MAUVERT

fashion & lifestyle blog

MAUVERT alege coperta TABU septembrie 2009

Pentru noul număr TABU (septembrie 2009), echipa redacţională a realizat o ediţie special modă care cuprinde, printre altele, un material amplu despre blogurile de moda din România (care ne include şi pe noi), o incursiune în universul Rozalb de Mura şi, evident, un material despre tendinţele noului sezon.

Ceea ce este inedit la acest număr, este nu doar formatul landscape al revistei (experimentat şi pentru ediţia eco), ci şi faptul că au realizat mai multe variante de copertă, lansându-le bloggerilor de modă*** provocarea de a o alege pe cea pe care o consideră potrivită.

Înainte să primim cele două coperte ne-am gândit care ar putea fi designerii în care va fi transformată Alexandra Şandor pentru noul număr TABU. Era evident că va fi un personaj cu un stil foarte bine definit pentru a putea fi recunoscut de majoritatea cititorilor, aşa că ne-au venit în minte atât personaje feminine precum Vivienne Westwood şi Sonia Rykiel, dar şi masculine: John Galliano sau Karl Lagerfeld. Oare ce variante am primit?

Picture 1Picture 3

GALLIANO şi LAGERFELD, biensûr.

Alegerea a fost grea, pentru că ambele coperte sunt reuşite, însă ceea ce l-a scos din cursă pe Galliano a fost un pictorial (+ copertă) din Vogue, în care Sasha Pivovarova era transformată în designerul casei Dior. Mai mult, Maurice Munteanu împreună cu Gabriel Hennesey au exploatat deja tema modelului cu look à la Galliano în pictorialul „ToyBoy” dintr-un ELLE anterior.

Aşadar, mesdames et mesieurs … KARL OTTO LAGERFELDT

Picture 3

Despre Karl s-au scris şi se vor mai scrie multe pagini, însă mereu îşi va păstra o alură enigmatică. Toată lumea este familiarizată cu look-ul său întotdeauna perfect: gulere scrobite, sacouri cambrate, cravate, accesorii metalice (inele şi lanţuri) şi ochelari cu lentile fumurii. Dar puţini ştiu că această imagine pe care Karl şi-a creat-o în timp, a fost inspirată de o marionetă din show-ul „Les guignols de l`info”. Iar după chipul şi asemănarea sa şi-a creat celebrul ursuleţ şi, cum altfel, o păpuşă.

Deşi are o figură atemporală, Karl a fost şi tânăr 🙂 a avut părul brunet şi tuns scurt.

Odată cu bătrâneţea au venit şi kilogramele în plus, pe care Karl le-a motivat drept o consecinţă a modei anilor 90: „Hainele erau atât de largi încât simţeam nevoia să le simt aproape de corp!” Ulterior a fost suficient să descopere noua siluetă impusă de Hedi Slimane la Dior Homme, pentru a slăbi 42 de kilograme în numai 13 luni. Dieta lui a avut un impact atât de mare încât fost dezvoltată în cartea „The Lagerfeld Diet”, apărută în 2004.

Ca o paranteză, Karl urăşte dulciurile şi mirosul de mâncare gătită. Mănâncă doar peşte, deşi nutriţionistul îl sună de două ori pe săptămână să-i amintească să mănânce şi carne roşie.

karl_lagerfeld_1996 2009-01-02-lagerfeld

Karl poate fi considerat un recordman în ceea ce priveşte numărul caselor de modă prin care a trecut. La doar 17 ani intră ucenic la Pierre Balmain, în urma unui concurs la care a participat şi tânărul Yves Saint Laurent, care a fost direcţionat către Christian Dior. Au urmat: Jean Patou, Chloé, Krizia, Ballantyne, Timwear, Charles Jourdan, Valentino, Fendi, Cadette, Max Mara, Curiel şi Chanel. Prima sa colecţie a fost prezentată în 1958 şi a durat două ore (în condiţiile în care o prezentare din zilele noastre nu durează mai mult de o jumătate de oră/o oră),  într-o perioadă în care el se autointitula modest “Roland Karl”.

Yves Saint Laurent & Karl Lagerfeld yslfuneral

Din ’82 şi-a început cariera la Chanel, pe care a promis să “nu o lase din mână” până când moartea îi va despărţi. De atunci, el îşi face apariţia zilnic în imobilul de pe rue Cambon 31, în Hummer-ul lui argintiu (cu interiorul personalizat din piele matlasată à la 2.55) şi mereu după ora prânzului, pentru că, după cum mărturiseşte un fost asistent, “durează o veşnicie” să se facă gata în fiecare dimineaţă. Să fie oare acesta şi motivul pentru care The Kaiser nu se uită niciodată la ceas…?

Karl la CHANEL

karl-lagerfeld-in-paris   karl hummer

Are o personalitate atipică, dacă stăm să judecăm după capriciile pe care le-a emis de-a lungul timpului: “cine mă vrea, îmi pune la dispoziţie şi un private jet”, nu suportă copiii – deci nici nu vrea să audă de urmaşi, nu îi place să călătorească, urăşte să fie atins de străini, deţine 70 de iPod-uri (care sunt împrăştiate în toate locurile pe care le vizitează) şi un număr « infim » de 230.000 de cărţi.

În timp, şi-a creat un soi de cult al personalităţii, nu doar prin obiectele pe care şi-a imprimat chipul sau numele (urşi, păpuşi Barbie, tricouri, genţi şi chiar degetare!), ci şi prin faptul că la fiecare şedinţă foto pe care o realizează are grijă să îşi facă şi o sumedenie de autoportrete, pe care le expune apoi în toată încăperea/studioul.

Karl himself

KarlBag   LagerfeldSplash_450x494   KarlLagerfeldKen   post_image-karl-bag

Pe lângă titulatura de designer, Karl mai poate fi numit şi fotograf, caricaturist, actor (Zoolander), regizor, librar, editor şi critic de arhitectură. Ah, şi să nu uităm : gay, având în vedere că este întotdeauna acompaniat de Brad Kroenig, Baptiste Giacobini şi “şoferul” Sebastian Jondue, băieţi despre care se poate spune cu lejeritate că sunt visul oricărei femei…

În ceea ce priveşte vârsta sa înaintată, Karl se încăpăţâneză să o mascheze, cel puţin cu 5 ani, susţinând că este născut în 1938, deşi documentele arată 1933. Cert este că refuză să-şi mai sărbătorească ziua de naştere de la vârsta de 30 de ani. Ziua în care este născut, 10 septembrie, este şi data în care s-au născut şi alte persoane celebre din lumea modei, cum ar fi Elsa Schiaparelli, Coco Rocha şi subsemnata, Ioana de la MAUVERT.

Micuţul Karl - 3 ani

Dintre prieteniile apropiate ale lui Karl, sunt câteva care nu pot fi omise: Loulou de la Falaise, Claudia Schiffer, prinţesa Carolina de Monaco, Alber Elbaz, Diane Kruger (a declarat pentru ediţia septembrie 2009 a revistei Tatler: “Karl este ca un tată pentru mine!”), precum şi românca Irina Lăzăreanu. Karl a fost fascinat de frumuseţea Irinei şi a afimat că trăsăturile ei  sunt o combinaţie între Coco Chanel şi Anna de Noailles.

karl & Irina L

*** LATER EDIT:

Alege coperta!” a fost un concurs lansat de TABU intre blog-urile: MAUVERT, DaDaMoDa (Andreea Inankur  – Lagerfeld), Style Diary (Irina Markovits  – Galliano) si SoFashon (Diana Bobar  – Galliano). Avand in vedere ca voturile au fost 50-50, revista a aparut in ambele variante.

În urma voturilor redactiei TABU, a fost ales castigator comentariul care a facut dovada unui unghi inedit de abordare, a cautat sa surprinda cu fotografii inedite si sa arate cititorilor blogului sau o latura mai putin cunoscuta a designerului ales. Comentariul ales castigator ar fi putut fi foarte bine (si fara nici o editare) sa fie un articol in revista Tabu. (Ecaterina Bordei, brand manager TABU)

and the winner is… MAUVERT !

Ioana Voicu & Claudiu Enescu

mauVErt

Advertisements

7 responses to “MAUVERT alege coperta TABU septembrie 2009

 1. DaDa 22 August, 2009 at 2:17 pm

  Bravoooo! Genial scris, mi-a facut placere sa citesc fiecare rand!
  Bine ati revenit din vacanta, dragilorrrr!

 2. mauvert 22 August, 2009 at 3:05 pm

  Multumim, DaDa!

  Invitatia celor de la TABU a fost exact imboldul de care aveam nevoie ca sa ne intoarcem la tastatura 🙂

 3. mauvert 22 August, 2009 at 4:12 pm

  Sa spunem ca acesta este un nou inceput…
  Avem fotografii si povesti impresionante si cu alti designeri. Deocamdata nu dezvalui mai mult! 😉

 4. catalin 23 August, 2009 at 3:27 pm

  🙂 si eu prefer coperta cu Lagerfeld.

  nota: in zilele noastre o prezentare care dureaza mai mult de 20 de minute este un cosmar.

  • mauvert 24 August, 2009 at 5:30 pm

   De ce crezi asta?

   • catalin 25 August, 2009 at 5:30 am

    din experienta. am avut ocazia sa ajung la cateva prezentari in fiecare sezon din ultimii 6 -7 ani si am observat ca scade durata lor. lumea are o agenda din ce in ce mai incarcata si la cate prezentari sunt la paris in calendarul oficial – fara sa amintesc de evenimentele conexe – totul seamana cu un maraton cu mici opriri la prezentari

 5. Mr.Valerie 8 October, 2009 at 11:36 pm

  F frumos! Bravo! Imi place ce ati scris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: