MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Primavara se gatesc miresele

Primăvara şi toamna – anotimpuri numai bune de organizat nunţi, de făcut jurăminte de iubire şi de reunit familii şi prieteni la o super petrecere dată în cinstea mirilor. Centrul atenţiei: mireasa, mai exact rochia miresei. Şi de-aici pleacă toată nebunia, căutările şi alergătura de dinaintea nunţii, mulţi nervi şi agitaţie, iar finalul este ca în basme: o mireasă fericită, o rochie spectaculoasă şi o nuntă pe măsură.

Cam aşa decurg pregătirile. Se pare că designerii s-au aliniat deja tendinţelor de primăvară şi au lansat noile colecţii (ss 2010) pentru mirese. Anul viitor: mireasa de criză!

O viitoare mireasă intră în uraganul pregătirilor de nuntă cu multe luni înainte pentru ca ziua aceea să fie perfectă, iar perfecţiunea asta de care vorbim include şi o rochie de mireasa pe măsură. Şi dacă ne gândim la finalul nunţii, când podelele sunt scăldate în şampanie, părul este vâlvoi şi rochia deja şifonată – totuşi ea este încă radiantă; asta înseamnă că şi imperfecţiunea are frumuseţea ei. Cam aceasta a fost şi principala temă a colecţiei de mirese, prezentată de Vera Wang la începutul lunii aprilie, în showroom-ul de la New York.

Veşmintele propuse de Wang au fost o nouă demonstraţie “mix & match”. Designerul a combinat dantela delicată cu drapaje asimetrice din tulle, a adăugat nenumărate funde de diferite dimensiuni, a însăilat materialele creând volume impresionante în stilul rochiilor de bal.

Este ca şi cum le-ai fi îndesat în maşina de spălat” , a spus Wang şi apoi le scoţi gata uscate, numai bune de îmbrăcat. Rochiile ei sunt tinereşti şi mult mai ecologice decât alte veşminte. Drapajul asimetric şi efervescent asemeni unui nor din tulle stratificat cu mătasea pictată manual reprezintă un nivel înalt al designului, iar finisajul couture conferă un aspect preţios, dar foarte dinamic. Aceste rochii au o mişcare foarte naturală, care se datorează şi modului special în care au fost cusute. Toată “construcţia” a fost montată pe un fel de body de interior.

Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com

Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com

Vera Wang a înteles că nu toate clientele ei îşi doresc un look dramatic pentru ziua nunţii. “Acestea sunt rochii pentru o nuntă mai puţin formală/clasică” a declarat Vera. Pentru o astfel de creaţie, localul trebuie ales pe măsură. Vera a încercat să aducă noutate în special pentru a combate criza şi pentru a pătrunde şi pe segmetul mireselor de nişă. Pentru colecţia de anul viitor, designerul a redus preţurile cu până la 40 de procente, o astfel de rochie valorând acum maximum 3.800$. Aceasta este o colecţie semi-couture. Chiar dacă au făcut multe eforturi pentru a scădea preţurile, calitatea a rămas aceeaşi. Fiecare rochie are o apariţie foarte artistică şi este foarte greu de copiat.

line

Nicole Miller este cunoscută pentru imprimeurile grafice, trucuri ale croiului şi combinaţiile inedite de materiale, elemente pe care le-a utilizat şi în realizarea colecţiei de mirese pentru toamna care urmează (fw 2009). Miller şi-a prezentat colecţia la New York, la începutul lunii aprilie. Oferta pe care o face designerul viitoarelor mirese înclude o paletă largă de tăieturi origami şi o înşirare minuţioasă de imprimeuri arhitecturale în spiritul anilor 30.

Rochiile din noua colecţie pornesc de la 595 $ , cea mai scumpă costând 2.400$; este un preţ rezonabil dacă ne gândim că la Badgley Mischka rochiile ajung până la 7.000$.

Miller a utilizat materiale cu inserţii metalice care prin noile tehnici propuse de ea, au fost vălurile spectaculos, sugerând valurile mării. Rochiile ei sunt mai delicate, mai romantice: rochii din mătase în stil Georgette, talie marcată, volane Flamenco, decoltee răscroite retro, funde aplicate şi pliseuri.

Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com

Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com Primavara se gatesc miresele www.mauvert.com

mauVErt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: