MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Christophe Decarnin s-a retras de la BALMAIN

Christophe Decarnin, directorul de creaţie al casei BALMAIN în ultimii cinci ani, designerul care a recreat umerii jachetelor şi i-a transformat într-o marcă a brandului şi-a anunţat ieri retragerea.

Decarnin a fost absent la prezentarea colecţiei Balmanin toamnă-iarnă 2011/2012, din cadrul Fashion Week-ului din martie, de la Paris. La acea vreme Alain Hivelin, proprietarul Balmain afirma că Decarnin este obosit din cauza muncii pentru colecţie.

“Nu, nu s-a retras. E doar obosit. A mers la culcare abia la 5 dimineata. El nu e aici, se odihneşte acum.” Alain Hivelin

De fapt situaţia era tulbure încă de atunci, iar rumorile nu au întârziat să apară. Persoane apropiate din cercul designerului au declarat că Decarnin suferă o depresie în această perioadă, sporită şi de relaţia cu Hivelin, care a atins punctul de fierbere. Se pare că cei doi erau într-un conflict continuu legat de strategiile şi viziunile diferite pentru viitorul brandului.

Conducerea Balmain nu a anunţat încă cine este cel care îi va lua locul lui Decarnin, însă cel mai probabil va fi promovat în această funcţie cineva din echipa internă de creaţie a casei.

Christophe Decarnin şi-a început munca la Balmain în 2005 ca designer, iar din 2007 a fost promovat ca director de creaţie al casei. El este reponsabil pentru introducerea noului look de inspiraţie militară şi rock, care a fost vedetă sezoanele trecute datorită siluetelor slim realizate din piele şi paiete, aspectului uzat şi umerilor supradimensionaţi.

sursa: WWD

 

 

Advertisements

2 responses to “Christophe Decarnin s-a retras de la BALMAIN

  1. Alex 7 April, 2011 at 6:33 pm

    daca nu se retrage definitv din moda e ok 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: