MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Fashion film: EVERGLADE – Kate Moss pentru Balmain

Acest film este un exemplu perfect de conţinut reciclat, cu o foarte bună strategie. Când Inez van Lamsweerde şi Vinoodh Matadin au acceptat să realizeze fotografiile pentru campania publicitară Balmain, toamnă-iarnă 2010/2011, având-o ca protagonistă pe Kate Moss, au gândit o strategie dublă. Fără ca nimeni să ştie, renumiţii fotografi de modă au setat 4 camere de supraveghere care să capteze prestaţia neînfrânată a lui Kate Moss, pe canapeaua pe care poza.

Scurt-metrajul se numeşte Everglade, după numele melodiei create de Antony and the Johnsons care serveşte ca soundtrack. Aceste este cel mai nou proiect al duo-ului olandez care îşi propune să estompeze graniţele realităţii.

“Suprarealismul este omniprezent în munca noastră, fie că este realizat cu aparatul de fotorafiat sau prin procesarea pe calculator”, spune Van Lamsweerde.

“Am avut de mai multe ori idea unui astfel de film. Suntem fascinaţi de felul în care diferitele realităţi se întrepătrund, iar muzica, animaţiile, mişcările lui Kate şi unghiul camerei reprezintă aceste straturi de percepţie.”

Datorită acestor ilustraţii animate realizate de artistul Jo Ratcliff (în colaborare cu Bouwine Pool pentru Sherbet), filmul nu numai că o surpinde pe Kate Moss în acţiune, dar îşi propune de asemenea, să sugereze o lume interioară fantastică. “I-am propus lui Ratcliffe să incerce o combinaţie de elemente Dinsey cu altele horror”, iar ceea ce a rezultat este un film idiosincretic “de culise”.

sursa: balmain.com
foto: balmain.com
video: youtube.com
Advertisements

One response to “Fashion film: EVERGLADE – Kate Moss pentru Balmain

  1. mauvert 3 February, 2011 at 11:20 am

    videoclipul ăsta e ca „În derivă” – se întâmplă exclusiv pe canapea! :))

    ioana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: