuri interesante sau chiar în aer liber (că de mall suntem sătui) şi, la sfârşitul zilei, îţi dai seama că te-ai ales şi cu un obiect făcut manual sau unicat sau pe care, oricum, nu l-ai fi găsit în magazinele de pe pietonala din centrul oraşului 🙂 .

Aşadar, de ce nu şi în Braşov? În fond, e cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, e central (destul de aproape de Bucureşti, deci nu ducem niciodată lipsă de turişti care vin “la munte”), oamenii sunt simpatici, vorbesc limba română fără accent (ne mai scapă câteun “no…” şi zicem “servus”, dar în rest n-avem probleme:) ), iar de inşi plini de creativitate nu ducem lipsă. Cea care a lipsit cu desăvârşire până acum a fost iniţiativa. Cunosc destule persoane care m-au întrebat “oare când se face şi la noi un târg cool”, dar, dragilor, problema e că târgul nu se face singur.

Prima dată m-am gândit la ceva mic: să organizăm la magazinul True Style, împreună cu câteva prietene, un fel de garage sale, într-un weekend, ca să vedem cum reacţionează lumea. Urma ca fiecare dintre noi să îşi facă ordine în dulap şi în lucruri şi, în loc să le punem în saci şi să le dăm rudelor sau pur şi simplu să le aruncăm, să le aranjăm frumos spre a fi vândute, în ideea că poate altcineva le va refolosi. Între timp, i-am “vândut pontul” Alinei Zara de la PUSH magazine, care a fost mai mult decât încântată de cele auzite şi a promis să facă din micul nostru “garage sale“… ceva mai mare.

Primul pas a fost să primească un nume toată afacerea. De acum, când mai auziţi de  “Chic de Zece*” (chicD10), să ştiţi că e vorba despre haine mai mult sau mai puţin vechi (dar şi accesorii şi alte obiecte), care vor fi expuse şi vândute în diferite feluri şi locuri din Braşov, deocamdată. (* “de zece”, pentru că este o iniţiativă de nota 10, dar şi pentru că toate obiectele costă 10 euro sau 10 lei, în funţie de importanţa lor). Al doilea pas… să începem să strângem obiectele muncii.

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

Între timp, până să ne punem noi ordine în idei şi lucruri, am primit un telefon de la Marcela Cosnean (pe care poate că vi-o mai amintiţi din PUSH Braşov, numărul din nov 2008 – rubrica DECOR), care ne-a explicat cu mult entuziasm că vrea să inaugureze un târg de antichităţi, haine şi nu numai, chiar la ea în curte, la Hărman, la doar câţiva km distanţă de Braşov. De acolo până la târgul propriu-zis nu ne-a mai trebuit prea mult, întrucât Marcela are extrem de multe cunoştinţe pe care le-a cooptat în proiectul ei, dar şi un optimism şi un entuziasm care nu pot fi neglijate.

Fără să mai lungim vorba, mesdames et mesieurs, vă prezentăm prima ediţie a Talciocului de Stil (care a avut loc de Florii, 11-12 aprilie ’09), în cadrul căruia am participat şi noi, susţinând campania “Reciclează cu Stil!” by ChicD10.

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

Claudiu caligrafiind “bannerul” campaniei pe o faţă de masă veche

targ talcioc, troc www.mauvert.com targ, talcioc, troc www.mauvert.com

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

“standul” chicD10, lângă şareta din curtea Marcelei

targ, talcioc, troc www.mauvert.com targ, talcioc, troc www.mauvert.com

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

câteva dintre obiectele gata-gata de reciclare

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

toate articolele au primit etichete ChicD10, scrise de mână

targ, talcioc, troc www.mauvert.com targ, talcioc, troc www.mauvert.com

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

fooling around with Dana Iuga shoes 🙂

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

targ, talcioc, troc www.mauvert.com 

targ, talcioc, troc www.mauvert.com targ, talcioc, troc www.mauvert.com

colecţia M A R C E L L A (disponibilă la L’Armoire Concept Store)

targ, talcioc, troc www.mauvert.com

Ar mai fi şi mai multe poze, şi mai multe de povestit, însă va trebui să testaţi pe propria piele experienţa târgurilor (Talciocul de Stil se va desfăşura în fiecare weekend, după 1 mai, la Hărman; astăzi, 17 aprilie, are loc târgul “Roadele Pământului”, în curtea Bibliotecii Judeţene, o acţiune Slow Food Braşov care merită aplaudată). Şi, cine ştie, poate vom avea şi noi vreodată ceva de amploarea MGB, chiar la noi acasă?

mauVErt

Advertisements

11 responses to “targ, talcioc, troc

 1. Laura 17 April, 2009 at 8:49 am

  Pozele sunt superbe, ma cherie!
  Pacat insa ca publicul brasovean inca nu si-a deschis mintea…dar e ok, a venit soarele si deodata cu el schimbarea…
  Poate un astfel de targ mai in centrul Brasovului ar ajuta mai mult.

 2. carola 17 April, 2009 at 8:17 pm

  Foarte frumoasa si initiativa si, din cate imi dau seama din imagini, realizarea! Sper sa o puteti continua si dezvolta si poate voi ajunge si eu vreodata, intr-un dintre vizitele mele in Romania 🙂

 3. LULU 27 April, 2009 at 9:51 am

  DECI: F tare geanta Moschino/vintage. Si geanta tipului care pregateste bannerul. se vede langa el… e a lui, sau tot din campanie si se poate cumpara:)) de unde???

 4. Alice alis 3 May, 2009 at 9:03 pm

  De ce taman la Cucuietii din Deal ati facut targul asta minunat? Dragii mei, faceti asa ceva la Brasov si garantez pentru succes. Ca idei vad ca exista salva domnului. Ma alatur campaniei de reciclare. O propovaduiesc all over si beau un pahar de vin din ala de 10 in cinstea voastra! Sunteti niste draguti simpatici…

 5. mauvert 4 May, 2009 at 5:13 pm

  Ms pt aprecieri Alice alis. chicD10 e abia la inceput, idei sunt multe, iar petse catva timp colectiile reciclate chicD10 vor fi expuse in mai multe locuri din Brasov (Bistro de l`Arte, Fendissima, Ritmo etc.) Pana atunci poti veni vineri, 9 mai la Cazino Vesuvius sa admiri defilarea chicD10 la concursul “Cautam fata Vesuvius”. 😉

 6. Claudia 17 May, 2009 at 1:34 pm

  E o idee foarte buna ceea ce faceti voi aici. De mult timp ma tot intreb cand va aparea si-n brasov un astfel de targ. Spuneati ca targul se va organiza in fiecare weekend la Harman. Unde mai exact? Tare as vrea sa va fac o vizita. 🙂

  • mauvert 17 May, 2009 at 6:49 pm

   Claudia,

   târgul nu este deloc greu de găsit. De îndată ce ai făcut stânga de pe drumul care vine din Braşov, ca să intri în Hărman, mergi drept înainte (cam 800 de metri…nu mai mult de 1 km, în orice caz), până ajungi la intersecţia din centrul oraşului (îţi dai seama uşor că eşti în Centru, pentru că se văd turnul bisericii şi primăria). La intersecţie faci dreapta, de unde nu mai ai de mers nici o sută de metri până ajungi la poarta Marcelei Cosnean, cea care organizează târgul. Casa se află pe partea dreaptă a drumului – o vei recunoaşte după porţile deschise şi atmosfera de sărbătoare dinăuntru.

   Sper că ţi-am fost de folos 🙂

 7. Pingback: RFB » chicD10 reciclează cu stil !

 8. Pingback: Braşov – THE PLACE to be in July!!! « mauVErt

 9. coralia 28 September, 2009 at 12:18 pm

  buna.foarte interesant dar as vrea sa stiu daca si persoanele ca k mine de exemplu pot partcipa cu haine in sdtare perfecta dar care nu le mai folosesc,am vazut ca se intampla asta si la bucuresti da imi e peste mana sa ajung acolo,si care sa le dam la preturi….ieftine!daca se poate vreau sa stiu si eu in ce imprejurari si ce trebuie sa fac.ma puteti contacta la adesa de mail va rog frumos! coralia2002usa@yahoo.com

 10. Ramona 19 October, 2009 at 6:14 pm

  da…..si pe mine m-ar interesa daca si cum as putea participa la aceste targuri….si eu am foarte multe lucruri care pur si simplu le fac pachete….pachete…si le dau pe la neamuri sau cunsocuti…precizand totdata ca sunt lucruri bune…purtate doar de cateva ori dar care sau demodat…sau pur si simplu nu le mai port….am fost in cateva targuri in Anglia si Germania…si eu la randul meu mi-am achizitionat de acolo lucruri foarte frumoase la preturi modice…mi-ar place ca si noi sa avem posibilitatea de a vinde (la preturi modice) aceste lucruri in locuri foarte bine organizate…..precizez ca sunt din Brasov…..daca va pot fi de folos cu organizarea unui eveniment de acest gen…sau pur si simplu pentru participare ma puteti contacta la ramy060280@yahoo.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: