MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Fuste pentru bărbaţi şi creaţii couture pentru dame

Doborât de o gripă năstruşnică, mă încumet totuşi să scriu ceva despre ultimele evenimente din lumea modei. La Milano şi Paris au avut loc Men’s Fashion Week / fall winter 2010-2011. Prezentări mai mult sau mai puţin spectaculoase, strategii de criză, haine atent croite şi culori masculine. Dacă unii au ales să interpreteze bărbatul vagabond al anilor ’30, cei mai multi au fost inspiraţi de imaginea rockerului din anii ’70.

La Paris, laitmotivul Săptămânii Modei a fost fusta. Plisată, conică sau sub formă de kilt, fusta a fost purtată aproape în toate prezentările, fie cu leggings, fie peste pantaloni. Bărbaţii nu arată deloc mai feminini; ei încearcă revoluţionarea propriei garderobe preluând elemente care cândva le-au aparţinut.

Dior Homme îmi displace tot mai mult. Şi asta nu pentru că hainele ar fi urâte, ci pentru că stilul lui Kris van Assche nu mi se pare compatibil cu stilul Dior. Îmi plac colecţiile personale ale lui Assche, dar nu-mi place ceea ce face pentru Dior. Mi-au plăcut Prada, Dunhill, Bottega Veneta,  McQueen, Zegna, Burberry, Dries van Noten, Givenchy şi John Galliano.

Missoni au avut o idee inedită. Manechinii au defilat încolonaţi pe câteva străzi din Milano pentru a putea fi admiraţi de cât mai multă lume.  Iar la Iceberg muzica a fost 100% românească –  Shantel şi Mahala Rai Banda.

După Men’s Fashion Week, la Paris s-a derulat Couture Fashion Week / spring summer 2010. Armani a făcut o c0lecţie inspirată de lună: materiale cu luciri selenare, accesorii în formă de lună – o colecţie care s-a învârtit obsesiv în jurul astrului nocturn. Gaultier a fost inspirat de Mexic si de împletiturile din frunze de palmier, aşa că a realizat rochii şi corsete fabuloase din fâşi de mătase sau piele, împletite. Lagerfeld nu a adus noutate la Chanel; a realizat o colecţie în nuanţe pale cu sclipiri aurii/argintii. Nota inedită a fost Baptiste Giabiconi care a apărut la final, cu mireasa colecţiei, într-un costum în întregime auriu. Zuhair Murad a realizat aceleaşi rochii spectaculoase din mătăsuri fluide, în nuanţe eclectice, decorate cu cristale, perle şi pietre în stilul jachetelor milităreşti. Noii designeri de la Valentino au surprins cu o colecţie foarte tinerească, în culori strălucitoare şi într-un stil similar Balenciaga. Criticii au numit noua colecţie: “Valenciaga”. Ca de fiecare dată, cea mai spectaculoasă, elegantă şi opulentă prezentare a fost Dior. John Galliano a fost inspirat de ţinutele ecvestre purtate de damele din înalta societate, de la sfârşitul secolului al XIV-lea, precum şi de Charles James, cel care l-a inspirat pe Christian Dior în crearea “New Look”-ului din ’47. Culori fabuloase, străluciri discrete, bijuterii supra-dimensionate, sacouri tăiate perfect şi rochii de poveste în rafinatul stil Dior.

foto: style.com

C. –

Advertisements

4 responses to “Fuste pentru bărbaţi şi creaţii couture pentru dame

 1. Laura 31 January, 2010 at 3:57 pm

  Incepe sa-mi placa tot mai mult Galliano! Chiar nu credeam ca voi spune asta vreodata, dar pur si simplu ma incanta stilul very oldie pe care l-a abordat. O alegere perfecta if you ask me!
  Aici Mr Galliano da dovada de curaj pentru ca nu multi creatori s-ar “adanci” atat de tare in istorie ca sa creeze haine cum a facut-o el. Stiu ca la fiecare designer se observa mari influente din secolului al XIV-lea si nu numai, insa Galliano o face cu stil!:D
  Valentino este casa de moda pe care nu demult o iubeam insa acum a cam scazut in ochii mei. Poate doar mi se pare mie, dar creatiile si-au cam pierdut din farmec odata cu retragerea lui V.

  Multumim inca o data mauvert pentru ca ne tineti la curent!
  Keep up the great job you do!:D

  • mauvert 31 January, 2010 at 5:56 pm

   Laura, eu il iubesc pe Galliano. Mi se pare un creator genial si ma fascineaza sursele sale de inspiratie si stylingul colectiilor sale. Daca te uiti foarte atent la anumite tinute de pe podium realizezi ca sunt haine normale, dar combinate si suprapuse astfel incat rezultatul sa fie unul spectaculos.

   Cat despre Valentino – si mie mi se pare ca nu mai este ce-a fost in vremea maestrului. Mai exista cateva sclipiri (volane, cateva rochii, fundele lui Treacy) ca in rest cred ca ar fi devenit neinteresant cu totul.

   C.

 2. Iz Andrew 3 February, 2010 at 10:31 pm

  Nici mie nu-mi place Dior Homme ,absolut deloc.

  Ai vrea sa facem schimb de link-uri(blogroll)? Blogul meu e proaspat aparut ,dar temele principale sunt :moda ,luxury ,travel,celebritati,etc.
  Imi poti raspunde pe email sau printr-un comentariu pe blogul meu.
  Multumesc!

 3. Cristina 12 March, 2010 at 8:08 pm

  Sunt sexy tare baietii astia 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: