MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Profesionistii MODEI 2

“Profesioniştii modei” este un proiect iniţiat de către I-Deea GRUP şi coordonat de Lector Univ. Drd. Ioana Avram. Conceput cu intenţia de a atrage atenţia asupra diferitelor “meserii ale modei“, scopul acestui proiect este de a aborda problematica industriilor creative din domeniul modei şi de a deschide perspective profesionale noi pentru tinerii absolvenţi, specializaţi.

Romanian Fashion Bloggers (RFB) reprezintă blogger-ii români de modă, fie ca aceştia lucrează în industria modei româneşti sau sunt doar pasionaţi de modă. RFB se consideră a fi o comunitate, un blog colectiv şi informaţional şi o platformă unde se poate comenta liber despre modă în diversele ei forme – de la fotografie la modelling. I-Dea GRUP este format dintr-un grup de tineri profesionişti în domeniul modei care şi-au propus să demonstreze că tinerele talente din România sunt valori care trebuie preţuite, capabile să găsească soluţii bazate pe cunoaştere, experienţă dar, mai ales, pe ideile care fac diferenţa. I-Dea GRUP propune o soluţie simplă: crearea unei echipe care, prin cumul de competenţe, să se facă vizibilă pe piaţa serviciilor de modă si care să genereze proiecte comune.

Primul eveniment de acest fel s-a desfăşurat pe 5 iunie, avându-le ca protagoniste pe Adina Necula (adinanecula.wordpress.com) şi Andrea Inankur (dadamoda.info).

alex-conu

Sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 18.00, sunteţi invitaţi la Galeria Ceramica 7, din Hanul cu Tei (zona Lipscani), unde Alex Conu va discuta despre secretele fotografiei de modă şi despre ce se ascunde în spatele pictorialelor din paginile revistelor glossy.

Alex Conu, fotograf independent, specializat în fotografia de modă, este absolvent al Institutului de Fotografie din New York. Pe parcursul carierei sale a colaborat cu numeroase reviste pentru femei, print sau online, printre care Beau Monde, The One si Stiletto.ro. Artistul a realizat fotografii de colecţii pentru Maria Lucia Hohan, sau Ludmila Corlăteanu şi, de asemenea, a realizat calendarul “Baneasa Shopping City 2008”. Pe lângă fotografia de modă, Alex Conu practică astrografia şi este atât coordonatorul Comisiei Foto a SARM (Societatea Astronomică Română de Meteori), cât şi membru în juriul Concursului Naţional “Astrofoto”.

Iniţiativa mi se pare extraordinară si simţeam nevoia de proiecte de acest gen. Intr-un fel, acest proiect suplineşte lipsa de cursuri de specialitate în anumite domenii ale modei. La noi nu înveţi să fii fotograf de modă, stilist, marketer de modă şi aşa mai departe… Sper că, odată cu această iniţiativă, să se pună nişte baze în acest sens, spune Alex Conu.

portrait-bits

Claudiu – MAUVERT

Advertisements

One response to “Profesionistii MODEI 2

  1. zarali / chicD10, Push Magazine 12 June, 2009 at 11:38 am

    Foarte interesant proiectul! Il sustinem …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: