MAUVERT

fashion & lifestyle blog

John Galliano a fost suspendat de la DIOR

John Galliano a fost suspendat din funcţia de director de creaţie al casei Dior, după ce aseară ar fi adus insulte rasiste unui cuplu cu care a avut o altercaţie într-o cafanea din Paris.

Conform raportului poliţiei, citat de AFP, incidentul a avut loc joi, 24 februarie 2010, în jurul orelor 21 în cafeneaua La Perle, din cartierul Marais, cunoscut drept zona istorică a comunităţii evreieşti din Paris. O altercaţie a izbucnit între designer şi un cuplu de la o masă alăturată, din motive necunoscute încă. Potrivit declaraţiilor date de cuplu postului de radio Europe 1, Galliano i-ar fi insultat în engleză: ”Dirty jewish face, you should be dead” şi ”Fucking Asian bastard, I will kill you!”. Designerul a fost audiat de poliţie şi reţinut pentru un alcool-test care a relevat o alcoolemie de 1,1 mg alcool pe litrul de aer expirat. Investigaţiile continuă, iar dacă faptele vor fi confirmate, conform Codului Penal, Galliano riscă pentru această infracţiune 6 luni de închisoare şi o amendă de 22 500 euro.

Avocatul designerului, Stéphane Zerbib a declarat pentru AFP că Galliano „neagă categoric acuzaţiile de anti-semitism care îi sunt imputate”. De asemenea Zerbib a spus că designerului nu-i stă în caracter să se manifeste astfel şi acest lucru va fi dovedit. Până când ancheta poliţiei se va finaliza, conducerea casei Dior a decis sa-l suspende pe Galliano din funcţia pe care o ocupă din 1999.

Directorul casei Dior, Sidney Toledano şi-a exprimat foarte ferm poziţia în legătură cu acest incident: „Casa Dior îşi exprimă cu fermitate politica de intoleranţă faţă de orice observaţie sau atitudine rasistă sau anti-semită. Până la obţinerea rezultatului anchetei, John Galliano este suspendat din funcţie.”

Această suspendare complică planurile casei de modă, care pe 4 martie are programată prezentarea colecţiei de prêt-à-porter toamnă iarnă 2011/2012, la muzeul Rodin, în cadrul Fashion Week-ului parisian.

sursa: AFP.com, radio RFI, lefigaro.fr
foto: flickr.com
Advertisements

2 responses to “John Galliano a fost suspendat de la DIOR

  1. laura lazar 26 February, 2011 at 1:14 pm

    Mi se par un fapt trist ca dupa 12 de ani de colaborare, sa-i inchizi usa celui care te mentine pe culmile succesului. Si totul fara macar sa-i acorzi prezumtia de nevinovatie, macar din respect – daca nu din prietenie. Nu vorbesc despre faptul ca ar fi facut sau nu remarcile respective, daca era sau nu sub influenta alcoolului, ci pur si simplu mi se pare socant cum un om poate fi lasat in baiata vantului si usile ii sunt trantite in nas atat de usor.

    • mauVErt 26 February, 2011 at 7:25 pm

      Laura, sunt perfect de acord cu punctul tau de vedere. Am inteles ca cei de la conducerea Dior nu vor sa-l sprijine pe Galliano pentru ca, in oarecare masura imaginea casei ar avea de suferit. Si sa nu uitam ca evreii si asiaticii reprezinta un procent semnificativ din clientela lor. Totusi mi se pare o decizie extrema avand in vedere ca inca nu exista raportul final al politiei. Si in cazul in care Galliano va fi declarat nevinovat suspendarea aceasta va fi o mare jignire pentru el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: