MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Lena Criveanu Boutique # Calea Victoriei 83-85

Pe Calea Victoriei la numerele 83-85, într-o zonă comercială cu vechi renume care acum găzduieşte boutique-uri ale unor importanţi designeri români – Irina Schrotter, Adina Buzatu, Ingrid Vlasov – veţi păşi într-un spaţiu nou, primitor, aerisit, nu foarte mare, dar atent decorat – primul boutique al designerului Lena Criveanu.

Aşa a început, pe 3 martie, noul capitol din cariera de designer vestimentar a Lenei Criveanu. A reuşit să-şi deschidă un boutique propriu într-o perioadă destul de “alunecoasă” din punct de vedere financiar, ghidată fiind de motto-ul Recession is a chance to build,  una din concluziile majore ale conferinţei “Încotro viitorul industriei de lux după criza?”, desfăşurată la Paris în octombrie 2009 la iniţiativa IFM (Institut Francais de la Mode) şi KPMG.

Lena face parte din generaţia tinerilor designeri, prima colecţie sub semnătură proprie fiind “First Spring”, pentru sezonul primăvară vară 2006. De atunci a fost într-o continuă ascensiune şi a reuşit să-şi creeze un nume cu rezonanţă în peisajul modei româneşti. A prezentat colecţii inovatoare şi a surprins de fiecare dată prin detalii atent realizate şi rochii debordând de feminitate. Are un atelier propriu în care îşi lucrează colecţiile şi unde îşi primeşte cu amabilitate clientele. Dar era momentul să mai facă un pas important în evoluţia sa. Aşa că a căutat spaţii – evitând ofertele din mall-uri -, a reamenajat, a decorat şi apoi şi-a expus cele mai noi creaţii, selectând atât articole clasice, cât şi unele moderne, reinterpretări ale pieselor din ultimele sale colecţii.

Boutique-ul are 40 mp şi este vopsit în alb pur. E luminos şi modern. Încă de la intrare, pe manechin pozează o superbă rochie albastru cobalt, cu guler înalt vălurit, şolduri marcate şi aplicaţii laterale concentrice,  sugerând ideea de trandafir. Pe peretele opus, trandafirii Lenei s-au plantat conceptual într-un format tridimensional de culoarea sidefului. Pata de culoare este dată de creaţiile Lenei, în cele mai profunde nuanţe de verde, orange, mov, coraille, roz, albastru şi nuanţe palide de maro, beige sau gri.

Deschiderea primului magazin Lena Criveanu a fost primită cu entuziasm de cei aproape 400 de invitaţi care au venit să o susţină şi să o felicite pe Lena într-o zi atât de importantă. Am ajuns şi noi şi am fost întâmpinaţi cu multă prietenie. Am întâlnit vechi cunoştinţe şi ne-am bucurat de atmosfera relaxantă şi de spaţiu primitor.  A fost o seară agreabilă în “casa” unor prieteni dragi.

Am selectat câteva poze cu cei care au trecut pragul magazinului Lena Criveanu. Fotografiile sunt realizate de Alex Buruntia.

foto: mauVErt; Alex Buruntia

text: Claudiu Enescu

Advertisements

2 responses to “Lena Criveanu Boutique # Calea Victoriei 83-85

  1. Pingback: Vești bune de la designerii români « mauVErt

  2. Pingback: Lena Criveanu – În Paşi de Tango @ Mariciu.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: