MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Iris has WINGS!

Foarte mulţi prieteni şi cunoscuţi i-au fost alături miercurea trecută (17 martie) lui Iris Şerban la inaugurarea boutique-ului Wings. Wings este un magazin dedicat exclusiv femeilor şi reuneşte creaţii ale unui grup de tineri designeri români, invitat de Iris să expună şi să intre în contact cu clienţii prin intermediul noului spaţiu creat.

Boutique-ul are trei încăperi foarte aerisite vopsite în alb. Iris a încercat să spargă monotonia cu câteva elemente pictate şi l-a invitat pe Radu Viţălaru la un exerciţiu extrem de creativ. Radu a realizat câteva pene de păun din foiţă de argint, suflată pe perete printr-o tehnică specială. Pare o lucrare foarte migăloasă şi solicitantă, dar Iris ne-a spus că Radu este un profesionist şi a reuşit să-şi definitiveze creaţia în câteva zeci de minute.

Hainele sunt aranjate pe standere realizate din mănunchiuri de crengi ondulate, prinse cu lanţuri de tavan.  Pentru a putea fi mai aproape de clientele ei, Iris şi-am mutat o parte din atelierul pe care îl avea în Jean Louis Calderon, tot aici. Creaţiile din magazin pot fi customizate în funcţie de preferinţele clientelor, iar pentru cele care sunt indecise, Iris oferă sfaturi, consiliere şi variante potrivite fiecăreia.

Atmosfera a fost extrem de amicală pentru că ne-am revăzut cu mulţi prieteni dragi: Iris, Adina, Andreea Jivcovici, Alin Gălăţescu şi Alex Buruntia. I-am cunoscut face-to-face pe Răzvan Dinu, Flavia Stoian, Suzana Vişan şi Matei Corvin.

Flavia Stoian este designerul DnV D’anovi şi crează nişte pantofi în faţa cărora nicio amatoare de tocuri nu ar putea să reziste. Primele creaţii ale Flaviei le-am văzut la Soiree de la Mode, în colecţia Ligiei Carabet şi atunci mi-au atras atenţia într-un mod pozitiv. Alin ne-a expricat care este “secretul” calapodului şi cât de mult contează un finisaj bun, exemplificând pe un pantof din piele velour mov realizat de Flavia.

Matei Corvin realizează accesorii din piele. Lucrează meticulos, este perfecţionist şi extrem de creativ. El a realizat şi logo-ul Wings care a fost montat pe peretele din faţa uşii. Pe o bază din piele neagră a realizat scheletul din piele beige, pe care “a brodat” cu fâşii subţiri din piele roşie. Detaliile sunt uimitoare, iar finisajele – perfecte. Spre finalul întâlnirii Matei ne-a ţinut o scurtă prelegere de anatomie şi fizică, precum şi despre importanţa acestor date teoretice în realizarea unui pantof.

Alin Gălăţescu ne-a încântat cu impresii de la ultimele colecţii de la Paris, la care a fost prezent. Ne-a mai dezvăluit şi câteva informaţii despre Cluj Fashion Week, evenimentul pe care îl organizează în aprilie.

A fost o seara agreabilă în compania unor oameni încântători.

text: Claudiu Enescu – mauVErt
foto: Alex Buruntia

Advertisements

3 responses to “Iris has WINGS!

  1. mauvert 25 March, 2010 at 9:52 am

    Multumim 🙂 !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: