MAUVERT

fashion & lifestyle blog

DEBUT /// Florin Dobre (toamnă-iarnă 2010/2011)

Tot pe 9 decembrie, după prezentarea Andrei Cliţan, toată lumea era grăbită să plece la următoarele evenimente. Pentru că în aceeaşi zi a avut loc şi Gala Inspired, precum şi prezentarea Debut a lui Florin Dobre.

Gala Inspired s-a desfăşurat în mult-prea-micul Silver Church, unde o mulţime de oameni interesaţi s-au călcat în picioare pentru a vedea mai nimic. Mi se pare că este un eveniment superficial, foarte slab promovat la care participă nişte oameni entuziaşti şi care pleacă de-acolo doar cu entuziasmul.  Ar trebui să fie mai multă promovare pentru câştigători, precum şi premii care să-i motiveze să-şi continue activitatea.

Noi nu am fost la Inspired însă ne-am anturat cu persoane cunoscute pentru a merge la “prezentarea lui Florin”. Care Florin? –  nu am ştiut pâna la final, când am relizat că Florin nu ne este chiar necunoscut. Prezentarea lui Florin Dobre s-a desfăşurat în Tribute, pe Calea Victoriei, un loc destul de drăguţ cu muzică live şi care aduce a bar german.

Primul lucru care mi-a stârnit curiozitatea: colecţia este adresată sezonului toamnă-iarnă 2010/2011… wtf… Mi se pare mai mult decât ciudat să debutezi cu o colecţie adresată nu sezonului viitor, ci succesorului acestuia într-un moment în care nici casele de modă internaţionale nu şi-au prezentat colecţiile pentru toamnă-iarnă 2010/2011. Sunt curios cât de bine poate preconiza un debutant tendinţele pentru un sezon destul de îndepărtat…

Colecţia s-a vrut a fi un mix între stilul urban londonez şi uniformele army ale secolului al XVIII-lea. Da ştiu… sună foarte pompos şi chiar îţi stârneşte curiozitatea, însă rezultatul nu a fost deloc precum aş fi crezut.

Având în vedere că Florin Dobre este la prima lui prezentare de modă nu pot încă să afirm dacă îmi place sau nu. Pot spune însă că a fost un debut slab în care hainele lui au fost mascate de accesorii şi elemente army luate de la teatru probabil, în care s-a adresat unui target destul de specializat, un debut bazat mai mult pe nume, reputaţii, manechini şi accesorii în care creaţia a rămas undeva în umbră.

Colecţia a fost compusă dintr-o selecţie de jachete de inspiraţie militară sau – cum mă amuzam cu o prietenă, cu câteva zile în urmă – de inspiraţie “Aniela” by Radu Mada. Trecând peste, jachetele din stofă de lână, cu bumbi metalici arătau bine şi erau frumos cusute şi finisate. În partea de jos pantaloni ultra-slim negri sau în dungi. Cromatica a fost destul de controversată: mult negru, dar mult mai mult şi mai srălucitor – roz, ceva împrimeu cu dungi, câteva accente turquois, kaki sau mov. Accesoriile au fost spectaculoase, interesante, dar nu am de ce să vorbesc despre ele pentru că nu fac parte din munca designerului.

foto: mauVErt

Advertisements

3 responses to “DEBUT /// Florin Dobre (toamnă-iarnă 2010/2011)

 1. elle 19 January, 2010 at 11:19 am

  designerul e tare atragator, pacat ca promoveaza un look de metrosexual-gone-very-gay prin colectia sa 😐
  iarasi ma intreb ce scop creativ are sfesnicul acela tinut in mana… 😦
  Imi place faptul ca a adoptat ultimul trend international (si anume miitary style/jackets &co.)
  citez iar:”Ar trebui să fie mai multă promovare pentru câştigători, precum şi premii care să-i motiveze să-şi continue activitatea.” Cel mai dragut si de bun simt lucru pe care l-am auzit in ultima vreme :):)

 2. mihai 10 November, 2010 at 9:57 pm

  Catalin Botezatu este un renascentist pe langa acest domn care a aparut de nicaieri, asa deodata. Face combinatii ravisante de clasicul negru cu un roz fulminant….rezultand din asta niste tzatze masculine care o cauta cu lumanarea. Mi s-a parut buna observatia din articol- cea cu accesoriile imprumutate de la teatru:)))Ar fi bine ca acestor gen de personaje sa li se spuna direct cate o parere sincera si dezinteresata- ca a mea- prin care sa deduca ca nu mai este cazul sa intoxice privirile sarmanilor romani(care au fost destul de intoxicati cu gunoaie inspirate de cei din afara). Intradevar arta nu este ceva obligatoriu, parerile sunt subiective dar o urma de decenta si cultura vizuala ar trebui sa existe(o urma cum sant la produsele cu multe e-uri in care se mentioneaza la sfarsit ca poate contine si urme de suc de fructe sau ceva cat de cat natural…)

 3. tiberiu 14 November, 2010 at 9:51 am

  daca nu se poate cat de cat macar foarte prost sa fie. cam asta e ideea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: