MAUVERT

fashion & lifestyle blog

John Galliano a fost demis de la DIOR

În această după-amiază a venit verdictul final din partea lui Sidney Toledano, directorul general al casei Dior:

„Astăzi, din cauza naturii odioase a comportamentulului şi limbajului lui John Galliano, într-o filmare făcută publică luni, casa Christian Dior a decis concedierea lui imediată şi a început deja procedurile.”

Speculaţiile pe care le-am făcut în legătură cu politicile casei Dior s-au adeverit, iar Sidney Toledano a specificat foarte clar că declaraţiile făcute de Galliano sunt în totală contradicţie cu valorile şi principiile de bază ale casei Dior. În ciuda acestui incident, prezentarea Dior (programată pentru vineri, 4 martie) nu a fost încă anulată, după cum a declarat pentru AFP biroul de presă al casei de modă. De asemenea prezentarea lui Galliano pentru propriul brand se va desfasura conform calendarului oficial al Paris Fashion Week.

Între timp au apărut şi alte declaraţii incriminatorii, din partea colaboratorilor Dior. Natalie Portman s-a arătat dezgustată şi intrigată de filmarea în care John Galliano aducea jigniri evreilor, mai ales că bunica ei era israeliancă. Din această cauză, actriţa care a obţinut Oscarul pentru rolul principal din Black Swan, a refuzat să poarte o rochie Dior la ceremonie, chiar dacă are un contract cu casa Dior pentru promovarea parfumului Miss Dior Cherie.

„În legătură cu această filmare, precum şi din perspectiva unui individ care este mândru să fie evreu, eu nu voi fi asociată cu domnul Galliano în niciun fel. Eu sper cel puţin că aceste comentarii teribile ne reamintesc să reflectăm şi să acţionăm în vederea combaterii acestor prejudecăţi încă existente şi care sunt opusul a tot ceea ce este frumos.”

Vă reamintesc că John Galliano a fost director de creaţie al casei Christian Dior din 1996. Galliano este unul dintre cei mai importanţi designeri ai ultimei decade, recunoscut pentru show-urile de modă spectaculoase şi pentru creaţiile sale extrem de elaborate.

sursa: AFP.com, reuters.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: