MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Adrian Oianu /// 153 DTMJ

Când m-am mutat în Bucureşti, prima prezentare de modă la care am participat a fost „The Fashion Play” a lui Adrian Oianu. Era şi prima oară când intram în contact direct cu creaţii ale designerului, pentru că până atunci le văzusem doar în fotografii sau materiale video. Am fost impresionat de noua direcţie şi am continuat să-l urmăresc pe Adrian Oianu. A urmat prezentarea susţinută în cadrul Festivalului Pasarela 2009, apoi aceeaşi prezentare la Braşov şi săptămâna trecută, cel mai recent show, colecţia numită „153 DTMJ” pentru sezonul primăvară-vară 2010.

Evenimentul s-a desfăşurat pe 7 decembrie la Sala Atelier a Teatrului Naţional. Am mai fost în acest loc la prezentarea lui Dorin Negrău. Este un loc destul de permisiv, cu o acustică bună şi unde pot intra cu lejeritate vreo 200 de invitaţi. Fiecare invitat avea locul său bine ştiut pentru că pe scaune erau trecute numele. Muzica a fost excelentă şi în concordanţă cu stylingul. Nu ne-am putut abţine să nu o rugăm pe Catrinel să ne dezvăluie cui îi aparţin melodiile. Şi am aflat! 😉 (Florence + The Machine).

Ne-am întâlnit din nou cu foarte mulţi cunoscuţi şi de această dată am văzut foarte mulţi invitaţi extrem de bine îmbrăcaţi. Nu pot să nu le menţionez pe: Camelia Şucu (Class Living), Miruna Micşan (VIVA), Ramona Voicu (Iconique), Irina Marinescu, Mădălina Dorobanţu (Gaia), Ileana Badiu (Wunderman), Maria Marinescu. Au dominat sandalele/pantofii YSL Tribute Army (vreo 4 perechi) şi hainele din blană.

Trecând peste detaliile de atmosferă, „153 DTMJ” este prima colecţie „full pieces” realizată de Adrian Oianu. El a creat atât hainele, cât şi accesoriile. Odată cu noua colecţie, Oianu a lansat şi o nouă campanie sau mai degrabă un nou slogan: „Wearing designer clothes is so you. Creating them is so us.”

Adrian Oianu este constant în creaţiile sale. La fel ca şi Alber Elbaz pentru Lanvin (la un alt nivel, biensur), el a găsit „o reţetă” pe care a pus-o foarte frumos în practică în ultimele două sezoane. Când spui Oianu îţi vin în minte multe rochii; rochii din mătase, drapate, drepte, asimetrice, cu imprimeuri digitale, cu pliseuri poziţionate inteligent, fluide, feminine, senzuale, de lungime medie, etc. Sunt toate la fel, dar atât de diferite încât nu te poţi plictisi niciodată de ele. Rochiile lui nu au glamour. Au doar detalii fine şi foarte stylish încât pot fi purtate pe sub un pulover mare din caşmir, la birou, cu un sacou bine croit, la o întâlnire bussines, sau cu accesorii preţioase la cel mai simandicos cocktail.

Colecţia 153 DTMJ a avut trei momente foarte discret combinate. Prima parte a avut ca laitmotiv blana; un tip de blană cu firul lung din care designerul a realizat veste asimetrice, jachete volumionase, gulere şi chiar ciucuri prinşi pe lanţ, pe post de pandantiv. Au urmat rochii geometrizate, cu croiuri moderne şi inteligent tăiate şi o serie de alte ţinute imprimate ingenios intr-un sistem inovator 3D. Designerul şi-a însuşit foarte bine imprimeurile digitale pentru că se potrivesc perfect cu stilul în care îşi lucrează colecţiile. Inovaţia 3D a fost atracţia evenimentului;  pentru că fiecare invitat a primit o pereche de ochelari speciali prin care putea observa profunzimea imprimeurilor.

Accentele au fost plasate prin pliuri fine pe talie, umeri şi în zona decolteului. Un alt element chic au fost cravatele folosite în locul curelelor pentru a marca talia. Elementul de noutate al creaţiei lui Adrian Oianu au fost pantalonii. Designerul a realizat pantaloni conici cu turul prelungit şi talia înaltă. Deşi ne obişuise cu câteva modele de salopete, de aceasta data am văzut varietate.

Designerul a utilizat materiale fine (mătasea fiind predominantă) accesorizate cu blană, pietre şi mărgele preţioase. În ceea ce priveşte cromatica, colecţia a fost relativ neutră şi unitară. Designerul s-a jucat cu pasteluri (ivoire, roz, sidef, beige), nuanţe terne de gri până la negru, iar ca pata de culoare: albastrul, într-o nuanţă fanată, imprimeuri în picăţele şi roşu sângeriu.

Mi-a plăcut stylingul, părul creţ strâns neglijent într-un coc, precum şi eleganţa şi senzualitatea unor piese vestimentare. Tăieturile discrete care lăsau să se vadă într-un anumit fel gâtul, umerii sau spatele erau tres chic.

foto /// alb-negru: Cristian Crisbăşan via Facebook

Alexandru Burunţia şi stilfeminin.ro

Advertisements

3 responses to “Adrian Oianu /// 153 DTMJ

 1. Marinela Gheorghe 14 December, 2009 at 4:23 pm

  Buna! Avem o rugaminte. Preluarea pozelor de pe stilfeminin.ro se face cu link spre sursa exacta, adica spre articolul respectiv. In cazul de fata: http://www.stilfeminin.ro/moda-si-frumusete/Adrian-Oianu-si-a-lansat-noua-colectie-pret-a-p.html

  Multumesc!

 2. Agata Secelean 19 December, 2009 at 4:06 pm

  Foarte tare! Nu am mai auzit de folosirea imprimeurilor 3D de catre alti designeri.
  Ati aflat cumva ce inseamna misterioasa denumire „153 DTMJ” ?

  • mauvert 19 December, 2009 at 11:53 pm

   Dear hai sa-ti spun care e semnificatia:
   Din comunicatul de presa, citire: “15 (pentru ca este cea de-a cincisprezecea colec’ie a lui Adrian); 3 D (tehnica de imprimare 3D); T (de la Thomas, cel care a contribuit la realizarea printurilor); MJ (Michael Jackson, biensur / sursa de inspiratie )”.

   Cool, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: