MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Chloe vs. Celine

Lumea modei este plină de surprize şi neprevăzut. După zvonurile legate de Karl Lagerfeld şi plecarea sa de la Chanel, asistăm acum la o altă serie de evenimente cu ocazia prezentărilor Cruise 2010.

Pe 11 iunie, Pheobe Philo şi-a prezentat prima colecţie creată pentru Celine. Iar în acelaşi timp, Chloe prezenta noua colecţie cruise 2010 semnată Hannah MacGibbon. Aparent nu este nimic şocant, însă dacă reflectăm puţin asupra faptului că Pheobe a creat pentru Chloe, iar abia după câteva sezoane de la plecarea ei, Chloe a revenit iarăşi cu vitalitate la stilul caracteristic observăm o uşoară concurenţă.

Prezentarea Celine a fost una destul de neconvenţională şi s-a derulat în podul unei clădiri din Chelsea. Colecţia a fost bine primită de specialişti şi critici. Chiar şi Cathy Horyn, care este destul de greu de mulţumit, a fost încântată de stilul impus de Pheobe şi de faptul că hainele ei respiră un aer de “every-day look”. La finalul prezentării, Pheobe a menţionat că nu a realizat o colecţie cu elemente noi. “După pauza mea şi cu stilul Celine reinterpretat în numeroase moduri în ultimii ani, mi-a fost mai uşor să încep pe ideea de garderobă şi să mă limitez de la a lansa trenduri. Trendurile vor apărea în octombrie. Colecţia asta este despre haine care pot fi reinterpretate şi care trec testul timpului.

Colecţia cruise a fost până la urmă o demonstraţie. Primele piese create de Pheobe pentru Celine vor intra în magazine din 15 noiembrie şi vor avea preţuri cuprinse între  700$  şi 2500 $.

Celine cruise 2010 - P.P Celine cruise 2010 - P.P (1) Celine cruise 2010 - P.P (3) Celine cruise 2010 - P.P (5) Celine cruise 2010 - P.P (6) Celine cruise 2010 - P.P (7) Celine cruise 2010 - P.P (8) Celine cruise 2010 - P.P (4)

La Chloe lucrurile au început să o reia pe un făgaş normal, iar Hannah MacGibbon a primit acum atât critici, cât şi aprecieri. Cu o colecţie inspirată de propriul dulap, Hannah a fost complimentată de Chloe Sevigny, una din fanele creaţiilor sale. Chloe S.  a mărturisit că este încântată de munca Hannei la casa Chloe pentru că face haine foarte feminine. Hannah a păstrat ideea pe care a introdus-o cu câteva sezoane în urmă, combinând detalii ultra-feminine cu rigiditatea croiurilor masculine. Iar la final a adăugat un strop de roşu-mac.

chloe03 chloe01

chloe04 chloe05

Claudiu – mauVErt

Advertisements

2 responses to “Chloe vs. Celine

  1. Choo 13 June, 2009 at 3:55 pm

    Pai si in “lumea buna” se mai intampla,dupa cum se vede.Dar mie imi plac hainele de la amndoua branduri.

  2. mauvert 13 June, 2009 at 10:11 pm

    Choo, si Ioanei ii place Chloe (pentru feminitate si pentru ca reflecta stilul unei frantuzoaice boeme), insa si Celine (au avut niste colectii superbe). Iar asocierea Celine / Pheobe pare o chestie foarte “exotica”. Sunt curios ce va urma….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: