MAUVERT

fashion & lifestyle blog

FRAGILE by Wilhelmina Arz @ Soiree de la Mode #7

[În ultima perioadă am rămas puţin în urmă cu informaţia, din cauza problemelor tehnice pe care ni le creeaza internetul, în Bucureşti.]

Pe 23 noiembrie Wilhelmina Arz şi-a prezentat colecţia „Fragile” (primăvară-vară 2010) în cadrul seriei de evenimente Soirees de la Mode, organizate de Alin Gălăţescu. Am ajuns cu o uşoară întârziere, însă am avut suficient timp să socializăm cu persoane cunoscute şi prieteni. Printre invitaţi s-au numărat: Kristina Dragomir, Cristian Samfira (împreună cu soţia şi fiul lor adorabil), Ludmila Corlăţeanu, Claudia Castrase, Mirela Diaconu, Marian Nedelcu, Ovidiu Buta, Gianina Corondan, Iris Şerban etc.

Wilhelmina ne-a obişnuit cu stilul ei ludic, dar extrem de feminin. Şi de această dată ea s-a jucat frumos, îmbinând mătasea fluidă cu voaluri diafane, satin, catifea şi brocarturi sofisticate. Femeia Wilhelminei este sensibilă şi extrem de vulnerabilă. Ea încearcă să facă faţă realităţii preluând detalii subtile din garderoba iubitului: un papion roşu potrivit la o cămaşă transparentă fără mâneci, bretele, câteva elemente din materiale rigide, pantalonii cu talia înaltă şi jacheta militară reinterpretată cu aplicaţii din panglici fine din mătase. Femeia este naturală, mângâiată de soarele Orientului, are trăsături asiatice şi păşeşte graţios prin boarea caldă precum o gheişă ingenuă. Ea iubeşte natura şi nu se sfieşte să-şi prindă flori proaspete în părul răvăşit de vânt.

Cromatica colecţiei a fost unitară: o selecţie de pasteluri (ivoire, olive, roz pudrat) şi imprimeuri vegetale, „agresate” de culori puternice precum: maronul, movul sau verdele smarald. Ca laitmotiv cromatic am observat detalii subtile realizate în nuanţe de roşu sângeriu sau coraille (butoniere, dunga şi baretele pantofilor, bretele, panglici, bride).

Simbol al feminităţii, rochia este elementul central în colecţia Wilhelminei. Având un aer primăvăratic, rochia poate fi lungă şi evazată sau scurtată prin pliuri delicate ce conferă un aer tineresc, proaspăt. Wilhelmina oscialează între simetric şi asimetric, creează volume discrete şi decolteuri provocatoare, lăsând să se vadă doar atât cât să stârnească pasiunea.

„Fragile” este o colecţie frumos realizată cu finisaje discrete, pe alocuri absente, dar care reflectă stilul boem al designerului. În realizarea show-ului un rol important l-au avut Laurent Tourette (coafură), Mirela Vescan (machiaj), Christhelen B. (pantofi) şi Mădălina Lazăr, cea care a realizat ornamentele interioare şi „tetierele florale” prinse în părul manechinelor.

RED carpet

Advertisements

2 responses to “FRAGILE by Wilhelmina Arz @ Soiree de la Mode #7

 1. Laura 12 December, 2009 at 1:34 pm

  Buna mauVErt! As vrea sa va spun ca eu fiind noua in “lumea blogurilor”, abia acum am reusit sa va comentez. Cred ca pot incepe prin a va spune ca va admir extreem de mult pentru tot ceea ce sunteti. (Ioana, cred ca impartim acelasi vis pentru revista Elle, doar ca eu deocamdata mai am o gramada de invatat). Sunteti cei mai tari! Nu vreau sa exagerez, dar pur si simplu asta este adevarul. Sunteti foarte dedicati modei si se vede ca puneti multa pasiune in ce faceti.

  V-am descoperit blogul in numarul din septembrie al revistei tabu. De atunci va tot urmaresc postarile si cu fiecare, ma simt de 1000 de ori mai informata. Este un sentiment incredibil de placut. De ce ma intereseaza moda? Pai, as putea spune ca vai doamne, e “trendy” sa cunosti ultimele newsuri in materie de designeri, dar pe mine pur si simplu ma fascineaza.

  Moda este o forma de exprimare a artei. Moda este arta si o gasesti peste tot. De cand eram mica imi placea sa cred ca eram designer, ca toate creatiile mele erau aclamate pe podium si ca femeile se calcau in picioare pentru a prinde o pereche de pantofi semnati de mine.(Desigur, cand am crescut mi-am dat seama ca nu am cine stie ce talent la desen asa ca am renuntat la idee) 😀
  Dar oricum, for now, eu nu pot decat sa va multumesc ca aveti acest blog incredibil. Keep up the wonderful job you’re doing!
  ps: Wilhelmina Arz pare a fi o creatoare incredibil de buna si ma simt vinovata ca nu am auzit pana acum de ea. Colectia „Fragile” intrat cu siguranta in top ten’ul meu. Cu adevarat feminina si totusi poti observa elemente de o masculinitate extrem de pura care condimenteaza perfect colectia . (Ah si sper ca nu v-am plictisit cu comentariul meu kilometric :D. Ma opresc aici acum. 🙂 )
  laura n.

  • mauvert 12 December, 2009 at 4:43 pm

   Laura, cuvintele tale sunt de-a dreptul magulitoare. Iti multumim ca ne urmaresti si ne apreciezi munca. Feedback-ul pozitiv si entuziast sunt cea mai buna rasplata pentru un blogger. Nu ne-a plictisit deloc comentariul tau. Ne-a dat multa energie! 🙂
   Keep in touch pentru ca pregatim multe surprize 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: