MAUVERT

fashion & lifestyle blog

AVANPREMIERE Fashion and Lifestyle Fest # ziua 2

Miercuri, 17 noiembrie, The ARK

 • Ora  17:00 –  Workshop cu tema: Evolutia Modei si Sec XXI

Invitati:

 1. Mairi MacKenzie este invitata speciala a AVANPREMIRE Fashion and Life-style Fest. MacKenzie este in prezent lector la Scoala de arte din Glasgow, fost lector de studii culturale si istorie la Colegiul de Moda din Londra. A scris si a predat despre epocile modei, din zorii erei moderne pana in zilele noastre, si a fost curator la numeroase expozitii. In prezent, scrie o carte despre influenta pe care India a avut-o asupra modei si a materialelor textile, intitulata “ Inspirandu-ne din India”, si care urmeaza sa fie publicata in octombrie 2011. A luat parte la organizarea mai multor prezentari si festivaluri de moda, iar acum lucreaza la o prezentare a hainelor create de Nudie Cohn – The Rodeo Tailor – ce va avea loc la Muzeul de moda din Antwerp in toamna lui 2011. A lucrat timp de multi ani in industria modei ca designer si ca director de vanzari. Mairi MacKenzie este autoare a ghidului de moda, prezent de acum isi in Romania:”…ISME. Sa intelegem Moda”.
 2. Ioana Sanda Avram are o cariera de peste 30 de ani domenii diferite ale modei: design, creatie de modă, couture, relatii publice, birou de stil, tendinte, strategii si management de modă, educatie si formare. Este un artist plastic cu viziune creativa legata de cultura vestimentara din perspective artei traditionale romanesti. In calitate de professor universitar este interesata de crearea unui sistem eficient de formare profesională în domeniul modei vestimentare. In sprijinul noilor viziuni ale modei romanesti Ioana Sanda Avram a elaborat o lucrare intitulată “Profesionalism si amatorism în creatia vestimenatră” (constitută într-o teză de doctorat), având ca scop crearea unei metodologie de „navigare” prin sistemul modei, oferind  „hărţi”, ghiduri şi instrumente de reper, pentru cei ce doresc să profeseze ca şi creativi în acest domeniu.
 3. Alina Ene a terminat masterul la UNA Bucuresti si a participat de-a lungul carierei sale la mai multe festivaluri de moda: “Soirees de la Mode” ediţia a -IX-a cu tema “Futurismul – Evoluţia modei în Secolul XXI” – 23 iunie 2010; lansarea colecţiei personale „Light Wear” în cadrul secţiunii DEBUTANŢI, Romanian Fashion Week, 10 iunie 2010; lansarea colecţiei de licenţă „Fashionology” , în cadrul New Models Contest 2009 – 16 iunie 2009; lansarea primei colecţii personale, “Urbanite” pentru sezonul toamnă/iarnă 2007, în cadrul show-ului „Best New Comers 2007”, găzduit de Sala Atelier, Teatrul Naţional Bucureşti – 29 oct 2007. In plus, a fost finalistă a competiţilor internaţionale de design vestimentar „Arts of fashion”, ediţiile 2007 şi 2008, Project Manager pentru proiectul I-Dea GRUP „Profesioniştii modei” si membru Una Moda Group 2006-2008.
 • Ora  19:00 –  Lansarea enciclopediei “Sa intelegem moda”

In prezenta autoarei Mairi MacKenzie va avea loc lansarea primei enciclopedii de moda din Romania, “…isme.  Sa intelegem moda”, aparuta la Editura Rao.

Cartea se constituie într-un ghid ilustrat al curentelor sau …ismelor care au modelat moda occidentalã din secolul al XVII-lea pânã în prezent. Curentele cuprind perioade diverse, de la rococo şi romantism, trecând prin orientalism, dandy-ism, prerafaelism, modernism, hollywoodism, minimalism şi glam, la grunge şi utilitarism. Este modul ideal de a ne familiariza cu fascinanta lume a modei, mai ales cu curentele secolulului XX şi ale începutului de secol XXI.

 • Ora 20:00 – Lansare Expo-Foto “Life-style’s”

Invitati:

 1. Radu Chindris este un fotograf fascinat de scrierea cu lumina care isi cauta zilnic inspiratia in forta portretelor. Fie ca fotografiaza o imagine de moda sau un portret, artistul cauta permanent formele simple, curate.  Frumosul nealterat este esenta spre care tinde in fiecare fotografie.
 2. Alex Conu urmareste neconventionalul in fotografiile sale – releva senzualitateaa distanta si rece prin intermediul settingului fotografiilor sale. EL traieste si lucreaza in Bucuresti si este pasionat de experimentele in fotografie. Pe langa fotografiile de moda cu care este obisnuit, pasiunea sa sunt fotografiile cu teme aviatice si de astrofotografie.
 3. Oltin Dogaru a inceput contemplarea lumii cu studii de matematica, a continuat-o cu joburi de grafica, apoi lucrand ca art director a descoperit fotografia si in scurt timp i s-a dedicat exclusiv. Din anul 2005 lucreaza ca fotograf profesionist, activand in domenii diverse ale fotografiei ca moda, publicitate, jurnalism.
 4. Cosmin Gogu este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi români contemporani. Unul dintre acei artişti care stăpâneşte la fel de bine fotografia de advertising, fotografia concept şi, poate mai întâi de toate, fotografia de fashion.
 5. Mitichi este initiatorul proiectului Mitichi Calendar. La prima editie a AVANPREMIERE Fashion and Life-style Fest fotograful aduce in exclusivitate, ca preview al editiei din 2011, cateva pagini din cea de-a treia editie a celebrului calendar.
 6. Ciprian Strugariu este  colaboratorul majoritatii revistelor glossy de pe piata romaneasca, implicat in fotografia de advertising si in  proiecte personale. Pentru Strugariu fotografia a inceput ca o pasiune si abia apoi s-a transformat in profesie.
 7. Universitatea de Arta si Design Cluj – Napoca sectia foto – video ne aduce o viziune proprie asupra life-style-ulului modern intr-un proiect de grup coordonat de Prof. Eugen Moritz.
Advertisements

One response to “AVANPREMIERE Fashion and Lifestyle Fest # ziua 2

 1. Pingback: AVANPREMIERE Fashion and Lifestyle Fest – ziua 2 « portofoliu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: