MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Festivalul de Modă PASARELA 2009

pasarela_banner

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de moda PASARELA va avea loc la Bucureşti în perioada 27-31 mai. Ca şi la ediţia precedentă, PASARELA îşi propune să reunească pentru câteva zile moda franceză cu cea românească, aducând laolaltă designeri renumiţi din ambele ţări.

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, domnul Henri Paul a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că “ediţia de anul acesta va fi mai importantă, mai deosebită şi va reuni mai mulţi invitaţi“. Didier Grumbach, reprezentantul Institutului Francez de Modă va ţine o conferinţă, iar printre invitaţi se mai numără şi creatorul Richard René care-şi va prezenta în avanpremieră noua colecţie, la Bucureşti. Tot ca invitat va prezenta şi designerul român Adrian Oianu.

Henri Paul a mai menţionat faptul că în cadrul PASARELA vor fi prezentate patru expoziţii de fotografie de modă, iar o altă dimensiune a festivalului va fi dată de vizionarea unor filme inspirate de lumea modei, printre care şi premiera peliculei “Coco avant Chanel“, cu Audrey Tautou în rolul principal. “Un alt element nou va fi un târg de modă care va pune în valoare creaţiile designerilor români“, a mai adăugat ambasadorul.

Festivalul PASARELA va debuta pe 27 mai, la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), cu un omagiu adus regretatului creator de modă francez, Yves Saint Laurent. Va fi o colecţie retrospectivă, prezentată pentru prima oară într-o ţară din Europa de Est. De asemenea, la Institutul Francez din Bucureşti vor fi prezentate colecţiile semnate de Andra Cliţan şi István Cîmpan, finalişti ai concursului Espoir Mode, în timp ce la Sala Dalles va fi prezentată colecţia lui Adrian Oianu. A treia zi de festival, 29 mai, se va muta la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, care va găzdui vernisajele expoziţiilor de fotografie semnate de Mihai Oroveanu, Dan Pierşinaru şi Adrian Bulboacă. La Institutul Francez din Bucureşti va avea loc prezentarea colecţiilor semnate de Anca Ioana Petrea şi Laura Popoviciu, şi ele finaliste ale concursului Espoir Mode.

pasarela_c1

pasarela_c2

Prezentarea creatorului francez invitat, Richard René, va avea loc pe 30 mai, într-o ceremonie de gală care se va desfăşura la Ambasada Franţei şi în care va fi desemnat şi laureatul festivalului. Pe 31 mai, Sala Elvira Popescu a Institutului Francez va găzdui selecţia de lungmetraje reunite sub titlul Moda şi filmul” – “Prêt à porter”, de Robert Altman, premiera“Coco avant Chanel” de Anne Fontaine, “Brodeuses” de Eléonore Faucher şi documentarul “Yves Saint Laurent: 5 avenue Marceau PARIS” de David Teboul.

Referitor la prezenţa Carlei Bruni la Festivalul Pasarela, zvonurile au circulat foarte mult timp pe internet şi pe portalurile de ştiri. Citez o ştire publicată de Mediafax în 16 aprilie 2009: Reprezentanţi ai organizatorilor festivalului au infirmat zvonurile potrivit cărora Carla Bruni-Sarkozy ar urma să ia parte la festival.

sursa: Mediafax

 MAUVERT

Advertisements

One response to “Festivalul de Modă PASARELA 2009

  1. Pingback: Raluca Buzura şi Istvan Cîmpan creează pentru AVON Inspiration Challenge | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: