MAUVERT

fashion & lifestyle blog

in love with food. GOOD food

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu mă plictisesc destul de repede de stat în faţa calculatorului. Câte bloguri  să tot citeşti într-o zi sau la câte pictoriale să te uiţi? Cât să îţi tot probezi hainele în fel şi chip în faţa oglinzii? Cât să leneveşti cu laptopul în braţe? Şi, mai ales, cum să stai în casă când a venit primăvara??

Pentru că există viaţă şi în afara modei sau, mai bine zis, adiacentă ei, m-am gândit că ar trebui să mai vorbim din când în când şi despre activităţile conexe pe care le facem. Nu de alta, dar să nu creadă lumea că stăm 24/7 în faţa monitoarelor doar pentru că suntem bloggeri şi bloggerii asta fac. Sigur că e cool să fii ermetic şi să nu împărtăşeşti cu toată lumea micile plăceri care-ţi fac ziua mai frumoasă, dar din când în când, mai merge câte un pont. Faptul că nu postăm chiar zilnic e cauzat tocmai de faptul că nu ne prea place să stăm în casă. Ieşim, facem poze, căutăm locuri, ne întâlnim cu prieteni mai noi sau mai vechi, vedem ce se mai întâmplă în oraş, facem drumeţii, et caetera.

Unul dintre locurile pe care îmi pusesem zilele trecute în minte să-l vizitez e moo moo. Da, are un nume destul de straniu. Dacă te gândeşti mai bine, e chiar simplu şi prietenos şi n-ai cum să nu-l iubeşti :). Citisem despre el atât în The ONE, cât şi în GQ, deci mi-am zis că ceva-ceva tot trebuie să fie.

“E uşor să ne găseşti. Trebuie doar să ai un nas bun.” Hmmm…. cred că eu am avut nasul înfundat în ziua în care am plecat în căutarea lui moo moo, pentru că am rătăcit pe străzi vreo oră bună şi nu am reuşit nicicum să-l reperez (deşi, am descoperit ulterior, trecusem cu nonşalanţă pe lângă el)(am renunţat, m-am dus acasă şi am revenit în altă zi).

V-aţi dat seama până acum, desigur, că moo moo nu e făptura cu alură de mister dintr-un banc interminabil, enervant şi sec spus de Claudiu :).

moo moo-ul de faţă este bistroul pe care l-au deschis recent supermodelele Andreea Diaconu, Diana Moldovan şi Andrei Mahu pe strada Vasile Lascăr, nr. 23-25. Şi eu credeam, la fel ca majoritatea, că modelele nu mănâncă şi că supravieţuiesc doar cu ţigări, apă plată şi orgii cu Terry Richardson. Dar trio-ul mai sus menţionat ne dovedeşte contrariul, având ca motto “in love with food. good food.” Se pare că ei mănâncă sănătos, pentru că promovează ideea de slow/home made food. Din aceeaşi categorie cu Violeta’s Vintage Kitchen, numai că nu atât de vintage :). Până şi programul (e deschis doar până la orele 18) te îmbie la un stil de viaţă sănătos, care exclude mâncatul seara.

Locul e mic şi simpatic şi are iarbă în vitrină (cu un semn scris cu cretă “Nu călcaţi iarba” 🙂 ). Mie  mi-a dat senzaţia că sunt într-un loc de joacă pentru copii, cu mobilierul viu colorat şi multe imagini drăguţe care îmbracă pereţii. Pe fiecare masă sunt albume culinare şi cărţi de bucate care pot fi răsfoite în linişte până când se ocupă bucătarul de mâncare. Singurul aspect, foarte important de altfel, în privinţa căruia trebuie să se facă ceva e muzica. Se poate să fi nimerit eu un moment în care se asculta radio (cu muzică total nepotrivită pentru drăgălăşenia pe care o emană moo moo), dar mi-ar fi plăcut să ascult Mika, de exemplu. Foarte vesel, foarte British, foarte potrivit.

Mâncării, în schimb, n-ai ce să-i reproşezi. Eu m-am delectat cu puiul cu broccoli la cuptor şi încă mă mai întreb de ce toţii copiii din filmele americane îi fac atât de multă antireclamă. Probabil pentru că nu are la fel de multe calorii ca un meniu de la McDonald’s. La moo moo se mănâncă sănătos pentru că se găteşte cu produse bio, fără organisme modificate genetic. Aveţi cuvântul de onoare al modelelor. Şi recomandarea noastră 🙂

fotografii şi text: ioana – mauVErt

accesaţi şi http://www.moomoo.ro

Advertisements

7 responses to “in love with food. GOOD food

 1. Loredana Adela 25 March, 2010 at 5:23 pm

  foarte tare postarea:)
  pacat ca stau in tm, as intra si eu la moo moo pentru niste pui cu broccoli la cuptor 😀

 2. ioana 13 April, 2010 at 2:16 pm

  ff draguti si par ar fi cu picioarele pe pamant. will check it out!

 3. Pingback: în 2010, pariez pe… « mauVErt

 4. cosmin 8 August, 2010 at 9:47 pm

  Am fost acolo! Concluzia: 10+ ! good food and a real nice place !

 5. Pingback: Andreea Diaconu, amazoană pe coperta Vogue Paris | MAUVERT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: