MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Vești bune de la designerii români

În timp ce Lena Criveanu aniversează un an de la deschiderea boutique-ului de pe Calea Victoriei, patru tineri designeri pătrund în People’s Fashion Gallery din AFI Palace Cotroceni. Semne bune anul are.

Două spații diferite, același scop: vânzarea. Nu încape dubiu că prezentările de modă ale designerilor sunt evenimente frumoase, că atelierele lor sunt spații în care să petreci zile întregi pentru a urmări procesul anevoios de creație, însă latura boemă trebuie să fie urmată de una mai pragmatică, cea a comercializării produselor. Altfel, vorbim despre un circuit incomplet și, în cele din urmă, despre o rețetă pentru dezastru.

Lena Criveanu aniversează, luna aceasta, un an de când și-a deschis propriul boutique pe Calea Victoriei. Nu a fost un an ușor, însă magazinul s-a dovedit a fi un spațiu foarte util, în special în întâmpinarea nevoilor clientelor. Pe parcurs, s-a delimitat un public, o anumită cerere, iar oferta pe care ne-a prezentat-o Lena cu ocazia aniversării a fost linia business. Deși a fost o provocare să elaboreze o colecție mai sobră, formată din pantaloni, fuste și cămăși clasice, Lena și-a păstrat semnătura prin detalii și finisaje complicate și atent lucrate.

 

În altă parte a orașului, Iris Șerban, Corina Vlădescu, surorile Anca și Silvia Negulescu și Florin Dobre și-au unit forțele sub același acoperiș, în magazinul People’s Fashion din mall-ul AFI Palace Cotroceni. O mișcare inteligentă și de foarte bun augur pentru designeri, pentru că un asemenea spațiu înseamnă expunere și un flux continuu de posibili clienți care trec pragul magazinului. Acum, e fapt cunoscut: în mall se perindă tot felul de oameni, de la cupluri cu treninguri și brățări de aur asortate, la copii de 12 ani care chiulesc de la școală, la tineri pasionați de haine, la persoane cu diverse bugete care vin strict pentru cumpărături, iar lista poate continua la nesfârșit. Cert e că în masa imensă de oameni care tranzitează un mall într-o zi, există și un procent deloc de neglijat de oameni normali, educați, cu simț estetic, care vor aprecia, cu siguranță, apariția unor nume românești chiar vis-a-vis de H&M (în fine, Liza Panait are magazin în AFI de mult mai mult timp, dar vom face abstracție).

Magazinul este situat la intrarea dinspre Far a mall-ului. Este deschis de mai mult timp și găzduiește, în paralel cu designerii români, și alte branduri străine, cum ar fi Hunter sau No Name Athens. De notat este faptul că cei care dețin magazinul i-au curtat pe designeri și i-au invitat în spațiul lor. Cu alte cuvinte, au conștientizat faptul că actualii lor clienți ar putea să fie interesați și de colecțiile lui Florin Dobre & Co. Ceea ce nu e o idee rea deloc.

Florin Dobre:

Corina Vlădescu:

 

Iris Șerban:

 

Anca și Silvia Negulescu:

 

** citiți mai multe despre colecțiile lui Iris Șerban și A&S Negulescu din cadrul Galei Avanpremiere aici

text: Ioana Voicu

fotografii: Claudiu Enescu, Ioana Văcărașu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: