MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Brasov, THE PLACE to be in July

Nu-mi vine să cred câte se vor întâmpla în iulie la Braşov! Cred că e un fel de “ai grijă ce îţi doreşti, s-ar putea să se întâmple!”. Intr-o postare mai veche vorbeam despre targuri. Dacă până acum ne-am plâns că la Braşov nu se întâmplă nimiiiiiiiiiiiiic (sau, cum a spus Agata, în Braşov evenimentele legate de modă se organizează cu aceeaşi frecvenţă ca intr-un sat izolat de munte), acum suntem aproape luaţi cu asalt. Dar asta nu poate decât să ne bucure 🙂

Aşadar:

TALCIOCUL DE STIL country brunch and vintage fashion

de la chicD10 citire:

Pe 4 şi 5 iulie chicd10 îţi face program: ne întâlnim din nou pentru “Talciocul de stil“, la Art Hotelul Marcelei Cosnean din Hărman. De ziua Americii ne-am propus să bem, să mâncăm, să ne îmbrăcăm şi să petrecem … româneşte! Aşa că fac repede, până nu se sesizează cineva, următoarea precizare legată de titlul tematic al evenimentului: merinde ţărăneşti şi haine vechi, cu ştaif!

line

Apoi, la doar două săptămâni diferenţă, pe 18 şi 19 iulie, un nou târg, de data asta chiar în centrul Braşovului! Se numeşte “Volane, Fundiţe şi Mode” şi este găzduit de Centrul Cultural Reduta.

poster mic targ

 

Targul se va desfasura la Brasov, in perioada 18 -19 iulie (o sambata si o duminica), intre orele 12 si 20. Este primul eveniment de acest fel organizat in Brasov, iar motivul pentru care ne-am decis sa il facem in acest oras este tocmai ca lumea de acolo isi doreste foarte mult sa existe si in orasul lor un targ de acest gen (fiind din Brasov, avem multi prieteni consumatori ai genului si clienti ai site-urilor de profil, care, din cauza ca nu au posibilitatea sa mearga in Brasov la un targ vintage, vin la evenimentele de acest fel din Bucuresti). Un al doilea motiv important pentru alegerea Brasovului, este ca, in aceasta perioada, orasul este plin de turisti straini sau de turisti in general, multi dintre ei potentiali vizitatori ai targului. In plus, pentru cei care nu au mai fost in ultimii ani in Brasov, orasul a trecut prin schimbari in bine mari spre spectaculoase si e foarte aproape de felul in care ar trebui sa arate orice oras turistic din Romania. Asa se explica potentialul financiar si turistic foarte mare. Locatia pe care am ales-o este una ultracentrala, la 50 de metri de cunoscuta Piata a Sfatului si de Biserica Neagra, in zona de interes turistic maxim a orasului Brasov. In felul acesta, locatia este accesibila si usor de gasit atat pentru turisti, cat si pentru locuitorii Brasovului. Acestia din urma, de altfel, cunosc foarte bine locul, fiind vorba despre un spatiu cultural cunoscut in Brasov. Mai exact, Reduta, o cladire istorica renovata de curand si redata spre folosinta pentru activitati culturale. Targul urmeaza a se desfasura in holul de la parter , foaierul de la etaj, sala Arkadia si curtea interioara a cladirii. Organizatorul targului  este Globetrotter, firma al carei obiect de activitate este realizarea de evenimente speciale si culturale sau team-building-uri. Evenimetul este sprijinit de Consiliul Judetean Brasov, detinatorul spatiului Centrul Cultural Reduta.

Ceva haine, ceva accesorii, muzică drăguţă, multă socializare… ştiţi genul. Perfect pentru weekend de vară/vacanţă la munte.

Deocamdată şi-au confirmat prezenţa Evintage, My true vintage, Mihaela Zvîncă (yaaaay!), Zasha (woohoo!), KittenWear (Cristina, poate te răpim şi la RFB), Genţile Silviei, Velvet Dreams, AnTanTe, Lady Magpie. Poate şi un chicD10 şi Agat Art, deocamdată suntem în trative pentru că există toate şansele ca în acelaşi weekend să organizăm o întâlnire RFB.

line

Imediat după, între 22 şi 26 iulie, ne vom desfăta în domeniile artei: teatru, muzică, şi probabil mai multe feluri de obiecte de artizanat, în cadrul festivalului Watumi.

watumi_rom-poster

Primul festival Fringe din România, Watumi Festival & Fringe, va avea loc la Brașov, în perioada 22-26 iulie, într-un spațiu destinat celebrării artelor și libertății de exprimare.

Watumi Festival & Fringe este primul festival care introduce noțiunea de Fringe în România. Inițierea unui Fringe Festival în Europa de Est a stârnit un larg interes în lumea creației. Artiști din Franța, Anglia, Coreea, Belgia, Germania, Turcia și-au anunțat deja participarea, chiar înaintea lansării oficiale a proiectului. Conceptul de Fringe s-a născut în 1947, în Edinburgh, când opt trupe de actori au performat, fără să fi fost invitate, la  primul Festival Internațional din Edinburgh. Acest demers a revoluționat ideea de festival de artă, permițând artiștilor liber profesioniști să se adreseze publicului în cadrul unei manifestări artistice de amploare.

Watumi Festival & Fringe promovează arta în diversele ei forme de manifestare, iar programul ediției din acest an cuprinde evenimente din aria artelor scenice, artelor vizuale, arta urbana, artizanat și bineînțeles muzică. Pe durata a cinci zile în această vară, Brașovul  prinde viaţă atât în spaţii deschise, pieţe publice, parcuri şi străzi, cât şi în interioare special amenajate.

Secțiunea Fringe a WFF este concepută ca un spațiu deschis al artelor, pe care artiștii profesioniști și debutanți sunt invitați să-l reinventeze. Fringe este un spațiu viu, efervescent în care se întâlnesc, se exprimă și creează artiști plastici, actori, muzicieni, acrobați, fotografi, comedianți, mimi, dansatori. Granițele dintre artist și public tind să dispară, iar spectatorul este invitat să iasă din contemplarea pasivă și să-și exploreze latura creativă, să participe. Tinerii iubesc aceste festivaluri pentru că ideea de Fringe este asociată cu liberalizarea artei, cu coborârea sa din turnul de fildeș către publicul larg.

Toții artiștii sunt încurajați să profite de mediul oportun și de ambianța boemă ale WFF pentru a recompune propriul lor univers estetic pe străzile Brașovului. Participarea artiștilor la secțiunea Fringe a WFF se face printr-o înscriere online la www.watumi.ro (atenţie, înscrierile se fac până la 1 iulie).

Misiunea Watumi Festival & Fringe este să ofere o platformă de expunere oricărui artist și  să transmită un mesaj pozitiv publicului său. Watumi Festival & Fringe se adresează unei largi categorii de public. Prin natura sa, WFF răspunde unei cereri în creștere de artă neconvențională, adresându-se publicului tânăr și cultivat, dar și publicului matur sau consumatorului tradițional de artă. De  asemenea, WFF vine în întâmpinarea artiștilor şi specialiștilor interesați de fenomenul cultural facilitându-le șansa unei comunicări directe.

Locaţiile Watumi Festival & Fringe de anul acesta: Piaţa Sfatului, Cetatea Braşov, Bastionul Ţesătorilor, Parcul Titulescu, Teatrul Dramatic “Sică Alexandrescu”, Muzeul Prima Şcoală Românească, Canalul şi Bastionul Graft, Turnul Alb şi Turnul Negru, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie, Casa Negustorilor, Centrul Musashino, Centrul Cultural Reduta, Pietrele lui Solomon, alte piaţete şi locuri stradale special amenajate.

Ei bine, noi abia aşteptăm. Be there!

MAUVERT

Advertisements

4 responses to “Brasov, THE PLACE to be in July

  1. k i t t e n 3 July, 2009 at 9:11 pm

    Salut! Tot caut pe blog adresa voastra de e-mail. As vrea sa va intreb ceva si nu stiu unde sa scriu! Heeelp! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: