MAUVERT

fashion & lifestyle blog

Andreea Diaconu, la femme provocatrice dans “Rive Gauche”

Editorial “Rive Gauche” al lui Peter Gehrke pentru L’Officiel Hommes Germania imaginează o senzualitate foarte frumos studiată, o joacă nevinovată, tinerească, fără conotaţii vulgare asemeni unui tango pasional în doi. Fotografiile în care protagonişti sunt Nikola Jovanovic şi frumoasa Andreea Diaconu mizează pe o intimitate discretă. Marcus Zietz a realizat un styling perfect, evidenţiind atât caracterul dominant şi protectiv bărbatului, cât şi vulnerabilitatea partenerei, fără a miza pe extreme. Nuanţele neutre, calde sugerează apropierea dintre cei doi, o apropiere condimentată cu accente discrete animal print, ca reprezentare a instincului.

  

 

Femeia nu a fost înlocuită, aşa cum observăm în majoritatea editorialelor din revistele pentru bărbaţi, iar graniţa între sexe este ferm marcată. Masculinitatea este redefinită, iar partenera poartă stigmatul unei “femme provocatrice”. Deşi normalitatea este tot mai refuzată în modă şi în arte în general, chiar şi schiţarea acesteia are o profunzime extraordinară.

  

 

 

 

Cel mai mult îmi plac editorialele în care femeia apare aşa cum este ea – şi nu înlocuită de “noul tip feminin”, precum Andrej Pejic – ca jumătate a unei relaţii heterosexuale naturală, în care fotograful încearcă să surprindă intimitatea şi jocul de rol al sexelor.

 

 

mauVErt
foto: thefashionisto.com 
Advertisements

One response to “Andreea Diaconu, la femme provocatrice dans “Rive Gauche”

  1. ashlynn 16 April, 2011 at 8:33 pm

    Andreea D is perfect.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: