MAUVERT

fashion & lifestyle blog

God dress the Queen: London Fashion Week

Săptămâna trecută s-a dat startul “maratonului modei”. Demarând în forţă pe 10 septembrie la New York, cu opriri la Londra şi Milano, Săptămânile Modei se vor încheia apoteotic pe 8 octombrie la Paris. Astăzi începe Săptămâna Modei de la Londra. Patria lui Central Saint Martins, a Isabellei Blow şi a pălărierilor nebuni are întotdeauna în mânecă declaraţii autentice de stil. Paul Smith, Luella, Matthew Williamson …abia aşteptăm să vedem viziunile lor pentru 2010.

london fashion week

Deocamdată, lumea (virtuală) se arată încântată şi încă neobosită (sperăm ca norocoşii invitaţi să mai aibă energie şi răbdare pentru a merge şi la prezentarea lui Ingrid Vlasov, care va avea loc pe 8 octombrie, la Musée de l’Homme din Paris). Sună improbabil să oboseşti de la ceva care îţi încântă ochiul, dar Săptămânile Modei nu sunt pentru cei slabi de înger.

Cu un număr care poate ajunge la 12 prezentări pe zi, trebuie să fii decis în legătură cu ce te interesează. De regulă, echipele de editori sau cumpărători se împart şi merg la prezentări diferite, pentru a acoperi cât mai multe. Ţin minte o relatare a Roxanei Voloşeniuc (ELLE) în care îşi amintea cum acum câţiva ani se încăpăţîna să meargă la toate show-urile la care era invitată. După experienţa Iaşi Fashion Week, putem spune cu mâna pe inimă că mai mult de trei, maximum patru prezentări pe zi nu sunt în regulă, din simplul motiv că e prea multă informaţie într-un timp prea scurt pentru a putea fi asimilată corespunzător. Toamna trecută am fost la Paris în timpul Săptămânii Modei şi doar aglomeraţia pe care a trebuit să o suport într-un weekend m-a obosit teribil. Într-un interval de două ore am trecut pe lângă Dita von Teese, John Richmond, Elle MacPherson, Gemma Ward şi Chanel Iman, dar nici nu am avut timp să reacţionez, în mulţimea de oameni care străbătea zona din jurul Grădinilor Tuileries… Trebuie să ai puteri supranaturale ca să rezişti într-un asemenea ritm, mai ales că nicio seară nu se încheie fără petreceri de pomină organizate de diferiţi designeri sau reviste, petreceri la care, potrivit lui Carine Roitfeld, “simţi cu adevărat ce se întâmplă“…

ioana – mauVErt

Advertisements

One response to “God dress the Queen: London Fashion Week

  1. Choo 20 September, 2009 at 10:10 am

    Super!Mi-ar placea sa merg la o ‘fashion week”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: