MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Sundance – Listen, Feel, Live!

După ce am aflat de lansarea noului album al Loredanei, care a avut loc pe 10 iunie la Fratelli Studio, am început să intru în toate magazinele de muzică din Braşov ca să-l achiziţionez. L-am găsit într-un final la Diverta (Unirea Shopping Center), unde în aceeaşi zi şi la aceaşi oră la care am mers acolo, am dat nas în nas cu Mihaela Berciu, care îşi lansa cea mai recentă carte, “Ghidul vestimentar pentru femeia de afaceri ” (detalii într-o postare viitoare).

lori

Am ascultat Sundance câteva zile la rând şi nici acum nu m-am săturat. Este cel mai bun album pe care l-am ascultat în ultima perioadă. Toate piesele sunt atent lucrate şi nu există nimic făcut “de umplutură”. (În general din 10 piese doar 4 sunt geniale, restul fiind mediocre.) Un sound nou, revoluţionar, beat-uri puternice, versuri la fel de inteligente şi de imprevizibile ca în toate melodiile Loredanei şi o voce care te face să vibrezi, să simţi viaţa mai intens şi să te bucuri.

Loredana este un artist complet care ştie să facă show, să se îmbrace de fiecare dată mai spectaculos şi să cânte oricând live.  Colaborarea cu muzicienii americani cred că va fi o pistă bună ca să o vedem peste câtva timp promovată în toată lumea.

M-am gândit ieri la o similitudine. Cred că Loredana exploatează muzica în acelaşi stil în care Lena Criveanu face modă. Lori a început să prelucreze folclor cu rimuri de jazz şi a reinterpretat muzica lăutărească, în timp ce Lena îşi crea colecţiile în jurul motivelor populare şi al trandafirului moldovenesc. Iar acum sound-ul nou, inovator şi un album în limba engleză parcă aduce cu colecţia Percepţii a Lenei, care ne-a lăsat ceva timp cu gura căscată. Mi se pare o strategie asemănătoare şi foarte bine pusă la punct. Aştept şi o colaborare între cele două profesioniste.

Iar pe final o selecţie de poze şi povestea fiecărei piese din noul album al Loredanei.

lori2

lori3

lori4

MAUVERT loves Lory!

Claudiu – MAUVERT

Advertisements

5 responses to “Sundance – Listen, Feel, Live!

 1. Silvia Cimpeanu 26 June, 2009 at 7:43 am

  Da si mie mi-a placut foarte mult albumul si sunt addicted de piesa Sundance

 2. catalin 4 July, 2009 at 6:15 pm

  🙂 da, Loredana este cu siguranta unul din cele mai bune lucruri care s-au intamplat muzicii pop romanesti (citat din fosta revista Re:Publik)

  albumul suna foarte bine si am avut ocazia sa merg si la concertul de lansare si a fost genial. Loredana in concert este o experienta memorabila: si ea si trupa au sunat bine (la un standard superhigh), s-a imbracat cool, visualuri inteligente si care complimentau foarte bine muzica.

  care sunt cantecele tale preferate?

  in schimb comparatia Loredana – Lena Criveanu o gasesc lipsita de profunzime.
  este adevarat ca ambele au facut lucruri inspirate de traditii romanesti si chiar foarte bine, dar schimbarea de anul trecut a Lenei a fost “socanta” gratuit si lipsita de originalitate.

  vezi tu asta e diferenta majora, se vede ca Loredana este naturala in schimbarile ei si regasesti contributia ei in fiecare din ipostaze, pe cand in cazul Lenei nu s-a vazut si totul parea o colectie de final de an a studentilor de la saint martin college of art cu bravada de rigoare.

  imi place Lena si cred cu tarie ca ea poate fi autentica si originala prin colectii inspirate de elemente traditionale romanesti.

  urban, angoasa, dark mood nu poate fi sinomin cu ea pt ca nu ar fi ceva sincer si genuin

  • mauvert 5 July, 2009 at 3:20 pm

   Catalin, analogia Loredana – Lena Criveanu a fost una metaforica. Nu obisnuiesc sa scriu despre muzica, insa pentru a face relatarea mai interesanta m-am gandit ca cele doua se aseamana conceptual, evident in domenii diferite. Cat despre colectia Lenei, la care am si foat invitat, pot sa spun ca mi s-a parut extraordinara in peisajul actual al modei din Romania. Colectia ei a fost una controversata si multa lume a perceput-o gresit (*pe RFB gasesti postarea si cu multitudinea de comentarii si opinii). Nu vreau sa privesc spre Central Saint Martin, Galliano, Gareth Pugh…. chiar nu. Vreau sa o percep pe Lena ca pe o artista care a incercat ceva diferit. Probabil a incercat sa marcheze un moment important in viata sau activitatea ei. Pana la urma Bucurestiul este tot “de-al nostru” si am realizat ca si eu il percep la fel ca Lena.(Probabil pentru ca nu ma pot dezlipi de Brasov!) M-au impresionat tehnica de realizare a creatiilor, taieturile foarte ferme si show-ul privit in ansamblu.

   De pe albumul Loredanei imi plac: Sundance, Limerence, BellaSera, Dance or Die… aproape toate. Nu imi displace nicio piesa.

   P.S. Imi place felul in care comentezi. Iti gasesc argumentele foarte pertinente si ma bucur ca ne urmaresti blogul!

 3. catalin 12 July, 2009 at 12:23 am

  nu stiu ce sa zic. eu nu vreau sa zufar de miopie si sa ma uit doar la noi in gradina asta mica si cam ne creativa.

  in ziua de astazi si la pretentiile creative alea Lenei trebuie sa te pozitionezi intr-un context mai larg cand prezinti ceva.este o responsabilitate mai mare decat daca prezentam ceva, asa pt Romania (de parca standardele la care ne raportam sunt aici).

  din perspectiva asta am analizat demersul Lenei; not bad, not so original, dar departe de standarul mai bun pe care il atinsese in 2 colectii precedente.

  ma voi gandi sa iti recomand cateva show-uri geniale pe temele astea: urban, orase in care te axfixiezi, muzici cu MManson

  revenind la Loredana, poti sa incerci sa faci si recenzii pe muzica. vad ca nu prea mai sunt jurnalisti care fac asta oricum.

  Pleading are un refren adictiv despre o dragoste damnata, YOU e sweet si ingenuu,
  Soul Frequency suna futuristic cu rifurile de ghitara si refrenul spatial (imi place ideea de abandonare intr-o relatie noua), Dance or Die si Sundance (refrenul in romana ii da un un touch exotic, iar Loredana este de-a dreptul psihedelica distribuind raze de soare) sunt HOT, iar Crazy Rose are un flavour brazilian dancy. astea sunt preferatele mele

  legat de P.S. merci. imi face placere sa conversez astfel cu voi

 4. mira 8 August, 2009 at 7:48 pm

  http://www.kissfm.ro/fresh-top-40
  voteaza Loredana – Dance or Die in Top 40 KISS FM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: