MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Integrarea in ABSOLUT (world)

Sâmbătă dimineaţa ne-am bucurat de soare şi de apa sărată, pe plaja Café del Mar, locul de unde s-a transmis şi Campionatul Mondial de Acrobaţie Aeronautică. Un eveniment spectaculos încă de la început, când primarul Constanţei, Radu Mazăre, a ales să deschidă concursul făcând un salt cu paraşuta. Zeci de piloţi au brăzdat cerul în nenumărate scheme acrobatice, realizând desene cu fum (la fel cum vedeam în desenele animate). Într-un concurs în majoritate masculin, câştigătoare a fost rusoaica Svetlana Kopanina.

aviatie

În tot acest timp, am urmărit avioanele şi am aplaudat evoluţia piloţilor alături de Lena Criveanu şi Dana Niculescu. Tot alături de noi au stat şi Kristina Dragomir şi DJ Arabu, doi redactori de la revista VIVA şi Irina Marinescu împreună cu Gipsy Bogdan şi micuţul lor, Luca. A fost o zi perfectă cu discuţii despre modă şi despre pictorialul cu Catrinel Menghia din GQ, planuri pentru Festivalul Watumi de la Braşov, limonadă cu multă gheaţă şi mentă şi mult soare.

DSC02363 DSC02366

După-masă ne-am întălnit cu toţii la cină, pe terasa restaurantului Crazy. Am stat de data aceasta cu prietenii de la Rozalb de Mura şi i-am cunoscut pe Ioana Ulmeanu (redactor TABU, care citeşte blogul mauVErt de când l-am deschis) şi Robert Raţiu (redactor BeauMonde, ex TABU). Spre finalul cinei a început ploaia, care ne-a cam dereglat planurile pentru petrecere.

A fost o furtună în toată regula care a adus multă apă pe stăzi, o pană de curent la hotel şi make-up-uri stângace realizate la lumina telefonului mobil. În final am ajuns şi la clubul Summer Wish din Mamaia, proaspăt inaugurat şi cu un mare şantier în spate.

Clubul nu este vreo demonstraţie spectaculoasă de amenajări interioare – adică este un loc care nu are nimic special sau vreo amprentă proprie. Este pur şi simplu un club. Iar muzica a fost dezamăgitoare până la momentul recitalului DJ Project pentru că după, Dj-ul a renunţat la piesele comerciale pe care le poţi asculta în maşină, la radio. Iar în unele zone, ploaia intra nestingherită prin plafon. Dar la noi, astfel de incidente sunt deja normale. Facem totul repede şi superficial, că doar ce ne interesează dacă pe ăla care-şi sparge banii aici, îl plouă…

Cât despre partea de eveniment Absolut World, nu am nimic de reproşat. Fiecare designer şi-a exprimat viziunea proprie aşa că nu am putut să decid care a fost cea mai bună. Au fost chestii diferite, dar extrem de personale. Inevitabil recunoşteai care este opera cui.

Lena Criveanu – „IN AN ABSOLUT WORLD, TOTUL ESTE MIŞCARE ŞI VIAŢĂ”

Colţul Lenei mi s-a părut cel mai apropiat de segmentul fashion. Ea a realizat o rochie în forma sticlei Absolut, din tulle roz. A fost muncă multă până a ajuns să realizeze o asemenea formă. Exteriorul l-a decorat cu elemente în formă de petale, specifice stilului său. În interiorul rochiei era o femeie – vopsită în totaliatate cu vopsea argintie, care trebuia să mişte continuu şi să redea viziunea de viaţa şi mişcare. Din motive nu foarte întemeiate, domnişoara a îmbrăcat rochia doar pentru puţin timp (pentru poze). Rochia însă, destul de rigidă ca şi construcţie, a rămas suspendată în colţul dedicat Lenei, pe tot parcursul serii. Însă cei care au venit mai târziu nu au mai înteles conceptul (oricum nu ştiu cât de interesaţi ar fi fost, pentru că nu păreau genul).

Ideea Lenei a fost spectaculoasă şi noi am apreciat foarte mult tehnica de realizare şi felul în care a reinterpretat laitmotivul expoziţiei, sticla Absolut Vodka.

Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com

Irina Marinescu – „IN AN ABSOLUT WORLD AR TREBUI SĂ POŢI LUA CU TINE ÎN SUFLET, ŞI NU NUMAI, TOT CE ÎŢI ESTE DRAG, TOT CE ÎNSEAMNĂ ABSOLUT ÎN LIMBAJUL TĂU PERSONAL”

Lumea Irinei este plină de dragoste – pe care o primeşte şi o oferă necondiţionat. Viziunea ei s-a legat de cei doi bărbaţi din viaţa sa (iubitul şi fiul său) şi de ideea de familie bazată pe unitate şi iubire. În colţul său erau două panouri pe care a proiectat imagini alb-negru cu ploaia. Pe jos, un material mototolit gri, care încerca să sugereze noroiul. Iar în centru, o umbrelă albă decorată cu paiete argintii, ce avea marginile vălurite. În interiorul umbrelei multă lumină şi un colaj interesant, cu aspect de caleidoscop, care cuprindea poze cu iubitul ei şi micuţul Luca. La căşti o muzică foarte sensibilă, în armonie cu ideea Irinei. Lumea ei este frumoasă, sensibilă, unită şi ferită de toată mizeria din exterior. Am apreciat sensibilitatea Irinei şi felul în care pecepe ea o lume absolută. Irina a mizat mult pe latura afectivă. Vizualul a fost estompat în favoarea simţirilor şi trăirilor interioare.

Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com

Kristina Dragomir – „IN AN ABSOLUT WORLD, DACĂ TOŢI AM PRIVI ÎN ACELAŞI TIMP UN SINGUR OBIECT, L-AM PERCEPE DIFERIT”

Kristina Dragomir este o excentrică atât prin look-ul său şi machiajele dramatice, cât şi prin modul în care îşi materializează creativitatea. Colţul său a fost o fuziune între artă, modă şi decadenţă. Femeia este statică. În faţa ei, opera de artă – un mulaj alb din gips care poate fi interpretat în nenumărate moduri (un braţ care susţine un chip). Rochia femeii este neagră, cu detalii interesante pe spate. Printr-o perfuzie, licoarea din sticla ABSOLUT Peach difuzează în partea albă a rochiei, care prin tăieturi şi imprimeu, dă senzaţia de infinit. Viziunea Kristinei a fost foarte greu de perceput, tocmai de aceea fiecare a înţeles altceva. O lume creativă, simplă, însă atât de complicată.

Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com

Kinga Varga – „IN AN ABSOLUT WORLD AŞ LOCUI ÎNTR-O CĂSUŢĂ A TROCOTURILOR”

Tricoturile rămân pasiunea eternă a Kingăi. Creează tricotaje, se joacă cu ele, iar lumea ei este înconjurată tot de tricotaje. Într-o zonă depărtată dintr-un colţ al Suediei, Kinga şi-a construit un iglu înconjurat de gheţuri. Iglul este alb, decorat cu bucăţi de tricotaje, iar intrarea are forma sticlei Absolut. Din interior se reflectă o lumină galbenă care sugerează căldura, armonia, bucuria, viaţa… Aşa arată căsuţa tricotajelor pe care şi-a imaginat-o Kinga Varga. O idee frumoasă, care face trimitere şi la plaiurile natale îndepărtate (Satu Mare). Pentru ea confortul şi libertatea de mişcare pe care ţi le oferă tricotajele sunt elemente obigatorii în construirea unui cămin primitor.

Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com

Rozalb de Mura – „IN AN ABSOLUT WORLD ARTISTUL AR FI ELIBERAT DE ORICE CONSTRÂNGERI”

Pentru Rozalb de Mura, arta nu are limite, artă poate fi orice. Ei şi-au exprimat ideea în stilul minimalist, futurist cu care ne-au obişnuit. În colţul lor un panou mare, alb în care au fost integrate două plasme. Toată viziunea lor a fost exprimată printr-un scurt film care rula acolo. În film, totul se întămpla pe asfalt. Sticla de vodkă era spartă, iar cioburile erau remodelate în aceeaşi formă. Un concept spectaculos, un manifest artistic într-un moment în care numeroşi artişti ai lumii încearcă să reinventeze faimoasa sticlă Absolut. Coloana sonoră era un monolog despre artă înregistrat parcă pe o navetă spaţială: un sunet puternic, pronunţie sacadată şi o engleză destul de greu de înteles.

Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com

Acestea au fost cele cinci viziuni ale designerilor, pe care de fiecare dată le-am perceput diferit datorită licorii îngheţate care ne-a încântat papilele cu aroma ţinuturilor virgine ale Suediei.

Pentru noi, IN AN ABSOLUT WORLD: UN STROP DE MOV ŞI UNUL DE VERDE SE DIFUZEAZĂ ÎN IMAGINATIE, PRECUM CERNEALA ÎN APĂ.

Integrarea in ABSOLUT (world) www.mauvert.com

mauVErt

Advertisements

7 responses to “Integrarea in ABSOLUT (world)

 1. mauvert 15 July, 2009 at 6:36 am

  ce drăguţ! 🙂

 2. ellenis 15 July, 2009 at 9:16 am

  de unde iau si eu pozele de la petrecerea ABSOLUT?

 3. alina(boschetel) 15 July, 2009 at 12:51 pm

  Imi place mult cum ati prezentat evenimentul.Eu prefer vizunea Kristinei Dragomir,iar mie imi transmite faptul ca desi corpul uman nu tinde spre absolut,sau spre o lume absoluta(mi se pare ca bratul acela e indreptat intr-o alta directie decat chipul),mintea sau gandurile o fac(probabil fata e pusa asa,indreptata ,cu forta ,spre sticla pentru ca nu poti atinge absolutul cu bratul,ci doar cu privirea sau gandul).O parere…:)

 4. mauvert 15 July, 2009 at 7:41 pm

  exact… fiecare isi inchipuie altceva. Asta era si ideea Kristinei 🙂

 5. catalin 15 July, 2009 at 11:59 pm

  imi place proiectul pentru ca interventiile sunt intr-adevar diverse. Absolut a avut fler in majoritatea cazurilor

  la Kristina ideea pare misto, dar, vizual, executia aduce a Sabin Balasa si nu spun asta ca un compliment. e prea fondul plastic adus in 2009 dupa parerea mea

  Lena Criveanu este recognoscibila cu o tema recurenta in ultimele colectii si arata bine, dar ma intereseaza mai mult despre Irina Marinescu si Rozalb de Mura; din ce citisem in revista TABU, in preview-ul evenimentului, acestea erau proiectele cele mai interesante: Irina promitea ceva foarte personal si sensibil, iar Rozalb de Mura promitea o contributie acuta si curajoasa cu referinte din istoria artei

 6. Cimpeanu Silvia 16 July, 2009 at 8:21 pm

  Prima poza m-a captivat total geniala.
  Cat despre proiectul Absolut imi place foarte mult ideea Lenei.

 7. Pingback: mauVErt în TABU septembrie/fashion issue « mauVErt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: