MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Second Skin /// Mirela Diaconu

Dupa o perioadă îndelungată în care evenimentele de modă au fost aproape absente, joi seara am luat parte la ultima colecţie semnată Mirela Diaconu. Pentru cei care nu o cunosc încă, Mirela este absolventă a Instituto Nava – Milano, a câştigat un premiu Best New Comers şi a prezentat la RFW Iasi 2008, colecţia Vespertine.

 SS

Joi (5 noiembrie) seara, la clubul The Ark, Mirela Diaconu a adus în faţa spectatorilor o nouă colecţie, o prezentare inedită în care moda, muzica şi tehnica regizorală au fuzionat într-un mod creativ. Show-ul a fost deschis de doi balerini care au evoluat într-un mix de balet şi dans contemporan, pe ritmuri acide de rock german.

Colecţia a fost realizată din materiale fluide (tulle, satin, mătase, bumbac) suprapuse şi drapate în linii suave. În opoziţie, Mirela a realizat tăieturi ferme pe linia corpului, creând corsaje şi volume vibrante. După cum sugerează şi numele colecţiei, Second Skin urmăreşte linia corpului, se joacă cu transparenţe pline de feminitate şi apare ca o armură cu elemente urbane. Cromatica colecţiei a fost destul de restânsă, designerul alegând să utilizeze tonuri de beige, crème sau nude şi câteva accente puternice de negru şi auriu. Ca laitmotiv al colecţiei am observat linii bine trasate dintr-o înşiruire de bumbi realizaţi din material. Aceste elemente pot sugera şi inspiraţia tribală, africană, prezentă şi pe podiumurile internaţionale.

Au fost elemente care mi-au captat atenţia într-un mod pozitiv, precum pantalonii slim cu drapaje inteligente, rochiile transparente din tulle şi elementele de detaliu. Am remarcat însă câteva influenţe în ceea ce priveşte drapajele şi stilul agresiv definit al armurii, preluate din colecţiile Lanvin şi Balnciaga.

Make-up-ul (Mirela Vescan) auriu cu aplicaţii de sclipici şi coafurile (Laurent Tourette) voluminoase au fost perfect armonizate cu hainele şi pantofii (Smiling Shoes). Regia i-a aparţinut bine-cunoscutei Chris Simion (vezi Dragostea durează 3 ani, Hell, Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?).

Atmosfera a fost excelentă. Am fost împreună cu prietenii noştri de la RFB, Adina Necula şi Alex Buruntia şi ne-am întâlnit cu mulţi alţii: Dan Pierşinariu, Claudia Castrase, Alex Talkovski, Landiana (Elan Models) etc. Întâlnirea cu Alin Gălăţescu şi Iris Şerban a fost de bun-augur, iar after-party-ul de la Gaia a fost electrizant.

mauVErt, Adina Necula, Alin Galatescu, Iris Serban

Vom reveni cu fotografii din colecţie şi relatări de la after-party, în curând.

/// Claudiu – mauVErt

Advertisements

One response to “Second Skin /// Mirela Diaconu

  1. Pingback: RFB » Second Skin / Mirela Diaconu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: